Copy
NIEUWSBRIEF JUNI 2019
NIEUWS VAN HET BESTUUR 
 • Bestuurslid Marlou van Iersel neemt hockeytechnische zaken waar. Omdat Marlou de hockeyzaken gaat waarnemen zal Monique de Vries de infobox en algemene zaken afhandelen. Zo hopen wij als bestuur, gelukkig ook met behulp van Janneke Rood, alles goed te kunnen afhandelen. Marlou van Iersel is te bereiken via het mailadres bestuur.hockey@wmhc.nl.
 • Wie is bestuurslid Dmitritsj Marijs ofwel Diem Onlangs ben ik toegetreden tot het bestuur van deze mooie hockey club en daarom is mij gevraagd mijzelf kort voor te stellen. Bouwjaar 1975 en woonachtig in Renkum, samen met mijn vrouw Ella en onze dochter Scarlett van 10. Sinds 2016 ben ik betrokken bij het team van Scarlett als trainer en (inval) coach. Zelf heb ik niet gehockeyt, wel heb ik een gezonde en sportieve levenstijl en heb inmiddels 5 marathons afgerond. Naast sport en familie geniet ik van uitgebreid koken of culinaire uitstapjes maken. Waarbij we graag (letterlijk) de grens over gaan, vaak naar Frankrijk, maar soms wat verder. Om dit alles te kunnen doen, moet er natuurlijk wel gewerkt worden. Ik werk voor een internationale marktleider in een heel saai technisch product, waarbij ik de vrijheid heb om Nederland ‘te regelen’. Een dynamische baan waarbij ik veel op pad ben en ik baas ben over mijn eigen agenda. En dat zorgt er voor dat ik ook mijn tijd in kan zetten voor WMHC. Als bestuurslid zal ik mij richten op de Horeca, Zaal en Sponsorcommissie. Tot ziens en sprekens bij het clubhuis. Met enthousiaste groet,Dmitritsj (Diem) Marijs
TEAMINDELING 2019/2020
Ter voorbereiding van volgend seizoen zijn we met het Technisch Kader hard bezig de indelingen rond te maken. Dit seizoen zullen de indelingen wederom gevormd worden d.m.v. van indelen in plaats van selectie trainingen. De teamindelingen voor de selectieteams A, B en C zullen op 17 juni bekend gemaakt worden. De overige teams en jongste jeugd zullen op 24 juni bekend gemaakt worden. Trainingen met het nieuwe team zullen plaatsvinden zodra de teamindelingen bekend zijn. Tot die tijd zal er m.u.v. MC, MB en MA, door getraind worden in de huidige samenstelling. De selectieteams MC1, MB1 en MA1 zullen trainen in trainingsgroepen die 3 juni op de site (achter de inlog) worden vermeld. Alle trainingen lopen door tot 23 juni. Verder zijn we hard bezig met het vormen van de Technische Staf voor volgend seizoen. Op dit moment zijn bijna alle teams voorzien, zodra dat rond is zal er opnieuw gecommuniceerd worden. Bij voorbaat bedankt voor het geduld en bij dringende vragen, neem even contact op met, Michiel Franck of Nicole Jonk
12 JULI STICKSTART
Leer je team kennen voor spelers & ouders: Op 23 juni worden de nieuwe teamindelingen jongste jeugd bekend gemaakt. Dit hebben we als jongste jeugd commissie met uiterste zorgvuldigheid gedaan om te zorgen voor mooie en evenwichtige teams waar de jongens en meisjes zich met plezier verder kunnen ontwikkelen in het hockeyspel. Zodra de teams bekend zijn gemaakt en u heeft vragen dan kunt u contact opnemen met de jongste jeugdcommissieDeze nieuwe teamindeling  betekent dat er ook nieuwe kinderen bij elkaar in het team komen. Daarom willen we al voor de zomervakantie een moment bieden waarop spelers en ouders met elkaar in contact kunnen komen om alvast kennis te maken en zo mogelijk al wat afspraken te maken omtrent de te vervullen rollen zoals die van coach en/of manager. Op vrijdag 12 juli 2019 organiseren we daarom een STICKSTART waar teams elkaar leren kennen onder het genot van een potje hockey. De tijden:
 • 16:00 – 16:45 F-lijn wedstrijdjes en oefeningen
 • 17:00 – 18:00 E-lijn wedstrijdjes en oefeningen
Zet deze dag dus alvast in de agenda, want er is volop info en gezelligheid!
14 juni SHOT HOCKEYTOERNOOI
Dit jaar, op 14 juni, wordt het legendarische Studenten Hockey Toernooi (18+) op WMHC weer georganiseerd met als thema "ik hou van Holland"! Dit is natuurlijk weer een mooie kans om te laten zien met je team, huis en/of vrienden wat voor goeie hockeyer jij bent. Doe je het toch liever rustiger aan of heb je nooit gehockeyd? Dat kan natuurlijk ook! Daar hebben we ook een leuke bierpoule voor. Naast het hockey zijn er nog leuke spelletjes en is er een verkleedprijs te winnen voor het best verklede team. De prijzen zijn overigens FANTASTISCH door onze geweldige sponsors! Het toernooi wordt afgesloten met een knallend feestje. Wil je toch niet missen? Schrijf je snel in met een team van 5-10 personen via een mailtje, namen & ervaring. Deelname bedraagt 5 euro per persoon.
16 JUNI WMHC SLOTDAG VOOR ALLE LEDEN EN OUDERS  
Dit jaar willen we als vereniging het clubgevoel nog sterker maken door het herintroduceren van een slotdag. Op zondagmiddag 16 juni zijn er leuke wedstrijden om naar te kijken en is er een activiteit voor de jeugd. Met daarna een heerlijke BBQ, lekkere muziek en een bedankwoord aan alle vrijwilligers. Dus alles om er een mooie slotdag van te maken. Komt allen naar de slotdag op 16 juni! 
Programma van de slotdag:
 • 12:45 uur: Dames 2 vs QZ Dames 3
 • 14:45 uur: Heren 1 – oud Heren 1 
 • 16:30-17:30 uur: Shoot outs / strafballen competitie jeugd (JJ t/m d, C-A) 
 • 17:30 uur: Huldiging kampioenen
 • 17:00 uur: Start BBQ 
Speelsters van H1 & D1 helpen mee met de voorbereiding en bediening bij de BBQ. Er is een DJ aanwezig voor de muziek. Opgeven voor de BBQ is wel een eis dit kan voor donderdag 12 juni voor 12 uur. Betaling aan de bar. Kosten €10 p.p. en €5 voor kinderen.
VRIJWILLIGERSBORREL OP 8 JULI
Om alle vrijwilligers die onze vereniging op alle fronten helpen, hieronder vallen natuurlijk ook de scheidsrechters, is er een speciaal bedankmoment ingepland. Je bent op maandagavond 8 juli van harte welkom om dit mooie jaar af te sluiten met een drankje. De borrel start om 20:00 uur in het clubhuis en bij mooi weer natuurlijk op het terras.
WMHC VERZORGT CLINICS EN PROEFLESSEN OM LEDEN TE WERVEN 
Aflopen maand zijn er clinics gegeven aan het voortgezet onderwijs en aan de BSO Pipeloi uit Wageningen. Dit is een terugkomende activiteit die WMHC wil gaan uitbreiden op breder niveau. Dus vertel het rond dat het mogelijk is om een clinic te laten organiseren op een sportdag of vakantiedag bij jou op de hockeyclub. WMHC organiseert graag clinics of proeflessen op maat. De proefles hockey voor BSO Pipeloi was wederom zeer geslaagd. Op 7 mei jl. waren er  35 kinderen, in de leeftijdsgroep van 4 tot 7 jaar, op onze club om kennis te maken met hockey. Dit is sinds vorig jaar een terugkomende activiteit die door beide partijen als super leuk wordt ervaren. Veel enthousiaste kindjes en begeleiding bedankten achteraf voor het leuke trainingsmoment. Op 23 mei was het een training aan een groep bovenbouwers van CSG het Streek uit Ede. Ook daar enthousiaste geluiden en bedankjes, het was super leuk geweest! Vind je het leuk om een keer kennis te maken met hockey met je groep of als activiteit op school/BSO, neem dan contact op met wervingscommissie en ze voorzien je van alle info. Vind je het leuk om zelf een keer hockey te proberen dat kan natuurlijk ook. Op zaterdagochtend van 9-10 uur ben je altijd welkom! Je hebt naast sportkleding niks extra nodig. Alles kun je lenen.
VETERANENMIX TOERNOOI OP 20 JUNI A.S.
Vanwege het succes van vorig jaar is er weer op donderdagavond 20 juni het Veteranenmix Toernooi! Voor trimmers en veteranen teams. Vanaf 20.30 uur verzamelen in het clubhuis voor de teamindeling. Om 21.00 uur starten de wedstrijden. Daarna is er uiteraard een gezellige borrel! Geef je op via je aanvoerder. Zou gezellig zijn als we weer goed kunnen mixen, dus komt allen! T&AC 
EEN OVERZICHT VAN ALLE KAMPIOENEN
MD1 1ste klasse
MD3 2de klasse
MC1 IDC-C
MC4 3de klasse
MC6 4de klasse
MB1 landskampioen Super B
MB4 3de klasse
DAMES 5 reserve 1ste klasse
MB1 is landskampioen Super B geworden!Op zaterdag 2 juni is onze meisjes B1 Nederlands kampioen geworden op de Finaledag van de Super B. In extreme hitte hebben ze de tegenstanders ruimschoots verslagen. Een terechte winnaar. Super B is de klasse onder Landelijk spelen, het op één na hoogste niveau waar je in de jeugd kan spelen. Voor de tweede keer op rij is onze MB1 kampioen geworden van deze klasse. MB1 en begeleiding van harte gefeliciteerd met deze enorme topprestatie!  Een extra compliment naar de coach: Jos Nonnekes het is je weer gelukt!

Van de meiden zelf:
Hallo allemaal
Afgelopen zaterdag (1 juni) mochten wij onszelf op de hockeyvelden van Kampong bewijzen tegenover de andere poulewinnaars en tweede plek-ploegen uit de Super B-competitie. Ons eerste potje speelden we tegen Noordwijk en het mocht gelijk baten: 3-0 was de eindstand. Wel was het de eerste minuten wat lastig opstarten, maar wat verwacht je ook als je een stel pubermeiden om 7:00 uit hun nest trommelt! Na ondertussen weer een aantal keer van tenue te zijn gewisseld (vervelend hè Sophie), konden we in het lichtblauw beginnen tegen Bloemendaal. Gelukkig wist Annely de spanning al snel een beetje in te perken door in de eerste minuten een fraaie goal te scoren! Helaas stond de paal verschrikkelijk in de weg, dus daar bleef het dan ook bij in de frontlinie. Maar goed, de meiden van Bloemendaal wisten de bal niet langs onze Emma (k) te peren, dus hadden we aan één goal genoeg om de drie punten te bemachtigen. Een uur later was het tijd om de strijd aan te gaan tegen Hurley. Deze ploeg uit het Amsterdamse Bos had met een dubbel verlies al geen kans meer op de kampioenstitel, maar had daarom nog wel wat recht te zetten. Echter was het warme weer tijdens deze pot onze grootste tegenstander, en daarom goten we als een malle liters water naar binnen. Roos was zelfs zo enthousiast dat ze halsoverkop het veld moest verlaten om te plassen. Ondertussen stond het scorebord nog steeds op 0-0, maar na lange minuten vol met nagelbijten schoot Daphne de bal gelukkig nog vanuit een onmogelijke hoek langs de keeper van Hurley. Op naar de finale!!! Voor de allerlaatste keer mochten we onszelf in de strijd gooien tegen een team dat we al eerder waren tegengekomen in onze reguliere competitie: Warande. Vooral Inge was hier zeer aangenaam door verrast, gezien een eerder akkefietje met de club uit Oosterhout… Natuurlijk mocht dit de pret niet drukken en bleven we knokken tot het eindsignaal. Met bloed, (heel veel) zweet en tranen van geluk wisten we de 1-0 winst binnen te slepen. Wij zijn voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Super B!!! 
We willen iedere supporter die ons naar de titel heeft gejuicht enorm bedanken, en niet te vergeten onze topmanagers Anneke en Marieke: zonder jullie druivensuikers was het ons zeker niet gelukt! Maar boven alles verdient onze living legend Jos Nonnekes toch wel een ere-bedankje. We love you gozerwijffie!!! Groetjes van MB1
 
MD3 KAMPIOEN!
Gisteren tijdens de laatste competitiewedstrijd is ook MD3 kampioen geworden. Wat een prestatie. Met 8-1 winst was de tegenstander nergens. Gefeliciteerd toppers en begeleiding! Super goed!
MC4, MB4, MC6 KAMPIOENEN! 
Meiden en begeleiding gefeliciteerd met deze topprestatie! Onze MB4 en MC6 zijn overtuigend kampioen geworden in hun poule. Ze staan beiden met 10 punten verschil van de nummer 2 bovenaan in de ranglijst. Ook de MC4 kunnen niet meer ingehaald worden en pronken bovenaan. (MC4 op foto)
DAMES 5 ONGESLAGEN KAMPIOEN IN DE RESERVE 1e KLASSE!
Met hard werken werd dames 5 ongeslagen kampioen in hun poule. Fantastisch dames topprestatie.
DAMES 1 CLINIC DRUK BEZOCHT!
Op 4 mei was het geslaagde ochtend met veel vrolijke, kleurrijke kinderen en heerlijke gezonde en minder gezonde traktaties, leuke prijsjes en een grappig aandenken. Maar liefst  54 kinderen hadden zich aangemeld, waaronder ook een aantal G-hockeyers ontzettend leuk! Dames 1 vond het geweldig dat er zo’n enthousiasme was onder de leden en doen het graag volgend jaar weer. Den Bosch speelster Imme van der Hoek reikte de prijzen uit aan de kleurrijkste en aan de beste speelster en speler van de ochtend. Ze was na afloop nog druk met handtekeningen geven aan fans. Leuk dat ze er was voor haar oude club, thanks Imme!
ME3 EN PUBLIEK BEDANKT DAT JULLIE ER WAREN NAMENS DAMES 1
Op 26 mei won dames 1 met 4-1 van Ring-Pass Delft. Een spannende wedstrijd die ze graag wilden winnen omdat Britt de Ruijter, speelster van Dames 1, voorheen bij RP gehockeyd heeft. Dit was tevens een fantastische afscheidswedstrijd voor een aantal ervaren speelsters die stoppen bij dames 1 en verder willen gaan op een iets lager pitje. Ellis van Brakel, Evy Broeder en Thisja van der Kruijs enorm bedankt voor jullie ervaring, kennis en sturing in het veld. Jullie hebben het stokje mooi overgedragen. 
ME3 liep mee in de line-up en was ook bij de voorbereiding. Super leuk dat zij erbij waren! Wil je volgend seizoen ook met je team een voorbereiding, warming-up en de line up meedraaien, geef je dan als team op bij de manager.
IN MEMORIAM PETER-PAUL TAZELAAR
Tot ons grote verdriet hebben wij het bericht ontvangen, dat oud-WMHC lid Peter Paul Tazelaar op 51-jarige leeftijd is overleden. Peter Paul was vele jaren lid van onze club. Daarnaast is hij keeperstrainer en trainer-coach geweest van Heren 1. 
Na een kort ziekbed is hij vorige week overleden. Namens het bestuur en alle leden wensen wij zijn familie en vrienden heel veel sterkte met verwerken van dit grote verlies.
VAN ROON CONSULTING NIEUWE CLUBSPONSOR
We zijn verheugd om Van Roon Consulting aan te kondigen als nieuwe clubsponsor. Binnenkort sieren drie prachtige statafels ons clubhuis voor binnen- en buiten gebruik. Hartelijk dank voor deze fantastische sponsoring.  
Ronald van Roon:  “Als vader van een hockeyende dochter en zelfstandig ondernemer is het fijn om een bijdrage aan de vereniging WHMC te kunnen leveren via sponsoring van de aanschaf van een drietal statafels voor binnen en buiten het clubhuis. Met elkaar kunnen we op creatieve wijze zorgen voor een eigentijdse en gezonde vereniging. Deze vorm van sponsoring past goed bij mij en is het steentje dat ik kan bijdragen. Als zzp-er bied ik onder de naam Van Roon Consulting diensten aan op het gebied van Bedrijfseconomisch Advies, Planning & Control en Organisatie & Informatie. Deze diensten verricht ik voor (middel)grote bedrijven, zowel op interim-basis als in project-/adviesvorm.”
ONFIRE HOCKEYSCHOOL START WEER IN SEPTEMBER! 
Geef je nu op: WMHC biedt extra techniektrainingen aan! Wil jij ook zo graag je basistechniek op orde hebben? Om vervolgens nog meer technische vaardigheden aangeleerd te krijgen? Dat kan bij WMHC! In samenwerking met ONFIRE Hockey Support biedt WMHC 8 technische toptrainingen aan vanaf september 2019. Naast je reguliere clubtrainingen train je 1 keer in de week 1,5 uur extra op techniek volgens de filosofie van Raoul Ehren (al 10 jaar coach Den Bosch Dames 1) en Sjoerd Marijne (voormalig bondscoach Nederlands XI dames, huidig bondscoach India dames). Gewoon omdat je gek bent op hockey, maar ook omdat je graag getraind wil worden door toptrainers. 
 Je kunt je aanmelden voor 8 technische trainingen. De trainingen kennen een hoge intensiteit o.a. doordat we werken met kleine groepen, je bent veel in beweging en je krijgt veel individuele begeleiding zodat je daadwerkelijk beter wordt. Je leert alle nieuwe technieken, maar eerst moet de basis in orde zijn. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in. 
Weer op de maandagen van 16.30-18.00 uur.  De data zijn als volgt: 23 en 30 september | 7, 14 en 28 oktober | 4, 11 en 18 november.   
HET ENIGE ECHTE “VOORPRET VAKANTIE TOERNOOI’ VOOR F-TEAMS
Op zaterdag 15 juni organiseert de Wageningsche Mixed Hockey Club het enige echte ‘voorpret VAKANTIE toernooi’ voor F-teams. Ongeveer 22 teams komen in het thema van een vakantieland er worden de mooiste bijpassende team-outfits aangetrokken. Daarnaast is de teams gevraagd ook een vlag van het gekozen vakantieland te maken en deze te bevestigen aan een stok! (bv bezemsteel of bamboestok), en deze mee te nemen voor de start van de dag met een heuse vlaggenparade. Alles mag, ook een zelfbedacht vakantieland of zelfbedachte vlag, we kijken uit naar een creatieve en mooie optocht!
We starten deze dag om 10:00 en zullen rond 14:00 gaan afronden. 
Mocht je deze dag nog willen helpen? we zoeken nog begeleiders voor het spellenveld waar teams extra behendigheidsoefeningen gaan doen. Heb je interesse dan kan je dit laten weten. Het toernooi door de KNHB is toegewezen en de teams JF2-MF1-MixF2-MF3 en MF 4 thuis bij WMHC zijn ingedeeld. De JJC wenst de andere teams veel plezier met hun toernooi bij de andere clubs.
NIEUWS VAN DE ARBITRAGE
 • Geslaagden scheidsrechter kaarten. Er liggen nog enkele scheidsrechter kaarten achter de bar (in het grijze bakje, middelste kastje tegenover ‘oude’ broodjeshoek) Graag met spoed afhalen mocht je jouw kaart nog niet hebben.
 • Foutief e-mail adres. Als je wordt ingedeeld om te fluiten ontvang je een email op het in LISA bekende email adres. Veel jeugdspelers staan met het email adres van hun ouders in LISA. Onze ervaring is dat deze email niet altijd op tijd gelezen wordt. Dit is helaas geen excuus om niet te hoeven fluiten. Hou dus goed in de gaten dat je het juiste email adres in LISA hebt staan. TIP: je kunt 2 email adressen in LISA invullen (Inloggen in LISAàprofiel(rechtsboven)àbewerk)
 • Nieuwe spelregels 2019-2020. Aankomend seizoen komen er nieuwe spelregels bij. De scheidsrechter commissie plant aan het begin van het aankomend seizoen extra momenten om deze nieuwe spelregels uit te leggen volgens de bondsbriefing. Let op: dit is dus voor scheidsrechters maar ook voor coaches (top/breedte teams) en ouders. Hou de website in de gaten voor de datum alsook de volgende nieuwsbrief.
 • Vertrek Esther Heijmer: inplanner/indeler van alle jeugdscheidsrechters. Afgelopen week heeft de scheidsrechter commissie afscheid genomen van Esther. De voorzitter sprak enkele mooie woorden over Esther haar bijdrage en gastvrijheid voor vele vergaderingen. Ook de rol van Esther haar dochters (als controle mechanisme van ‘roddels’ en toetsing van onze boodschappen)  is besproken en zal worden gemist. Esther nogmaals BEDANKT!
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31

Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferencesor unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp