Copy
NIEUWSFLITS
ATTENTIE Door vakantie & verhuizing is Nicole Jonk tot 1 augustus minder goed bereikbaar. Voor dringende zaken: coordinatie@wmhc.nl
NIEUWS VAN DE VOORZITTER
Sleutelwoorden
Gisteren is het beleidsplan 2020-2024 door de ALV goedgekeurd! Overigens ook de begroting voor 2020-2021, waarvoor dank aan de aanwezige leden. Een groep enthousiaste leden, de beleidsgroep genoemd, heeft er flink wat tijd en energie in gestoken om het beleidsplan tot stand te brengen; daarvoor nogmaals dank, dank. In september 2019 zijn we begonnen met de voorbereiding; we hebben leden diverse keren gelegenheid geboden input te geven. Ook diverse commissies is gevraagd om een bijdrage te leveren. Het was echt een huzarenstukje om van alle bijdragen en commentaren een logisch geheel te maken. Maar het is er nu en het bestuur is er trots op. Is iedereen van WMHC er nu tevreden mee? Nee, er zijn zoveel punten die er niet in staan, er zijn vele punten die leden anders verwoord hadden willen zien, er staan zeker zaken in waar bepaalde leden het zeker niet mee eens zijn. We hebben de laatste weken, toen het plan op de site stond, heel veel goede suggesties en aanvullingen gekregen, die we willen gaan benutten voor de implementatie. Gisteren in de ALV is ook toegezegd (aan een vertrekkend lid nota bene!!) dat we de voortgang van de implementatie van het beleidsplan over een jaar in de ALV aan de orde zullen stellen. Ik herhaal nog even wat gisteren in de ALV is gezegd, dat niet alles direct met het begin van het komend seizoen kan zijn gewijzigd; we hebben 4 jaar om onze doelen te bereiken. Eén belangrijk punt in het beleidsplan is de doelstelling ervoor te zorgen dat alle teams een goede bij hun niveau passende trainer, coach en scheidsrechter krijgen. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig. Waarom zou een lid of een ouder zich melden als vrijwilliger? De belangrijkste reden is waarschijnlijk omdat je iets met hockeyen en met WMHC hebt. Bijna alle vrijwilligers hockeyen zelf of hebben kinderen op de club die hockeyen. De achterliggende gedachte is natuurlijk altijd is dat ze geen vrijwilliger worden om zichzelf te bevoordelen of hun kind te bevoordelen. Dat is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten, maar een van de taken van het bestuur is te toetsen of alle beslissingen en acties van vrijwilligers gedaan zijn vanuit een objectief startpunt. Een van de manieren om te toetsen of er objectief wordt gehandeld, is transparantie, een sleutelwoord waar dit bestuur in gelooft. Transparantie bereik je door een goede communicatie over hoe je gaat handelen. En we communiceren al veel, maar nog niet genoeg; vandaar het beleidsplan! Betrokkenheid bij het wel en wee van WMHC merk ik bij heel vele leden; deze betrokkenheid uit zich niet alleen door het feit dat leden bereid zijn om vrijwilliger te zijn maar ook gewoon hun mening te geven.  Dat stel ik op prijs, want er zitten vaak hele goede suggesties en ideeën bij. Doe het wel met respect voor elkaar; iedereen doet naar mijn overtuiging zijn uiterste best voor de club, in het bijzonder de vrijwilligers!
 
Teun de Jong

D-PARTY 2020
Zaterdag 4 juli was het zover, D-Day bij de WMHC. Vanwege de coronamaatregelen geen tweedaags kamp maar een Festival van één dag. 80 kinderen meldden zich bij de poort en werden na strenge controle doorgelaten. Daarna kon het los! De regen was voor niemand een spelbreker. Er werd fanatiek gestreden en heel erg veel lol gemaakt. De teams hadden ook allen nog een flitsend optreden tijdens de afsluitende bonte avond, alles werd uit de kast gehaald en zo als het hoort bij een festival, het dak ging eraf! Het is weer voorbij. Heel veel dank aan onze A-en B teambegeleiders en aan andere hulptroepen. Op naar volgend jaar maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

UPDATE CORONA RICHTLIJNEN 
Yesssss, iedereen mag weer!
Afgelopen woensdag werd bekend dat het 'nieuwe normaal', zij het ietwat, 'oudere normaal' gaat worden. Alleen de 1,5 meter afstand voor 18+ buiten de lijnen blijft, maar die zit gelukkig al aardig in ons systeem.
Het clubhuis gaat open en op het terras is er voldoende plaats voor een drankje en hapje. Maar vooral, iedereen mag weer lekker partijtjes spelen! Afgelopen week zijn de laatste 'reguliere' trainingen geweest. Maar we snappen het dat jullie niet genoeg kunnen krijgen van het leuke spelletje en nog even door willen gaan. Dat kan ook!

Op dinsdag, donderdag en zondag zal de club (en bar) geopend zijn. Op dinsdag en donderdag van 1600 - 2230 uur. Jeugd kan van 16.00 - 20.30 uur terecht op de velden. Senioren van 20.30 - 22.30 uur. Op zondag van 1400 - 1700 uur. Iedereen die al dan niet met zijn team door wil trainen kan hiervan gebruik maken. Veld reserveren hoeft niet maar kan wel ...vol is vol. Via coordinatie@wmhc.nl kan dit gedaan worden.

Dus heb je zin om met je team nog even door te trainen of wil je met je vrienden een balletje slaan en na afloop gezellig een drankje doen kom op dinsdag, donderdag en zondag naar WMHC!
NB. Het is niet toegestaan zonder goedkeuring op andere momenten de velden te gebruiken!

VELD RESERVEREN ...VOL = VOL...

JONGSTE-JEUGD WMHC SLUIT SEIZOEN AF MET WATERBAAN
Op zaterdag 27 juni kwam de jongste jeugd van de Wageningsche Mixed Hockeyclub (WMHC) bij elkaar voor een gezellige afsluiting van een bijzonder hockeyseizoen. Waar in voorgaande jaren een slot toernooi met 20 teams van andere clubs werd georganiseerd, was dit niet mogelijk dit jaar. En daarom besloot de club om een reeks onderlinge wedstrijdjes te organiseren op zaterdag ochtend en dit werd afgelopen zaterdag feestelijk afgesloten. De kinderen, tussen de 6 en 10 jaar oud, begonnen met een potje hockey en konden zich daarna uitleven op een speciaal aangelegde waterbaan. Deze was neergezet op een van de velden en de watersproeier zorgde ervoor dat de baan goed glad was. ‘We wilden iets speciaals organiseren voor de kinderen omdat ze toch een wonderlijk hockeyseizoen hebben gehad. Gelukkig kon de jongste jeugd weer hockeyen sinds 29 april, en zijn ze dus alweer even actief. Maar bij elk seizoen hoort een mooie afsluiting’, aldus Rianne Buurman van de Jongste Jeugd Commissie van WMHC. Dat de baan ook bij de kinderen in de smaak viel blijkt wel uit de reactie van Enna Wilschut, speelster van de meisjes E6: ‘De baan ging echt hard! En we zijn ook tegelijk met het hele team gegaan!’. Trouwens, niet alleen kinderen hebben de baan uitgeprobeerd, ook sommige ouders en coaches konden het niet laten.

WMHC ZOMERHOCKEY 2020
Zijn jouw zomervakantie plannen ook flink veranderd in deze corona tijd? En heb je nu veel tijd over? Dan hebben wij misschien iets leuks voor jou!
Wij, Jurgen en Amarins, gaan deze zomer namelijk extra hockeytrainingen aanbieden voor de jeugdleden van WMHC. Wil jij bijvoorbeeld speciale aandacht besteden aan het verbeteren van je slag, je techniek, looppatroon, blockslide of misschien je sleeppush? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op meerdere data gaan wij speciaal gerichte trainingen geven om zo jouw skills te helpen verbeteren zodat je het nieuwe seizoen goed en fit kan starten.Je kunt je voor verschillende trainingen aanmelden, allemaal met een variërende specialisaties. Voor meer info kijk op onze site. Voor vragen zijn we bereikbaar via de e-mail: wmhc.zomerhockey@gmail.com.

ZOMERHOCKEY VRAGEN
ZAALHOCKEY 2020-2021
Medio augustus zal de inschrijving voor zaalhockey weer openen. Zaalhockey maakt bij Wageningen een integraal onderdeel uit van de hockeyopleiding. Wij willen dan ook graag dat zoveel mogelijk mensen meedoen. WMHC heeft zijn eigen zaalhockeyblaashal. Maar er wordt ook getraind in sporthallen in en rond Wageningen. Wanneer je je opgeeft voor zaalhockey ga je niet alleen trainen maar vanaf de E8 tallen ook competitie spelen. De competitie wordt gespeeld in de maanden december, januari en februari. Je speelt elke wedstrijddag (zaterdag of zondag) 2 wedstrijden. Ook voor de E6 tallen wordt een zaalhockeycompetitie georganiseerd in de vorm van een aantal (3 à 4) toernooiachtige dagen met een aantal korte wedstrijden. De F jeugd zal naast de wekelijkse trainingen ook 1 of 2 onderlinge toernooitjes spelen in onze eigen blaashal. 
Waarom zaalhockey?
 • Zaalhockey is goed voor je technische en tactische ontwikkeling;
 • Je blijft fit tijdens de winterstop;
 • Je houdt contact met je teamgenoten. 
Zaalhockey is gewoon heel leuk, houdt daarom onze site in de gaten zodat je op tijd kunt inschrijven! 

HULP GEVRAAGD
Hoewel het zaalseizoen maar kort is moet er veel geregeld worden. De zaalhockeycommissie kan daarom extra hulp gebruiken. We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om te helpen bij de inschrijvingen en het organiseren van de wedstrijddagen (regelen zaalwachten, aanwezigheid van de materialen etc.) Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf september tot ongeveer eind februari. Lijkt het je leuk om te helpen of wil je eerst meer informatie over de taken stuur dan een mail naar zaalhockey@wmhc.nl. 
ALV STEMT UNANIEM VOOR NIEUWE BELEIDSPLAN
Het bestuur kreeg maandag 6 juli tijdens de ALV alle vertrouwen om het beleidsplan, waar hard aan gewerkt is door heel veel mensen, te implementeren vanaf de start van het nieuwe seizoen. Natuurlijk zal dit een tussenjaar worden en zal er vaak geëvalueerd moeten worden of we de juiste manier bewandelen. Maar het begin is er. Mocht je nog niet weten wat het nieuwe beleidsplan inhoudt dan kun je deze bekijken achter de inlog op de site.

WEER EXTRA PROFESSIONELE TECHNIEKTRAINING VANAF SEPT.
Zou jij zo graag een nog betere (basis)techniek willen leren? 1x in de week extra trainen onder leiding van toptrainers naast je eigen clubtrainingen? Gewoon omdat je gek bent op hockey, maar ook omdat je graag nog technischer wil worden of omdat je het niveau van je basistechnieken omhoog wil krijgen. Dat kan op jouw eigen club!  WMHC faciliteert de ONFIRE Hockeyschoolwaar je je kunt aanmelden voor 10 technische trainingen van 1,5 uur. Alle trainingen worden gegeven volgens de filosofie van Raoul Ehren (al ruim 10 jaar coach Den Bosch dames 1) en Sjoerd Marijne (oud-bondscoach Nederland, huidige bondscoach India dames).  De trainingen kennen een hoge intensiteit o.a. doordat we werken met kleine groepen, je bent veel in beweging en je krijgt veel individuele begeleiding zodat je daadwerkelijk beter wordt. Je leert alle nieuwe technieken, maar eerst moet de basis in orde zijn.  Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in op www.hockeysupport.nl.  

SPONORBERICHT ALBERS ALLIGATOR
Albers Alligator is dé specialist in verwerking van kunststoffolies en gecoate weefsels. Wij produceren flexibele opslagsystemen tot 10.000 m³ voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast realiseren wij luchthallen voor (tijdelijke) sportaccommodaties én unieke doekconstructies zoals stadiondaken. Dit laatste in samenwerking met internationale ingenieursbureaus, Albers Alligator is wereldwijd actief in meer dan 35 landen. Binnen Albers Alligator kijken wij altijd vooruit. Ons bedrijf innoveert. Wij zetten de nieuwste materialen en technieken in om bestaande producten te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Wij spelen in op vragen vanuit de markt, al 120 jaar lang. U houdt ons scherp! Albers Alligator opereert over de hele wereld. Onze producten zijn in ruim 35 landen te vinden. Wij maken gebruik van lokale dealernetwerken. Op deze manier is er altijd een expert in de buurt en zijn wij op de hoogte van de lokale regel- en wetgeving. Ook kunnen we zo een snelle service garanderen.

Hofleverancier
De uitstekende kwaliteit van materiaal en lasnaden staat aan de basis van al onze producten. Ieder opslagsysteem en elke doekconstructie stelt specifieke eisen aan het gebruikte materiaal op het gebied van onder meer treksterkte, UV-bestendigheid en chemische resistentie. Onze experts kiezen de meest geschikte materialen en testen ze regelmatig in ons eigen laboratorium. Met de modernste ontwerp-, snij- en lastechnieken verwerken wij de materialen tot kwalitatief hoogwaardige opslagsystemen en doekconstructies. Wij werken veelal met gecertificeerd doek en een aantal van onze opslagsystemen is voorzien van een KIWA-keurmerk. Sinds 2003 mag Albers Alligator met trots het predicaat ‘hofleverancier’ dragen. Ook in de toekomst laten wij ons graag door u inspireren en uitdagen!

ROOKVRIJE WAGENINGEN CAMPUS - WMHC
Vanaf 1 juli aanstaande is ook het terrein van Wageningen Campus, waar gebouwen van Wageningen University & Research (WUR) staan, rookvrij. WUR voert de rookvrije campus in naar aanleiding van een wijziging van de Tabaks- en rookwarenwet die roken niet meer toestaat op terreinen van onderwijsinstellingen. Dit geldt voor iedereen: studenten, medewerkers, bewoners, bezoekers en leveranciers. Er zijn geen uitzonderingen. Het rookverbod geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week en geldt voor alle rook- en tabakswaar. De introductie van de rookvrije campus heeft gevolgen voor WMHC. Voor rokende leden of rokende bezoekers van onze vereniging geldt dat zij vanaf 1 juli 2020 niet meer mogen roken op Wageningen Campus; zij mogen het rookvrije terrein van Wageningen Campus dus niet (meer) gebruiken als uitwijkmogelijkheid om te roken. De rookvrije zone op de campus is met borden aangegeven. Meer informatie, waaronder de plattegrond van het rookvrije terrein, vindt u op www.wur.nl.rookvrij.

WIST U DAT...

 • WMHC sinds kort een eigen postbus heeft en een mooie met dank aan Arre-Jan! (zie foto rechts)
 • Arre-Jan met de hand alle paden om het veld en clubhuis bijhoudt. (zie foto links)
 • WMHC zomeravondhockey introduceert voor de jeugd.
 • De bar en de velden 3 dagen in de week open zijn.
 • Dat alle vrijwilligers enorm gewaardeerd worden zonder jullie geen WMHC.
 • De begroting sinds lange tijd een positief resultaat heeft, ondanks Coronaperikelen.
 • De technische commissie terecht een groot applaus kreeg op de ALV voor fantastisch werk.
 • De trainingen weer starten op 24 augustus.
 • Eerder trainen met team kan en mag maar in overleg met de trainer.
 • Het Tophockeytoernooi doorgaat op 22 & 23 augustus.
 • De Regioselecties op WMHC trainen vanaf september.
 • BJORN KELLERMAN uit het NL-elftal een clinic komt geven! Hoe gaaf is dat!
 • Dat er ook hard gewerkt wordt aan een clinic in september van de topper uit het NL-elftal EVA DE GOEDE!
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp