Copy
PRAATJE VAN DE VOORZITTER

We zitten nu midden in de week van de scheidsrechter. Er zijn wel 65.000 actieve scheidsrechters in het hockey, waarvan een aantal bij WMHC, die elk weekend ervoor zorgen dat onze hockeyers op hun niveau kunnen spelen. Vorig week kwam Peter Elders van de KNHB naar WMHC voor een spelregelcafé, waar een groot aantal scheidsrechters op af kwamen. Dit is een goed moment om al onze scheidsrechters te bedanken voor hun bereidheid om al onze wedstrijden te fluiten. Hulde!!

Iets minder was het incident dat zich afgelopen zaterdag voordeed bij de jeugd. Een bezoekend jeugdteam dat van WMHC met duidelijke cijfers had verloren, reageerde zich af door in de doucheruimte een kraan van de muur te slaan (vermoedelijk met een stick). Ontoelaatbaar en het hockey niet waardig, vind ik. De teammanager had het fatsoen om het ons te melden, maar nu is het team al lang weer thuis. Wat moet je als club hier nu mee? Ik heb een keuze gemaakt, maar ben zeer benieuwd hoe anderen van onze club die zich hier ook aan zouden storen, hierop zouden willen acteren. Reageer maar naar bestuur.voorzitter@wmhc.nl

Teun de Jong
Voorzitter WMHC

JA1 & H3 ZORGEN VOOR VELE HANDEN!

Er stond een mooie oproep op de site aan iedereen van de club om Arre-Jan te helpen met klussen op de club. Jongens A1 dacht “vele handen maken licht werk”….. ( en zo ook Heren 3). Op maandag trainen de mannen normaal altijd maar maandagavond 7 oktober, hebben ze onder bezielende leiding van trainer Eva 2 uur flink de handen uit de mouwen gestoken en achter het inloopveldje de boel eens flink opgeruimd, stenen versjouwd , geschoffeld en geharkt. Eerst was er wat tegenzin maar uiteindelijk best gezellig, volgens de heren. Hopelijk het goed voorbeeld voor meer teams….. 4 november is er nog een kans.

DISCUSSIEAVOND MISSIE VISIE & BELEID SUCCESVOL

Afgelopen 7 oktober was de discussieavond 'missie & beleid' een succes! We zijn als vereniging aan de slag met ons beleid. Afgelopen maandag was de eerste kans om mee te denken en te praten om zo een bijdrage te leveren aan een toekomst gerichte vereniging. Een werkgroep met zes enthousiaste leden heeft deze avond georganiseerd en geleid. Na een algemene inleiding van onze voorzitter Teun de Jong en Michiel Raak (vanuit de werkgroep) ging de groep van circa 50 leden uiteen in deelgroepjes. Daarin volgenden gesprekken over breedtehockey, prestatiehockey en bijvoorbeeld vrijwilligers beleid, op basis van een aantal stellingen. De uitkomsten van deze gesprekken worden meegenomen in de uitwerking van het beleid. Beleid dat uiteindelijk in een ALV wordt vastgesteld.

Het was een goede avond, waarin de sfeer goed was, waar een open discussie werd gevoerd die interessante ideeën heeft opgeleverd. Iedereen bedankt voor de bijdrage!

De uitwerking van de gesprekken komt binnenkort op de website. Tevens volgt er snel de tweede datum voor een soortgelijke avond, dus hou de website in de gaten

WAGENINGSCHE JEUGDSPELERS IN NEDERLANDS B

In de afgelopen weken is er weer hard getraind voor de nationale selecties. Een tweetal spelers van Wageningen behoren inmiddels bij de vaste trainingsselecties van Nederlands B. Bij NL B meisjes (onder 16) is Suze Leemans uit MA1 (nog B leeftijd) geselecteerd. En bij NL B jongens (onder 16) is Tijn Douglas uit JB1 geselecteerd. Wij wensen deze toppers heel veel succes!

WMHC ZAALHOCKEYHAL GAAT WEER DE LUCHT IN!

We gaan onze zaalhockeytent weer opbouwen! Help je ons daarmee? We hopen dat een aantal vrijwilligers zich hiervoor willen opgeven om te helpen; er hebben zich al een paar personen gemeld, maar we hebben er nog een aantal nodig. Geef svp deze week nog op als je wilt helpen met de opbouw van de blaashal; geef daarbij ook aan wanneer je kunt; hieronder staat de planning van de opbouw. Indien deze week zich niet voldoende vrijwilligers aanmelden, vragen we elk jeugdteam om twee vrijwilligers (ouders m/v) te leveren voor de opbouw. En eind februari weer twee om de blaashal af te breken.  De manager van de jeugdteams zal dan gevraagd worden om 2 vrijwilligers te regelen.

Blaashalcommissie 
Het opbouwen van de blaashal staat onder leiding van onze Blaashalcommissie. De leveranciers Albers Alligator (blaashal) en Royal Campen (vloer) sturen deskundige medewerkers die helpen om de hal WMHC veilig en strak op z'n plek te zetten. 

Planning

  • Zaterdag  2 november 2019 8:00-12:00: WMHC hal opzetten (20 vrijwilligers nodig);
  • Zaterdag  2 november 2019 12:00-15:00:  elektra en lampen installeren  (6 vrijwilligers);
  • Maandag 4 november 2019 19:00-22:00  sportvloer leggen (8 vrijwilligers nodig).
Opgave namen van vrijwilligers Bestuur.vicevoorzitter@wmhc.nl
WEDSTRIJDVERSLAG ME1 - 28 09 2019

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van ME-1 tegen HCM uit Arnhem. Het was een hele spannende wedstrijd die jammer genoeg op het nippertje werd verloren. Maar..... zo zeiden de coaches, Thomas en Joshua, we zijn heel tevreden. Immers we zijn nog maar pas bij elkaar en iedereen moet even een andere plek in het veld uitproberen. Zo moest Tess gaan keepen en Enna moest achter gaan spelen. De andere meiden, Noora, Leila, Christel, Hilde en Julie kwamen dus ook op andere posities te spelen. Het was even wennen, maar het is natuurlijk wel goed om ook eens een keer op een andere positie te spelen al is dat niet altijd leuk. Uiteindelijk wordt het team daar alleen maar beter van. Daar waren ze het allemaal over eens! En de volgende wedstrijd riepen ze eensgezind...DIE GAAN WIJ WINNEN!!!!!!!😀😀Veel dank aan de scheidsrechters Kim en de moeder van Leila!!!

G HOCKEY TEAM VERSLAAT BEMMEL

In het mooie Bemmel was het een lekker temperatuurtje om te hockeyen.We hebben een leuk potje gespeeld en ons zelf beloond met 10 mooie doelpuntjes. Het eindresultaat was 10-7.

HEREN 1 NEEMT 3 PUNTEN MEE NAAR HUIS

Na de onnodige nederlaag van vorige week wist H1 afgelopen zondag wel 3 punten mee te nemen naar huis! Vijf minuten voor het einde was het nog 1-0 voor onze tegenstander, maar door hard werken wisten @sebastiaankraaij & @daan.reith er toch nog 1-2 van te maken! Lees hier het wedstrijdverslag verder... 

DAMES 1 WINT MET 5-3 VAN GOOISCHE UIT

Bizarre wedstrijd...! Dames 1 staat nu op de 2e plek, lees hier het wedstrijdverslag...  
A.s. zondag spelen we weer thuis. Het weer wordt beter dus kom ons gezellig aanmoedigen!

VAN DE ARBITRAGE:

KNHB SPELREGEL CAFE MET OUD WMHC-ER PETER ELDERS 
Afgelopen donderdag 3 oktober was WMHC gast locatie voor het KNHB Spelregel café. Met een 25-tal scheidsrechters van WMHC en diverse omliggende verenigingen mochten wij naar het inspirerende verhaal van oud-WMHC-er Peter Elders luisteren. Peter was, samen met enkele andere, de geestelijk vader van de in dit seizoen ingevoerde nieuwe regels. Leerzaam om te horen vanuit welke gedachte deze wijzigingen zijn ontstaan. Ook Peter zijn enthousiaste manier van praten, hij legt zelfs zaken uit die hij zelf als hockeyer nooit heeft gekunt, zorgen ervoor dat ook wij snappen wat ‘hoge school scheidsrechterkunde’ is. We kijken terug op een geslaagde avond.

GESLAAGDEN SCHEIDRECHTER KAARTEN  
Er liggen nog enkele scheidsrechter kaarten achter de bar (in het grijze bakje, middelste kastje tegenover ‘oude’ broodjeshoek) Graag met spoed afhalen mocht je jouw kaart nog niet hebben.

SCHEIDSRECHTER INPLANNER/INDELER GEZOCHT VOOR 1 UUR PER WEEK 
Zoals op de Missie/Visie avond besproken moeten we elkaar helpen om samen de schouders eronder te zetten. We zoeken nog iemand die het wekelijks inplannen van scheidsrechters kan overnemen. Dit gebeurd gewoon vanachter de pc op welk moment van de dag. Hockey ervaring is niet noodzakelijk . Uiteraard is er een commissie als achtervang aanwezig. Heb je interesse of vragen; bel 06-20321216 of geef je op via scheidsrechters@wmhc.nl

YES! ZE ZIJN ER DE NIEUWE SPELREGEL VOORBEELDEN 
Eind vorig seizoen kondigden we ze al aan: er komen video clips met voorbeelden van overtredingen. Stick afhouden, 5 meter, opzettelijk over de achterlijn, shadow en nog veel meer. In korte clips duidelijk en simpel uitgelegd. Tip aan alle coaches, managers, ouders EN uiteraard de spelers: zorg dat je ze weet!!

Klik hier voor de voorbeelden op Youtube van de KNHB en zie hier onder.

OPLEIDINGEN
De komende maanden starten de opleidingen weer!

  • Spelbegeleiden 8-tallen (en 6-tallen)
  • Spelregel kennistest

Spelbegeleiden 8-tallen (en 6-tallen). Voor de 2de jaars C-jeugd en alle ouders van kinderen in de 6-tallen en 8-tallen. Data en inschrijving komen op de site.

SPELREGELE KENNISTEST 
Voor de 1ste jaars B-jeugd en alle ouders van kinderen in de 11-tallen. Vraag en Antwoord avonden en Examendata komen op de site. Vanuit de KNHB is het verplicht om op je 14de het examen succesvol af te leggen. Hou zelf rekening met proefwerk weken etc.

Klik hier voor de voorbeelden op Youtube van de KNHB.
HERFSTVAKANTIE
In week 43 (19 t/m 27 oktober) is het herfstvakantie. Deze week zijn er geen trainingen. Teams die toch graag (overdag) willen trainen kunnen dit kenbaar maken via een mail naar Nicole Jonk. Voorkom teleurstellingen en vergeet dit niet. 
Facebook
Link
Website
Email
YouTube
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp