Copy
NIEUWSFLITS JUNI 2019
PRAATJE VAN DE VOORZITTER

Het is niemand ontgaan dat we een extra financiële bijdrage aan alle leden hebben moeten vragen om de negatieve liquiditeit waar WMHC al een tijd in verkeert, te verminderen. Ik kan u zeggen dat wij als bestuur ons heel ongemakkelijk hebben gevoeld om zo te moeten ‘bedelen’ om geld. Een aantal leden heeft ook zijn ongenoegen geuit over het feit dat we, met het ALV-besluit achter de hand, gewoon automatische incasso’s konden sturen en de leden daarmee weinig keus lieten. Ik snap het, maar wij zagen geen andere reële mogelijkheid. We hebben deze leden allemaal persoonlijk geantwoord en ik hoop dat dat wat meer begrip heeft opgeleverd voor ons besluit. Maar er zijn ook leden geweest die hebben aangegeven dat ze meer dan de extra financiële bijdrage wilden doneren om de club nog verder tegemoet te komen. Veteranen C en enkele andere leden: chapeau!

Met al deze bijdrages zijn we nog niet uit de brand, maar we leven weer en kunnen onze rekeningen weer betalen en plannen maken hoe we voor de nabije toekomst een financiële gezonde vereniging kunnen worden. We zullen zo zuinig mogelijk moeten doen en zoveel mogelijk inkomsten moeten genereren. Dit is geen gemakkelijke opgave, want dat doet de club al jaren. Maar het moet beter. De knoppen waar we aan kunnen draaien zijn: aan de inkomstenkant: barinkomsten, aantal leden, sponsoring, zaalhockeydeelname, toernooien en festiviteiten; aan de kostenkant: trainers, accommodatie, hockeymaterialen, e.d.

Maandag 8 juli wordt de begroting voor het komend seizoen gepresenteerd op de ALV. Dit wordt nog best een uitdaging, kan ik je alvast verklappen; dus als je erover mee wilt praten, kom dan naar deze ALV (20.00u).

Wat altijd al nodig was en in de nabije toekomst nog meer dan ooit, is de inzet van vrijwilligers; als we het nog zuiniger aan moeten gaan doen, dan hebben we meer vrijwilligers nodig; in een volgend schrijven kom ik daar verder weer op terug. Maar eerst willen we de vrijwilligers van dit seizoen in het zonnetje zetten, want we hebben weer een fantastisch hockeyseizoen achter de rug, dat alleen mogelijk was dankzij de inzet van onze vrijwilligers.

We nodigen alle vrijwilligers uit om op 8 juli a.s. samen na te praten over het afgelopen seizoen onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 18.30 tot 20.00!!!

Gaarne even een berichtje aan bestuur.communicatie@wmhc.nldat je komt, zodat we weten op hoeveel mensen we moeten rekenen.

Teun de Jong, Voorzitter WMHC

Vrijwilliger gevraagd voor seizoen 2019-2020 - Commissaris zaalhockey 
Het is nog wat vroeg, maar we zijn op zoek naar een vrijwilliger die het zaalhockey komend seizoen wil gaan coördineren.
Nicoline Monsees heeft dit een aantal jaren gedaan en heeft aangegeven het stokje nu te willen doorgeven aan een volgende vrijwilliger. Nicoline heeft de organisatie voor het zaalhockey uitstekend vastgelegd in een draaiboek, dus de opvolger(ster) komt eigenlijk in een gespreid bedje. Onze nieuwe vrijwilliger hoeft het niet allemaal alleen te doen, want er zijn nog een paar andere zaalhockeycommissieleden die je zullen ondersteunen. Ook het bestuur heeft hier de focus op, vanuit de persoon Dmitritsj Marijs. Wat houdt deze vrijwilligerstaak in:
 • Verantwoordelijk voor inschrijvingen zaakhockey en communicatie daarover
 • Opgave teams aan KNHB
 • Wedstrijdsecretariaat
 • Beheer mailaccount zaalhockey@wmhc.nl
De indeling van spelers en speelsters in de diverse team gebeurt door de trainingscoördinator; De opbouw van onze eigen hal en de zaalwachten worden door andere commissieleden geregeld; dit alles vergt wel een goede communicatie tussen alle partijen. Vanaf september t/m februari vraagt dit tijd van je; tijdens de zaalcompetitie kost het ongeveer 2 uur per week. In de voorbereiding voorafgaand aan de competitie heb je er de meeste aandacht voor nodig, maar blijft beperkt tot enkele uren in de week. Uiteraard word je ingewerkt en niet voor de leeuwen gegooid. En….. het is ook leuk en dankbaar werk, dus:  als je interesse hebt of eerst vragen, neem dan contact op met Dmitritsj Marijs. Indien je wil, kan je het draaiboek eerst eens doornemen, alvorens je een keuze maakt.
WMHC ZOEKT EEN ZAALCOMMISSARIS
HULDIGING VAN ALLE KAMPIOENEN
JB1 Subtopklasse
MD1 1ste klasse
MD3 2de klasse
MC1 IDC-C (landelijk)
MC4 3de klasse
MC6 4de klasse
MB1 landskampioen Super B (landelijk
MB4 3de klasse
DAMES 5 reserve 1ste klasse
JB1
Dit jaar begon JB1 met een jong team aan de voorcompetitie. De poule bleek toch echt te sterk voor JB1. Waar het aan lag? Daar wordt over gespeculeerd. Zo begon JB1 in de subtop, met gemengde gevoelens.  Doelstelling was om kampioen worden. In de loop van de competitie ging het daar dan ook echt op lijken. Volgende doelstelling was om onverslagen kampioen worden. Helaas alleen Bully wist bij hun thuis van JB1 te winnen. De doelstelling werd bijgedraaid naar kampioen worden met 100 doelpunten voor. Deze doelstelling werd overschreden. JB1 KAMPIOEN MET 101 DOELPUNTEN VOOR.  
MD1
MD1 team van talent, doorzetters en 15 meiden die er vol voor gaan. Dit jaar ging met vallen en opstaan van potten voor de doelpunten en strijden voor het kampioenschap. Alle wedstrijden zijn gespeeld door en voor de meiden zelf. De meiden hebben ontzettend veel geleerd dit jaar en daar zijn wij trots op, en daarbij beloond met het ongeslagen kampioenschap! 
MD3
Een heerlijke groep meiden die er samen elke keer weer voor gingen.  
Een groep meiden die als team de wedstrijden wonnen en verloren. 
Een groep meiden die als vriendinnen het seizoen hebben afgesloten. 
In punten en doelsaldo bovenaan geëindigd en hun tegenstanders noemden het spel van ons opleidingsteam de beste reclame voor het junioren hockey!
MC1
Gedurende de competitie is MC1 enorm gegroeid als team. Dat was goed te zien tijdens de eerste wedstrijd van het tweede gedeelte van het seizoen tegen Ede. Jullie wonnen heel dik en dat kwam omdat er veel meer nadruk werd gelegd op het samenspelen als team. Onder de fantastische leiding van Sander en Kimberly, die jullie aan de kant precies vertelden wat jullie moesten doen, bloeiden jullie verder op als team. Doordat de coaches jullie zo goed individueel en als team coachten, werd ook de gedoodverfde tegenstander Oss in de pan gehakt. Wederom door een goed teamprestatie, waarin snel spel en initiatief vanuit jullie de wedstrijd bepaalden. Jullie bepaalden het tempo en wonnen de wedstrijd, dit was terug te zien in al jullie wedstrijden. Meisjes C1, jullie hebben het fantastisch gedaan....veel succes in het volgende seizoen en Sander en Kimberly, heel erg bedankt voor jullie vele tips en goede coachwerk. 
MC4
Onder enthousiaste en kundige leiding van Daan heeft de MC4 zich ontwikkeld tot een echt TEAM, in het veld en daarbuiten. Door goed en mooi samenspel en elkaar wat gunnen, zijn ze zowel voor de winter als na de winter ongeslagen kampioen geworden. De team spirit bleek ook toen onze vaste keepster Coosje geopereerd moest worden; er werd een high tea georganiseerd om haar succes te wensen en haar rol in het veld werd zonder mopperen door teamgenoten overgenomen. Zodra Coosje kon, was ze als supporter weer van de partij. De MC4 kijkt met trots en plezier terug op dit seizoen, zowel vanwege de sterke en mooie prestaties als de gezelligheid die het team heeft gehad. 
MC6
Voor MC6 was het een seizoen met 2 gezichten. Voor de winterstop kende het team een lastige start door een combinatie van blessures, vertrek van de vaste keep naar een ander team, het inpassen van speelsters met nog weinig hockeyervaring, en een zware indeling in de competitie. De resultaten voor de winter vielen daardoor wat tegen, maar het team liet zien over ontzettend veel veerkracht te beschikken. De meiden bleven gewoon lekker hockeyen en de sfeer in het team bleef heel goed. De ommekeer kwam in de zaal. Er werd goed getraind en oefenwedstrijden gespeeld samen met de andere C breedteteams, wat zich onmiddellijk uitbetaalde in mooie resultaten in de zaalcompetitie. Bijna alles werd gewonnen en het kampioenschap werd maar net gemist door een benutte strafcorner na de zoemer. Met een mooie ervaring, tweede plaats en hernieuwd vertrouwen kende het veldseizoen een flitsende start met niets dan overwinningen. Omdat alle andere teams gelijk opgingen, werd het gat met de rest snel heel groot en het kampioenschap werd al officieus 4 wedstrijden voor het eind binnengehaald. 3 wedstrijden voor het eind officieel was het kampioen officieel binnen, waarmee MC6 waarschijnlijk de eerste WMHC (veld) kampioen van 2019 was.
MB1
Na een mooi hockeyjaar waarin MB1, onder leiding van Jos Nonnekes, heeft laten zien dat ze als team veel hebben geleerd en goed samen speelden, zijn ze overtuigend kampioen geworden in Poule B van de Super B competitie. Net de landelijke poule gemist maar bij oefenwedstrijden tegen Zwolle en Oranje rood lieten ze zien daar vast en zeker niet misstaan te hebben. Het hele seizoen in Super B hebben ze op de 1e plaats gestaan!
Tijdens het super B-NK op 1 juni heeft de MB1 terecht gewonnen van Noordwijk, Bloemendaal en Hurley in de poule fase. In de finale wonnen ze van Warande die ze al 2 keer eerder hadden verslagen in de poule. Voor Jos en de 2e jaars meiden was dit de 2e keer op rij. De MB1 zijn gezellige meiden en een echt een team. Ze hebben veel plezier en enorm veel geleerd afgelopen seizoen.
MB4
Vorig jaar rond deze tijd werden de teams samengesteld waaronder ook dit team MB4. Coaches Rutger en Sander hebben de meiden aan het begin van het seizoen gevraagd wat voor een seizoen ze zouden willen; lol maken en een beetje sporten óknokken, werken en voor het kampioenschap gaan en lol maken!. Eén voor één gaven ze aan dat ze voor het kampioenschap wilden gaan. Dat betekende in ons boekje: alle trainingen aanwezig en elke wedstrijd knokken en opereren als een team. De hele MB4 is die belofte ruimschoots nagekomen. Rutger heeft gezorgd dat er op de maandagtraining een oude bekende van het team, Patrick wilde komen trainen. De insteek was eigenlijk tot aan de kerstvakantie, maar trainer Patrick was zo enthousiast over het team, hun inzet en leergierigheid dat hij ook tijdens het zaalseizoen en het tweede deel van het jaar wilde komen trainen. Ook de toegewijde trainster Syl heeft dit team veel kunnen meegeven en zij was ook bij een aantal wedstrijden aanwezig.
Alle meiden hebben altijd keihard geknokt en geen een overwinning kwam vanzelf. Alleen door het sterke teamwork van het heleteam, inclusief onze geweldige keeper kon het gebeuren dat ze de tegenstanders een voor een van de mat speelden. Altijd eerlijk, sportief en positief, met respect voor elkaar, de tegenstander en de scheidsrechters. Hulde voor deze Waardige Kampioenen!! Applaus voor de MB4!
Dames 5
Dit seizoen mochten wij het nog een jaar proberen in de reserve 1e klasse. Na vorig jaar de eerste competitiehelft alles te hebben verloren en de tweede competitiehelft bijna alles te hebben gewonnen, begonnen we dit jaar met de doelstelling om in de top 5 te eindigen. Het team bleef grotendeels hetzelfde als vorig jaar, aangesterkt met een aantal nieuwe meiden! Het seizoen begon slordig, met een onnodige 0-0 tegen Ares; niet wat we gehoopt hadden. De knop werd gauw omgezet en er werd hard getraind om scherper, feller en sneller te worden. Ons team motto "Wandelen doe je maar in de Uiterwaarden!!!" zorgde ervoor dat er op keer werd gewonnen. De vele etentjes (ons team is trotse sponsor van Sa Lolla en Kruimig), biertjes, 30-second avondjes en andere teamuitjes waren bepalend voor de goede sfeer binnen het team, waardoor we ook steeds beter gingen hockeyen. 
In een studententeam met veel meiden die lid zijn bij een vereniging, huisavonden of andere vriendengroepen hebben is het niet altijd makkelijk om genoeg speelsters te hebben voor wedstrijden, maar uiteindelijk speelden we bijna elke wedstrijd met hetzelfde, goed op elkaar ingespeelde team. 
Toen uiteindelijk bleek dat de strijd om de koppositie tussen Nijmegen en ons zou gaan, zijn we wekelijks met Heren 4 gaan trainen om een nog betere conditie op te bouwen, slimmer te gaan spelen en ons niveau nog een tandje omhoog te gooien. Lang bleef het spannend, en na de 2-2 thuis tegen directe concurrent Nijmegen wisten we dat we alles moesten winnen om kampioen te worden. We hadden het moeilijk tegen Union en wisten in de allerlaatste minuut te winnen... Nijmegen moest ook nog tegen Union, en halverwege onze wedstrijd thuis tegen Haackey werd duidelijk dat zij gelijk hadden gespeeld en als wij onze voorsprong vast zouden houden wij kampioen zouden worden!! Er werd dit seizoen geen enkele wedstrijd verloren, slechts 7 doelpunten geïncasseerd en heel veel gescoord, dus zijn we trots op ons ongeslagen kampioenschap in de 1e Klasse. Heel veel dank ook aan Albert die door weer en wind voor ons op het veld stond om ons te trainen en te brengen tot het niveau waarop we nu spelen! 
SLOTDAG & BBQ GEEFT DUIDELIJK HET WMHC FAMILIEGEVOEL WEER
Wat een heerlijke afsluiting! Mede dankzij het fantastische weer was het een super druk bezochte gezellige seizoensafsluiting. Meer dan 150 mensen hadden zich aangemeld voor de BBQ en er werden maar liefst 9 teams gehuldigd. Er waren in de middag 3 mooie wedstrijden om naar te kijken. Dames 2 speelde nog een competitiewedstrijd en tegen QZ D3. Nieuw Heren 1 speelde tegen maar liefst 2 oud Heren 1 teams. Hele leuke wedstrijden om naar te kijken, veel bekende gezichten die nog steeds vaak hun gezicht op de club laten zien. Terras stond vol met toeschouwers en de sfeer was uniek. Na de wedstrijden waren er shootouts voor de jeugd. Super leuk!
De leden van de T&AC en de jeugdcommissie bedankt voor de geweldige organisatie!
Na de wedstrijden ging de BBQ aan en werd het eten verzorgd door een aantal dames van D1 en een aantal heren van H1. Top geregeld, zelfs het afruimen. Bedankt voor jullie hulp! Ook onze dank aan Slagerij De Haas (Ede-Bennekom-Arnhem) voor de financiële tegemoetkoming. Het zag er erg verzorgd uit en was zeer smaakvol voor een hele mooie prijs.
Tot in de late uurtjes ging het muzikale feestje door. De muziek werd die dag verzorgd door dj Rutger Hegeman die we ook heel graag willen bedanken voor de heerlijke sfeer.
Harmen Rosing graag willen wij jou speciaal bedanken voor al je inzet voor de bar afgelopen periode. Je bent een ongelooflijk grote topper! Zonder jou zijn we niks! Natuurlijk doe je dit met behulp van een geweldige barcommissie en onze andere twee fantastische toppers Sven Bartelink en Naomi de Rijk. Ongelooflijk hoeveel werk jullie verzetten. Dank jullie wel!      
En dag als deze geeft een mooi gevoel. Het familiegevoel welke we graag als vereniging willen uitdragen. Samen één voor heel lang. 
Iedereen bedankt voor jullie komst, gezelligheid en voor jullie enthousiasme. Volgend jaar zeker weer!! Namens het bestuur alvast een hele goede zomer gewenst. Geniet ervan!
Slottoernooi F-jes in Wageningen opent met vlaggenparade
Op zaterdag 15 juni kwamen 23 jongens en meisjes F teams uit de regio naar Wageningen voor het Slot Toernooi van de jongste jeugd. Dit toernooi is een vast onderdeel van de competitie en geeft de kinderen de kans nog een paar mooie wedstrijdjes te spelen, spelletjes te doen, lekker te dansen en samen het seizoen af te sluiten. Het thema van het toernooi was ‘vakantie voorpret’ en de teams kwamen dan ook prachtig verkleed. We zagen kinderen die op vakantie gingen naar Brazilië, Italië, Fanstasialand en er was zelfs een team dat op wintersport ging, compleet met skibrillen, sjaals en mutsen. De Jongste Jeugd Commissie, die het toernooi georganiseerd heeft, reikte een prijs uit voor het best verklede team. Deze prijs ging naar IJsland – de Fjes van Westerduiven hadden overal ijsjes op hun outfit en zelfs een oubliehoorn in hun haar!Het toernooi opende met een vlaggen parade want alle teams hadden een vlag gemaakt om te laten zien naar welk land ze op vakantie gingen. Voordat de wedstrijden begonnen liepen de teams een rondje over het veld en het leek even alsof de Olympische Spelen gingen beginnen! De kinderen en ouders hebben genoten van dit fotogenieke rondje over het veld. Na de opening werd er fanatiek gehockeyd en konden de kinderen zich uitleven op het spelletjesveld. Hier deden ze knotshockey, trefbal, voetbal, touwtjespringen en touw trekken. Het is de vrijwilligers gelukt om ook de ouders in de actie modus te krijgen en dit vonden de kinderen natuurlijk superleuk. 
We hebben het toernooi afgesloten met een mooie KNHB medaille voor alle deelnemers en om half 2 gingen vele blije kinderteams weer naar huis. We willen alle ouders die geholpen hebben heel hartelijk bedanken voor hun inzet. Zonder jullie kunnen we dit niet zo goed organiseren, dus DANK! 
 
SELECTIE DISTRICT OOST 2019/2020
Onze Ooststerlingen voor aankomend seizoen:
Maine & Ymre uit de MC1 zijn door de selectie voor het District Oost seizoen 2019/2020!
Nyls, Tjebbe en Gijs uit de JB1 zijn door de selectie voor het District Oost seizoen 2019/2020!
GEFELICITEERD
WIJZIGING! VRIJWILLIGERSBORREL 8 JULI VANAF 18:30-20:00 UUR 
WMHC kan niet zonder vrijwilligers, als bestuur zijn we bijzonder dankbaar voor alle vrijwilligers die zich met veel enthousiasme inzetten voor de vereniging. Om iedereen te bedanken voor zijn of haar inzet willen we alle vrijwilligers uitnodigen om samen met ons een drankje te komen doen op maandagavond vanaf 18:30 uur tot 20:00 uur in ons clubhuis of nog lekkerder op het terras. Dus als je iets gedaan hebt voor de vereniging, in welke vorm dan ook, je bent van harte welkom op de “borrel”. Het enige wat we van jullie vragen is om je even op te geven via e-mail zodat we een klein beetje weten wie hierbij aanwezig kan en wil zijn. Na de borrel staat een belangrijke ALV ingepland over de begroting, dus handige combi. Tot de achtste juli!
UITNODIGING ALGEMENE LEDEN VERGADERING 8 JULI 2019
Het bestuur nodigt iedereen uit de Algemene Ledenvergadering (ALV) bij te wonen op maandag 8 juli 2019 waarin de begroting vastgesteld wordt. Aanvang 20:00 uur. De agenda en de stukken van deze avond zijn een week voor deze datum te vinden op de website achter de inlog. Zorg dat je er bij bent! Deze uitnodiging geldt ook voor de ouders van onze jeugdleden. Ook voor  jullie is het interessant te weten wat hockeyclub WMHC voor jullie kind(eren) gaat brengen in het volgend seizoen 2019/2020. Vanaf 19:45 uur ben je welkom en staat een kopje koffie of thee klaar.
REMINDER 12 JULI STICKSTART 
LEER JE TEAM KENNEN VOOR SPELERS EN OUDERS
Op 23 juni worden de nieuwe teamindelingen jongste jeugd bekend gemaakt. Dit hebben we als jongste jeugd commissie met uiterste zorgvuldigheid gedaan om te zorgen voor mooie en evenwichtige teams waar de jongens en meisjes zich met plezier verder kunnen ontwikkelen in het hockeyspel. Zodra de teams bekend zijn gemaakt en u heeft vragen dan kunt u contact opnemen met de jongste jeugdcommissie via: jongstejeugd@wmhc.nlDeze nieuwe teamindeling  betekent dat er ook nieuwe kinderen bij elkaar in het team komen. Daarom willen we al voor de zomervakantie een moment bieden waarop spelers en ouders met elkaar in contact kunnen komen om alvast kennis te maken en zo mogelijk al wat afspraken te maken omtrent de te vervullen rollen zoals die van coach en/of manager. Op vrijdag 12 juli 2019 organiseren we daarom een STICKSTART  waar teams elkaar leren kennen onder het genot van een potje hockey. 
De tijden:
 • 16:00 – 16:45 F-lijn wedstrijdjes en oefeningen
 • 17:00 – 18:00 E-lijn wedstrijdjes en oefeningen
Zet deze dag dus alvast in de agenda, want er is volop info en gezelligheid!! 
OVER HEREN VETERANEN L (HVL)
Helaas moeten we komend seizoen het huidige HVL terugtrekken uit de competitie. Het is jammer dat het niet gelukt is om het team te behouden. Gelukkig sluiten aan aantal mannen aan bij de andere veteranen teams of trimmers.  Voor alle leden die afzwaaien: hopelijk mogen we jullie in de toekomst nog wel een keer begroeten bij ons op de club.
HVL bedankt voor al die mooie jaren!
DRIE SPELERS HEREN 1 ZWAAIEN AF
Helaas neemt H1 afscheid van drie fantastische spelers. Harmen Rosing, Constantijn Erasmus en Ralph Wentel bedankt voor jullie inzet en succes met al jullie plannen. Op dit moment zijn de selectie trainingen volop aan de gang en is er een grote opkomst aan meetrainers. De doelstelling voor aankomend seizoen is promoveren naar de eerste klasse.
 
NIEUWE CLUBSPONSOREN
Nudetuin Sierbestrating & kunstgras Wageningen in Wageningen is hét ideale verkooppunt voor uw tuininrichting. Particulieren en bedrijven kunnen bij ons terecht voor alles wat met sierbestrating en kunstgras te maken heeft. Van verkoop en advies tot het aanleggen en monteren van uw aanwinst. Alles lekker handig onder 1 dak. En het leuke is dat wij uw aankopen netjes thuisbezorgen. Door heel Nederland. Bezoek deze website regelmatig en profiteer ook van onze acties. Bezoek onze showtuin. Bij Nudetuin, gevestigd op Nudepark 93 in Wageningen vindt u 500 vierkante meter showtuin met keuze uit prachtige kwaliteitsproducten voor aantrekkelijke prijzen. Kom langs, we adviseren u graag! 
Nudetuin Sierbestrating & kunstgras Wageningen levert aan particulieren en ondernemers zoals hoveniers, stratenmakers en kinderdagverblijven. Maar ook aan woningbouwverenigingen, restaurants die trendy kunstgras onder hun loungesets willen of bedrijven die bestrating rond hun pand zoeken. U kunt bij ons terecht voor tuin- en terrastegels, sierbestrating, kantopsluiting, kunstgras, siergrind & split, tuinverlichting en tuininrichting.
Uw voordelen bij Nudetuin Sierbestrating & kunstgras Wageningen Voor goede deals in tuininrichting gaat u naar Nudetuin Sierbestrating & kunstgras Wageningen. Onze belangrijkste pluspunten voor u op een rijtje: 
 • grote showtuin; 
 • complete tuininrichting;
 • verkoop;
 • aanleg en montage onder 1 dak;
 • snelle levering lokaal en landelijk;
 • bezorging aan huis of bedrijf;
 • jarenlange ervaring;
 • deskundig advies;
 • aantrekkelijke prijzen. 
Met vriendelijke groet, Leendert Blaak
WEBSITE
Bodo GelderlandDe specialist op het gebied van voeten
Gezonde voeten houden mensen actief. Door slecht passend schoeisel, overbelasting, sportblessures, reuma, artrose of diabetes kunnen er tijdens het staan of lopen voetproblemen ontstaan. De podotherapeuten van Podo Gelderland krijgen tijdens hun spreekuur te maken met diverse klachten die hieruit voortkomen.  
 
Podotherapie
De podotherapeut behoort tot de paramedische beroepsgroep en behandelt mensen met voet (gerelateerde) klachten. Het doel van de podotherapeut is niet alleen de klacht te behandelen, maar ook de oorzaak op te sporen en aan te pakken. Een voorbeeld hiervan is het ontstaan van een drukplek na een hockeywedstrijd. Na de behandeling kunt u wel weer hockeyen maar de drukplek komt na een aantal keren hockeyen weer terug. Dit is zeer ontmoedigend. Bij nader onderzoek blijkt de oorzaak van drukproblemen aan een verkeerde voetstand en looppatroon te liggen wat verholpen kan worden met gericht sportschoenadvies en indien nodig corrigerende sportzolen. Podotherapie is direct toegankelijk, hierdoor is een verwijzing van de huisarts of medisch specialist niet noodzakelijk. 
 
Sportpodotherapie
Een specialisatie binnen de podotherapie is de sportpodotherapie.
Een sportpodotherapeut behandelt meer dan alleen voetklachten. Om een sporter goed te kunnen behandelen is kennis van de sport erg belangrijk. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. De sportpodotherapeut heeft kennis van de sport en stemt de therapie af op de situatie. De therapie kan bestaan uit het uitvoeren van een statische en dynamische voetdrukmeting, het analyseren van het (hard)looppatroon, taping, het aanmeten van sportzolen en het geven van sportschoenadviezen.
 
Samenwerking 
Podo Gelderland heeft diverse samenwerkingsvormen met andere specialisten in de gezondheidszorg zoals huisartsen, medisch pedicures, orthopedisch schoenmakers, fysiotherapeuten, oefentherapeuten mensendieck en diverse disciplines werkzaam in het ziekenhuis. Daarnaast is er nauwe samenwerkingen met verschillende gespecialiseerde schoenenzaken in de regio.  
 
Waar vindt u Podo Gelderland 
Podo Gelderland is gevestigd op een drietal locaties. U kan ons vinden in het Medisch Centrum Kortenoord in Wageningen, Gezondheidscentrum Renkum en huisartspraktijk Balhuizen in Bennekom.  
 
Afspraak maken 
Podo Gelderland is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 12.30 uur op telefoonnummer 0317 – 228 002. Informatie kunt u vinden op www.podogelderland.nl. Hier staat meer uitgelegd over het beroep podotherapie, specialisaties en vergoedingen. Onder het kopje team stellen wij ons graag aan u voor. 
WEBSITE
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31

Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferencesor unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp