Copy
View this email in your browser
Praatje van de Voorzitter
WMHC heeft een eigen zaalhockeyhal! Heb je de WMHC-hal al bewonderd? Heb je er al in gespeeld? Vanaf begin januari zijn we gebruik gaan maken van deze hal. Helaas kunnen niet alle teams hun trainingen en wedstrijden in deze hal hebben; we hebben met één veld meer zaalhockeyteams dan capaciteit. Dus we moeten gebruik blijven maken van andere zaalhockeylocaties, zoals de Bongerd en de Aanloop. We hebben in december nog wel gebruik kunnen maken van de Olympiahal, waar we heel blij mee waren omdat onze eigen hal nog niet klaar was. Het was er wel koud in de Olympiahal, heb ik begrepen. Ik hoorde verhalen dat onze trainers met jas, das en handschoenen in de zaal stonden, omdat de verwarming het niet meer deed. Dat is gelukkig achter de rug, maar ik wil de gemeente desondanks nogmaals bedanken voor het gebruik ervan in december!
 
Dan het zaalhockey zelf: er zijn in totaal bijna 50 WMHC-teams aan het zaalhockeyen. Met veel plezier! En de nodige resultaten! Hieronder staat wat meer over een aantal zaalhockeyteams die eerste in de poule zijn geworden, vervolgens enkele teams die a.s. zondag verder spelen voor districtskampioenschap of zelfs landelijk kampioenschap. Chapeau!!! Soms wil ik graag dromen dat er een rechtstreeks verband ligt tussen het hebben van onze eigen WMHC-hal en de mooie resultaten van onze teams!
 
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van 13 januari jl. heb ik onder andere aangegeven dat financiën een belangrijk item wordt voor 2019. Dat was het natuurlijk altijd al, maar nu met meer aandacht. We hebben onlangs, terugkijkend naar 2018, vastgesteld dat de kosten en opbrengsten van de bar niet in goede verhouding staan. We hebben geconcludeerd dat WMHC zich geen fulltime betaalde professionele kracht kan permitteren. Helaas moeten we op korte termijn van Teun Boogaarts als onze vaste horecamanager afscheid nemen. We zijn nu ons aan het beraden hoe we een goed alternatief kunnen opzetten.
 
Teun de Jong
Officiële opening van WMHC-hal door burgemeester van Wageningen
We zijn ontzettend verheugd dat de heer Van Rumund, de burgemeester van Wageningen op 16 februari naar  WMHC komt om onze nieuwe zaalhockeytent, de WMHC-hal, officieel te openen. Hij neemt zijn zaalschoenen mee, zodat wij hem een gevoel kunnen gaan geven hoe leuk het zaalhockeyen is. Direct daaraan gekoppeld, wordt een sponsorevent georganiseerd.
Gezellig met drankje en hapje het nieuwe jaar inluiden
Op 13 januari jl. werd er een korte ALV en een nieuwjaarsreceptie gehouden in het clubhuis. Na een ALV van ongeveer 10 minuten, waarin we afscheid hebben genomen van ons oud bestuurslid Peter van Nierop, die gelukkig zijn werk in de sponsorcommissie blijft voortzetten en we twee nieuwe bestuursleden Janneke Rood (hockeytechnische zaken / junioren) en Joep Zwetsloot (penningmeester) hebben mogen verwelkomen, is iedereen daarna gaan kijken bij de spannende wedstrijd van dames 2 in onze WMHC-hal. Na deze wedstrijd was er een toost op het nieuwe jaar. Het was gezellig druk en met een drankje en een hapje werd het uiteindelijk nog best laat.  
Keepersclinic groot succes wat een organisatie
Wat was er een supergave zaalclinic met Laurens Goedegebuure op 22 december 2018. 48 enthousiaste keepers, 9 fantastische keepertrainers, 6 leerzame oefeningen en natuurlijk een demo van de wereldkampioen Laurens Goedegebuure. Perfecte organisatie. De organisatie is wel een unieke. Deze is ontstaan uit een samenwerking tussen Keeperschool WMHC en Keepersclub MHC Ede. Top geregeld en op naar de volgende keepersclinic. Wat een professionele inzet van iedereen!  
Zaalclinic dames 1 had zelfs een wachtlijst
Er waren iets meer dan 40 enthousiaste kinderen die deelnamen aan de clinic die dames 1 had georganiseerd op 4 januari. Dat was dan ook wel het maximale aantal wat mee kon doen in onze eigen zaal. Het was een beetje passen en meten in onze WMHC-hal maar met een leuke en leerzame quiz in het clubhuis erbij ging het helemaal goed en was het een super gezellige en leerzame clinic met veel blije gezichten.
Winterkampioenen Zaal 2018/2019

1ste plaats: Dames 2, Jong Dames 1, MC2, MC3, MC34, MD3, JA1
2de plaats: Heren 1, MA1, MA2, MB6, MB12, MC1 MC5, JA2, JC1, JC12 (goed voor vervolg voor een aantal teams)
JA1, MA1, JC1 en MC1 @DK afgelopen zondag in Valkenhuizen...
JA1   3de
Red Animals 3ebij de districtskampioenschappen! JA1 behaalde het DK door 1ein de poule te worden. In de competitie zaten we in de Poule met Zwolle JA1, Groningen JA1, Upward JA1, en Ede JA1. De eerste 3 vormde geen probleem maar de wedstrijden tegen Ede waren niet goed. Ondanks 2 verloren derby’s waarin gewoon niet goed speelden werden we kampioen. Zondag 20 januari mochten we in Valkenhuizen aantreden tegen Union, een wedstrijd waarin wij niet lekker van start kwamen en uiteindelijk moesten accepteren dat Union net een maatje te groot was. Job onze keeper stopte nog even 2 strafballen en 2 keer konden wij nog scoren maar na het fluitsignaal stond het scorebord op 2-8 dus moesten we gaan strijden voor een derde plek. Dit keer tegen Ede moesten we optreden tegen het “Fake News” dat Ede verspreide waarin te lezen was dat Ede de kampioen van de Vallei was. Een echte Derby waarin wij de Edese arrogantie de mond konden snoeren door te laten zien wie de  echte baas in de Vallei is. Na het eerste fluitsignaal gaven we alles en speelde een super wedstrijd. Ede had niets te vertellen en wij scoorden goal na goal, het werd heel stil op de Edese tribune en het team uit Ede lag op z’n rug 6-0! Auw, dat moet nog een paar dagen hebben nagedreund in Ede. Dus 3eop het DK, beloond met een mooie medaille en Koning van de Vallei. Alle supporters bedankt voor jullie aanwezigheid , MC1 en JC1 ook gefeliciteerd met jullie 3eplaats en de Koninginnen van Oost, MA1 gefeliciteerd met het behalen van het NK! Het was een mooi zaalseizoen!
MA1 1ste, dus op naar het NK!
Afgelopen zondag 20 januari jl. was dan toch de dag waar MA1 voor heeft gevochten afgelopen seizoen. Na een welverdiende (maar geen makkelijke) tweede plek achter koploper Zwolle mocht MA1 gisteren op de districtskampioenschappen laten zien wat ze in huis hadden. Dit begon al bij de eerste wedstrijd tegen GHBS; uit het verre noorden gekomen om Wageningen alle hoeken van de zaal te laten zien, maar helaas voor GHBS liep dit toch anders dan verwacht. Nadat de meiden van Wageningen 1-0 achter stonden, bleven ze doorvechten en wisten dit uiteindelijk om te draaien tot een 1-5 winst! Een zeer leuke en goede wedstrijd om te spelen én om te zien. Echter, was de tijd tussen de volgende wedstrijd maar liefst 3,5 uur! Een hele middag rondhangen in de zaal zag niemand dus echt zitten. Gelukkig boden enkele ouders aan om een heerlijke lunch te verzorgen en voordat ze het wisten waren de meiden in Oosterbeek heerlijk aan het genieten van soep, broodjes, salade en veel meer lekkers. Daarna nog even een frisse neus halen door een rondje te lopen door het dorp en we waren er weer klaar voor om te knallen. Iedereen weer de auto in en weer op weg richting Valkenhuizen, waar de meiden nog één keer moesten laten zien dat ze goed genoeg zijn, want Zwolle stond op het programma! Hetzelfde team uit Zwolle als de koploper uit onze poule, waar we maar liefst tweemaal van verloren hadden en hetzelfde Zwolle die dachten dat ze de titel "districtskampioen" al binnen hadden. De wedstrijd was zeer spannend en zelfs de scheidsrechters bekende dat ze het een super leuke wedstrijd vonden om te fluiten. Van 1-0 voorsprong, naar 1-2 achterstand tot een uiteindelijke uitslag van 3-3. Hoewel iedereen de hele wedstrijd vrij kalm was gebleven, liepen de zenuwen nu pas hoog op; er moesten shoot-outs genomen worden….Inmiddels was ook het publiek van het andere veld (WMHC JA1) aangeschoven bij onze wedstrijd waardoor het gezellig druk was geworden. Zwolle begon met de eerste shoot-out, die gestopt werd. De scheidsrechter was echter van mening dat hierbij een overtreding was gemaakt en kende een strafbal toe. Ook deze werd gestopt door de keeper. Hierdoor werd de druk op onze meiden iets minder groot en scoorden ze "kalmpjes en gemakkelijk" alle drie de shoot-outs. De aanvoerster, die de laatste shoot-out scoorde, besefte niet dat we hierdoor gewonnen hadden en de titel binnen hadden totdat heel het team op haar afrende en haar al gillend omhelsde.  Na de prijsuitreiking ging het feestje nog even door in de kleedkamer en spoot de champagne tegen de muren. Een erg knappe prestatie van de meiden en we hopen dat ze volgende week nog een keer laten zien wat ze kunnen op het NK!
KOM MA1 AANMOEDIGEN IN VALKENHUIZEN OP 27 JANUARI 2019
Op zondag 27 januari a.s. strijden de meiden van de A1 om een finale plaats op het NK. Het NK is op 2 februari a.s. in Rotterdam. De wedstrijden om de finale te mogen spelen zijn a.s. zondag 27 januari. De eerste wedstrijd is om 09:30 uur tegen Amsterdam in Valkenhuizen Arnhem. De andere tegenstander is HDM.
JC1   3de
Een week na de laatste veldwedstrijd voor de winterstop mocht JC1 al aantreden voor de eerste 3 wedstrijden in de zaal. Dit was even omschakelen. Gelukkig pakte de jongens de draad snel op en na wedstrijden in Arnhem, Heerenveen, Deventer en Nieuwleusen stonden ze 2e in de poule en mochten naar het DK dit keer tegen Deventer. Heel leuk en ook spannend. Na een mooie speech van Tijn en goed inspelen waren de jongens er helemaal klaar voor. Na 3 minuten was het 1-0 voor Wageningen. Wat een goed begin. Helaas had ook Deventer scoringskracht in huis en werd het al snel 1-1 en vervolgens 2-1, 3-1 en 4-1. Dat was balen. Veel kansen, maar de bal ging er maar niet in. Vol goede moed gingen JC1 de tweede helft in. Hard werken en knokken bracht de stand terug op 4-2. Dat was helaas te weinig. Op  naar de wedstrijd voor de 3e en 4e plaats. Ze zouden laten zien wat ze waard waren. En dit gebeurde ook tegen Apeldoorn. Bij een stand van 5-2 (voor Wageningen) in de rust was iedereen vol goede moed. Na rust liep JC1 uit naar 6-4. Een welverdiende 3e plek! Trots op de jongens die zijn blijven doorgaan en erin geloofde. Dank ook aan alle ouders voor het fluiten, rijden, wassen, zaalwachten en niet te vergeten de Toppers Tijn (coach) en Bregje (manager). Op naar het veld!
MC1   3de                   
“MC1 speelde ’s ochtends als eerste van de WMHC-teams in Valkenhuizen. De tegenstander was Zwolle MC1, die eerste waren geworden in de andere competitiepoule. Na een wat zenuwachtig begin, waarin Zwolle tweemaal wist te scoren, kwamen we wat beter in ons spel. Dit leverde mooie aanvallen en strafcorners op, maar helaas geen doelpunten. Gedurende de wedstrijd gingen de meiden steeds beter spelen. Na een ruststand van 0-3, was de tweede helft goed en wisten we nog een doelpunt te maken. Helaas niet genoeg om naar de finale te gaan, maar de meiden hebben wel veerkracht getoond. Eindstand 1-3.
De tweede zou gespeeld worden tegen GHBS MC1. We waren vastberaden om de 3de plek te pakken in de troostfinale. En dat hebben we gedaan! Een hele goede eerste helft, met mooi samenspel en teamwork resulteerde in schitterend kansen (en doelpunten), en uitstekend verdedigend werk. De tweede helft was wat slordiger, waardoor we ook wat tegendoelpunten moesten incasseren. Het kwam aan op de laatste minuut (ondertussen met een tussenstand van 5-5). Maar tijdens de competitiewedstrijden die aan het DK vooraf gingen, hebben we bewezen dat we in de laatste minuut ijzersterk zijn. Deze keer dan ook en hoe... Na uitstekend teamwork kregen we nog een strafcorner. Vol spanning die op de bank en bij het publiek te voelen was, wisten we de strafcorner te benutten met een fantastische push. De derde plaats was (terecht) voor ons, en zo hebben we het DK nog goed afgesloten! Barbera en Tim zijn super trost op de meiden die een mooie prestatie hebben neergezet. En nu gaan we ons weer voorbereiden op het veldseizoen!”
Dames 2, Dames 1 en Heren 1 op District Kampioenschap in Heerenveen
Naast onze jeugdteams doen ook onze seniorenteams het heel goed. Dames 2, Dames 1 en Heren 1 spelen op 27 januari a.s. op het DK voor een plaats op het NK, helaas zijn die wedstrijden in Heerenveen. Mocht je de combi willen maken met schaatsen in het noorden en aanmoedigen van onze teams, ze spelen om:
 • DAMES 2 om 10:30 uur & finale om 12:30 uur
 • DAMES 1 om 14:45 uur & finale om 16:45 uur
 • HEREN 1 om 15:45 uur & finale om 18:00 uur
Clubhuis is altijd open tijdens trainingen de bar beperkt
Vanaf nu tot en met 3 februari is de bar alleen geopend op: 
 • Woensdagavond vanaf 19:00 uur.
 • Donderdagavond vanaf 19:00 uur.
 • In het weekend tijdens de wedstrijden altijd open.
Speciale verzoeken om de bar te openen op andere dagen dan woensdag & donderdag?! Mail Bar!
16 enthousiaste Benjamins trainen door in de WMHC-hal
Afgelopen zaterdag hebben we met de Benjamins in de WMHC- hal getraind. We hebben een aantal oefeningen gedaan en daarna partij spelletjes gespeeld. Zaterdag 2 en 16 februari hebben we de hal ook gereserveerd voor de Benjamins. Na de training van 16 februari organiseert de JJC een toernooi voor de F-jeugd in de hal. Heb je kinderen rond de 5 jaar en willen ze graag een keer hockey proberen dit kan, stuur dan even een emailtje naar Jackie!
Ook G-hockey team traint een paar trainingen in de zaal 
Helaas ging het bij de eerste zaaltraining niet helemaal goed. Er was sprake van een misverstand (dubbele boeking) en dat zorgde voor een teleurstelling bij het G-hockey team. Maar op zaterdag 9 en 16 februari traint de G-hockey echt in onze hal. Dit is voor de G-hockeyers een nieuwe ervaring.
4 MAART a.s. START van ALLE veldtrainingen
Alle teams starten vanaf 4 maart met de veldtrainingen. Teams die eerder willen starten, kunnen dit aanvragen bij Nicole Jonk. Dit is zeker mogelijk. Je moet wel zelf de trainer etc. regelen. 
BALEN het opzetten van de nieuwe website heeft vertraging opgelopen 
Door enorme drukte bij de webdesigner van Lisa duurt het maken van de nieuwe website veel langer dan verwacht. Wij zijn er volop mee bezig om, zodra de opzet afgerond is, er direct mee aan de slag te gaan. Als er nog iemand is die goed is in het herschrijven en moderniseren van bestaande teksten laat het even weten. Stuur een berichtje naar Monique de Vries.
Arbitrage
Administratief geneuzel?!
Op 1 januari dit jaar is de KNHB overgestapt naar een andere leverenacier voor het wedstrijdformulier. Dat hebben de coaches/managers & de scheidsrechters geweten! Zoals bij iedere IT migratie verliep ook deze niet zonder slag of stoot. Grote complimenten aan iedereen (inclusief het wedstrijdsecretariaat) voor het geduld, het nabellen en dubbel controleren van alle uitslagen en juist verwerken van alle kaarten. Samen staan we sterk en ook dat is hier bewezen.

Spelregelcafe Veldhockey
Donderdag 14 maart is er weer een spelregelcafe veldhockey. Hoe was het ook alweer op het veld met liggend spelen en 3 steunpunten? Donderdag 14 Maart om 20.00 uur in de WMHC Bar verzamelen we. Doen we deze keer een ‘quiz’ of ‘vraag het een bondsscheidsrechter’? kom maar langs en ervaar de gezelligheid en het fanatisme van het derde team in het veld.
Ook voor coaches en (ouders van) jeugdleden zeer leuk en leerzaam! Scheidsrechter Examen en opleidingsavond.
Veel jeugdleden en ouders doen hun eerste fluitervaring op bij de 8-tallen. Vanaf de 2de jaar C-jeugd is daar het scheidsrechtersexamen. Dit examen, in de wandelgangen: je kaart halen, is door de KNHB verplicht gesteld. Het kennen van de regels vergroot je spelplezier en de veiligheid. Naast de oefen examens, examenavonden en zelfs een oefen app is natuurlijk de eigen ervaring van ieder weekend de basis van goede regelkennis. In de week van 11 maart 2019 is er weer een uitleg avond en een examenavond. Voor alle geintresseerde ouders en belangstellende: geef je op. Ook de herexamen kandidaten moeten zich weer opgeven. De exacte uitleg en examen data worden later bekendgemaakt. 
Extra intensieve training van ONFIRE hockeyschool weer op WMHC
Hockeyclub Wageningen faciliteert de ONFIRE Hockeyschool waarbij je je kunt aanmelden voor 10 technische trainingen van 1,5 uur.  Alle trainingen worden gegeven volgens de filosofie van Raoul Ehren (al 10 jaar coach Den Bosch dames 1) en Sjoerd Marijne (oud-bondscoach Nederland, huidige bondscoach India dames).  De trainingen kennen een hoge intensiteit o.a. doordat we werken met kleine groepen, je bent veel in beweging en je krijgt veel individuele begeleiding zodat je daadwerkelijk beter wordt. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in op hockeysupport.
 • Oud dames 1 speelster, trainster en coach 'Alexandra Rutten' en oud heren 1 speler, trainer en coach 'Jelte Schaafsma' een kerngezonde zoon Tjep hebben gekregen. Als dat geen goede hockeyer wordt dan weten wij het niet meer..
 • De DNB ook blij is met onze voorzitter. Teun is in januari geslaagd voor de functie van bestuurder van het pensioenfonds. 
 • Dames 1 speelster Ellis van Brakel zwanger is van haar tweede kindje. Gefeliciteerd!
 • Het lastig blijft om de fietsen in de fietsenstalling te zetten!
 • Onze WMHC-hal een alarm heeft die gaat piepen als de wind te hard wordt. Dan blaast de hal zich automatisch op, zodat hij niet weg kan waaien. 
 • De nieuwe balken in de WMHC-hal het WAUW-gevoel van de zaal afmaken. 
 • Dat we dringend opzoek zijn naar een omroeper voor op de zondagen dat dames 1 thuis speelt.
 • 17 maart de tweede wedstrijd is dat H1 en D1 tegelijk thuisspelen en meteen ook de laatste van het seizoen is.
 • Er een deel van het bestuur naar het nationaal hockeycongres van de KNHB gaat met als thema: ‘vereniging van de toekomst’.
 • WMHC actief bezig is met het werven van nieuwe leden op scholen, kinderdagverblijven en BSO’s. 
 • Er sinds kort een 5eheren team is, een Ceres team die gaat uitkomen in reserve overgangsklasse bij heren 2. Heren heel veel plezier en succes met deze mooie uitdaging! 
 • Winterkampioenen zijn geworden:  MB1, MB4, MC3, MC4, JB1, JB3, JD2, Dames2
   
WMHC
Website
e-mail
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list.
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp