Copy
N I E U W S F L I T S
Nieuws van de voorzitter
 
Wat overkomt ons toch?
De hele wereld staat op zijn kop door toedoen van een heel klein, gemeen, ongrijpbaar virus. We leven momenteel (hopelijk tijdelijk) in een heel bizarre tijd; het doet me denken aan het boek van José Saramago: de Stad der Blinden; ook in dit boek verandert de wereld van de een op de andere dag. Dat is ook wat Nederland, Wageningen en WMHC overkomt. We hebben nog mooi een zaalhockeycompetitie kunnen spelen en diverse zaalkampioenen te feliciteren. Daarna gaan we een eerste veldcompetitieweekend in en vervolgens brokkelt alles in heel snel tempo af: de economie, de dagelijkse routine, de sociale contacten, het buiten zijn, het sporten. Ik word er niet vrolijk van; ik heb vreselijk te doen met mensen die besmet worden door het coronavirus en op een IC aan een adembehalingsapparaat moeten liggen in de hoop dat ze het overleven. Ik heb vreselijk te doen met de (meestal oudere) mensen die hierdoor overlijden; ik heb vreselijk te doen met (meestal oudere) mensen die in angst  binnen zitten en bang zijn dat ze besmet worden. Tegelijkertijd komen in de mens in deze barre tijd weer allerlei nieuwe initiatieven vrij. Ik hoor heel verhalen hoe veel mensen er het beste van proberen te maken; de filmpjes, de chats, MS teams, houseparty, twitter: allerlei digitale contacten halen de meest creatieve dingen bij mensen naar boven. Maar nu het hockeyen: ik was bijna elke dag wel op een of andere wijze met hockeyen bezig; ik hoop jullie ook, het hockeyen en het hockeywereldje is mijn lust en mijn leven; nu is het even stilgevallen maar de hockeycontacten blijven intact. Laten we met onze hockeymaten, hockeyouders, hockeyvrienden, hockeycommissieleden, hockeyers en hockeybestuur veel digitaal contact houden om het met elkaar op een andere manier (hopelijk tijdelijk) gewoon ook gezellig te houden.
HOI ALLEMAAL! 
Wat een triest beeld he, terwijl we volop in het tweede deel van het hockeyseizoen zouden moeten zitten en de velden volop bezet hadden kunnen zijn. Maar het is wat het is en we willen jullie bedanken dat jullie de oproepen om niet op de velden te gaan ook opgevolgd hebben. We hopen met jullie mee dat er wat meer ruimte komt binnenkort, maar dat blijft afwachten. Succes met thuis zitten, fit blijven, energie kwijtraken en je hockey-skills op een andere manier onderhouden. 
KNHB: Wat gebeurt er nu met de competities?
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland heeft de KNHB gevolg gegeven aan de oproep van het RIVM, de Nederlandse overheid en NOC*NSF. Alle competitiewedstrijden zijn daarom afgelast tot en met 6 april a.s. Dit betreft een maatregel die voor alle teams is genomen ongeacht niveau en soort competitie. Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om aan te geven of, hoe en wanneer deze wedstrijden ingehaald worden. Het inhalen van de wedstrijden is bijvoorbeeld afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus in Nederland. De situatie wijzigt op dit moment per dag. Daarom zijn nog diverse scenario’s mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan hervatting van de competitie na 6 april a.s. maar ook aan langer uitstel van een herstart. Mocht het mogelijk zijn om weer te gaan spelen na 6 april, dan verwachten wij dat er gedurende het paasweekend (11-13 april) nog geen competitie wordt gespeeld. Op die manier kunnen teams zich gezamenlijk voorbereiden. Het is mogelijk dat de competitieperiode wordt verlengd en er langer wordt doorgespeeld dan normaal. De competitieleiders werken op dit moment diverse scenario’s uit en houden de actuele ontwikkelingen scherp in de gaten.  Alle beschikbare informatie over de invloed van het coronavirus op de hockeysport lees je op de KNHB site. Daar vind je ook antwoorden op veel gestelde vragen over dit onderwerp. Daarnaast verwijzen we je ook graag naar het speciale dossier over het coronavirus van NOC*NSF.
WMHC volgt richtlijnen en adviezen van RIVM, hockeybond, GGD en overheid. In de praktijk betekent dit voor WMHC  tot 6 april:
  • geen wedstrijden
  • geen trainingen
  • geen andere (hockey) activiteiten op de velden
  • geen evenementen
  • clubhuis dicht
  • eigen initiatieven op het complex zijn niet toegestaan
Huldiging Zaalkampioenen
Zondag 8 maart hebben we onze 19 zaalkampioenen gehuldigd. Alle 16 jeugdteams waren vertegenwoordigd en onder luid applaus ontvingen zij een medaille en een fles bubbels. Douwe Pelle van Heren 1 verzorgde de presentatie op een super leuke manier. Speciaal voor de huldiging had Carlijn Hulzebos, manager van de zaal JD2 een mooi filmpje gemaakt van onze kampioenen.
JA1
Het zaalseizoen van JA1 begon al in de voorcompetitie van het veldseizoen: onze veldkeeper Job ging dit zaalseizoen aan de slag bij Nijmegen JA1. Na een zoektocht kwamen we uit bij een nieuwe keeper: Justus, reserve keeper bij Upward H1. Na een goede voorbereiding begon de competitie met als doel om eerste te worden in de poule om ons zo te plaatsen voor het DK. In een poule met Union, Upward, Deventer en Kromhouters was deze doelstelling geen gemakkelijke. De eerste wedstrijddag speelden wij tegen de Kromhouters en Deventer; dit bleken pittige wedstrijden, maar we wonnen uiteindelijk wel beide wedstrijden met 4-2. De tweede wedstrijddag konden wij ons geen fouten permitteren; we speelden tegen Upward en Union, vooraf gedacht de sterkste teams uit de poule. Tegen Upward kwamen wij niet goed uit de verf en verloren we terecht. De wedstrijd tegen Union zal iedereen die er bij was nog lang op het netvlies staan. In een ware achtbaan, waarin ouders van Union het veld af werden gestuurd, er verschillende kaarten werden uitgedeeld en de wedstrijd zelfs even gestaakt werd, wonnen wij uiteindelijk verdiend met 8-3. Het volgende weekend wonnen we weer van Union, en pakten wij ook een driepunter tegen Upward. We hadden ons geplaatst voor het DK! De laatste speeldag stond het kampioenschap nog op het spel. De eerste wedstrijd werden we verrast door Deventer en verloren we. De tweede wedstrijd wonnen we van Kromhouters en haalden we alsnog zeer verdiend het kampioenschap binnen. Als nummer 1 van de poule speelden wij tegen Groningen in de kruisfinales van het DK; hier verloren wij helaas 3-2. Daarna mochten wij nog spelen om de derde plek tegen Union. Hier trokken wij helaas niet aan het juiste eind en verloren met 7-4. Ondanks dat we helaas geen potten gewonnen hebben op het DK, zijn wij als technische staf van JA1 trots op hoe de jongens het dit zaalseizoen gedaan hebben. 
MA1
MA1 hebben hard gestreden op het NK. Tijdens het district kampioenschap waren het twee spannende wedstrijden die onze MA1 beide knap gewonnen hadden. Ze hadden zich hierdoor geplaatst voor het NK zaal op 2 februari. Wat een toppers. Op het NK verloren ze uiteindelijk de halve finale tegen Den Bosch met 2-0. Heel jammer maar hard gevochten
MA2
Na een bloedstollende finale is MA2 kampioen in de zaal geworden. Ze wonnen met 5-4 van Bully. Wat hebben jullie gevochten. Een fantastische prestatie meiden en begeleiding. Van harte gefeliciteerd!
MA3
De 11 meiden van MA3 speelden een sterk zaalseizoen onder de enthousiaste begeleiding van Spencer van den Burg en Hans Berghege. In het begin gingen ze gelijk op met Nijmegen , die op doelsaldo eerste stond . Maar bij de wedstrijden tegen Nijmegen liet Wageningen zien dat ze overtuigend beter waren. Het team had veel lol met elkaar en hebben de overwinning gevierd met een gezellig etentje. En ook met dank aan BartJan voor de effectieve trainingen. We zijn heel trots op de meiden.
MA4
De MA4  had een lang en uitgebreid zaalprogramma. Maar liefst 12 wedstrijden moesten er gespeeld worden. Het was een pittige poule met 2 teams die op het veld 1 klasse hoger spelen en 2 teams die 2 klassen hoger spelen. Door het spelen van het interne toernooi gingen de meiden met vertrouwen de eerste wedstrijden in. De motivatie was groot en de inzet enorm. Elke wedstrijd was opnieuw erg spannend. Uiteindelijk werden 11 van de 12 wedstrijden gewonnen en zijn de meiden kampioen.  
MB1
MB1 heeft een heel leuk en zeer goed zaalseizoen gespeeld. Begonnen met het toernooi in Tilburg en daarna ongeslagen poule-kampioen geworden met GHBS als tweede in de poule. Gewonnen van Kampong (de latere kampioen) in een oefenwedstrijd ter voorbereiding van de districtskampioenschappen. Tijdens het districtskampioenschap overtuigend gewonnen van Twente en daarna helaas verloren van GHBS in een zinderende finale na shoot-outs. Ze hebben geweldige wedstrijden gespeeld met goede opbouw en mooie aanvallen, sterk verdedigend werk en goede corners. Ze zijn verdiend zaalkampioen geworden!
MB45
Het MB45 team mocht in december – direct na het leuke interne WMHC toernooi - meteen een aantal wedstrijden spelen. De meiden waren al lekker ingespeeld. Al jaren kennen ze elkaar. Dit jaar komen ze uit de veldteams B5 en B6. In de zaal vormen ze voor het tweede jaar een hecht team. De spelpatronen zaten er snel weer in. En er werd gewonnen, van de eerste tot de laatste wedstrijd, meest met flinke cijfers. Dan word je vanzelf kampioen. En hoe hebben ze het verder aangepakt? Gewoon iedere keer ervoor gaan, en veel gezelligheid tussendoor. Wat wil je nog meer?
MB5
We begonnen het seizoen met een onderling toernooi, daardoor hadden we het zaalgevoel weer helemaal te pakken. De tweede wedstrijd op de eerste competitie dag was de spannendste, met 3 strafcorners in de laatste minuut tegen Lochem wisten we de voorsprong van 7 6 te behouden. De wedstrijden daarna, leverde door mooi samenspel (we kregen zelfs complimenten van de scheidsrechter), grote uitslagen op. Vrijwel iedereen heeft wel een keer gescoord. Ongeslagen werden we kampioen, wat natuurlijk werd gevierd, met Champagne, Celebrations, een trofee en bezoek aan de McDonalds.
JB1
JB1 heeft op de District Kampioenschappen helaas de laatste wedstrijd tegen Nijmegen JB1 niet gewonnen. Maar de jongens zijn uiteindelijk goede tweede geworden in de poule wat een prachtige prestatie is. 
Jongens en begeleiding gefeliciteerd met deze mooie prijs! Knap gedaan! En heel veel succes in de landelijke competitie op het veld.  
MC3
Teamspirit is het codewoord van het kampioenschap van MC3. Snel combinatiespel was mogelijk omdat iedereen goed in z'n taak speelde, goed bleef kijken en de ander wat gunde. Iedereen scoorde; er werden zelfs nieuwe corner varianten bedacht om teamgenoten te laten scoren! Daardoor hebben we ons streef doelsaldo van + 50 ruimschoots gehaald. Als coaches konden we regelmatig achter over zitten, het team het zelf laten oplossen en genieten van het mooie spel! 
MC4
Het MC4 topteam begon voorspoedig aan de zaalcompetitie met een winstwedstrijd, al moesten de dames wel wat wennen aan de snelheid in de zaal en de noodzaak van “blokken”. Tegen de grote concurrent Nijmegen werd op de eerste speeldag helaas met 1 doelpunt verschil verloren. Op de derde speeldag stond Nijmegen weer op het programma. Het team voelde aan dat de wedstrijd van doorslaggevende betekenis zou zijn en haalde in de spannendste wedstrijd van de competitie het onderste uit de kan. In die wedstrijd stonden er geen 6 spelers op het veld maar 1 team. Werkelijk waar een indrukwekkend staaltje teamwerk en daarbij ook nog eens meedogenloos toeslaan op de juiste momenten. 5 minuten voor het eind van de wedstrijd 5-3 voorsprong. 2 minuten voor het eind 5-4 voorsprong. Nijmegen, met 13 spelers aangetreden, deed er alles aan. En daar was het verlossende eindsignaal. De eerste wedstrijd van de competitie die Nijmegen verloor! Na deze winst zijn vervolgens alle wedstrijden door de MC4 op indrukwekkende wijze gewonnen en is de kampioenstitel met veel machtsvertoon binnengehaald. Aan het eind van de competitie 6 punten voorsprong op nummer twee en een doelsaldo van 30.De meiden, coaches, managers en ouders zijn trots op wat er is bereikt. En uiteraard is ook WMHC trots op de kersverse KAMPIOEN.
JD2
Jongens D2 is ongeslagen kampioen geworden in de zaal. Dat was niet helemaal vanzelfsprekend bij de start van dit zaalseizoen. JD2 is namelijk samengesteld uit drie verschillende veldteams: D2, D1 en E-8tallen. Deze mix van kwaliteiten bleek echter een supercocktail op te leveren. De jongens uit de veld-D1 schitterden op de mid-mid-positie en rechtsvoor. Mats (E-8tallen) zwierde over het veld als een multi-talent en de verdedigers van D2 hielden de linies achterin gesloten. Samen een superteam met een hele fijne teamspirit. De manager en coach introduceerden nieuwe hockeytermen zoals ‘de banaan’ , ‘konijntje’ en ‘ boerenverstand’. Tegenstanders vroegen zich af welke strategie achter deze termen zat. Welke strategie ging hier achter schuil? De strategie bleek simpel: een goed blok en iedereen, altijd, 100% fanatiek. En volle druk zetten op de tegenstander. Dat werkte! Hessel, Mats, Casper, Thijmen, Marcus, Abel, Sam, Harm en Wiebe bedankt namens Carlijn (Manager) en Radboud (Coach).
MD2
Vanaf het begin ging het al goed. De meiden Maud, Mila, Marieke, Vere, Jasmijn, Iris, Charlotte, Tess en onze keep Tessa waren al meteen super gemotiveerd en een hecht team. Zaalhockey was steeds, samen aanvallen, samen verdedigen, blok zetten en de balk gebruiken. Soms werd er makkelijk gewonnen soms was het hard werken, maar steeds volle inzet van het hele team. Slechts één wedstrijd verloren. En als het tegen leek te zitten was het antwoord steeds eenvoudig; we blijven gaan, blijven druk zetten en goal maken.  Eén wedstrijd viel echt op, dat was de eerste keer tegen de runner-up Oosterbeek. Die wedstrijd was supersnel maar vooral ook bloedstollend. De meiden waren ook licht overrompeld door de agressieve stijl van de Oosterbeek keep. Daardoor weinig succes met de normaal goed lopende strafcorner, de wedstrijd eindigde in 3-3. De tweede keer tegen Oosterbeek waren we voorbereid, we wonnen 2-0 van de nummer 2. En daarmee dik verdiend kampioen! Meiden goed gedaan we zijn supertrots!! Marcel en Tim
Ps Oscar bedankt voor de trainingen!
Dames 1
Dames 1 is kampioen geworden in de poule. Helaas hebben ze 1 wedstrijd van de 3 verloren op de district kampioenschappen. Tegen Union verliezen ze de eerste wedstrijd en winnen met net een doelpunt te weinig van Nijmegen om voor de shoot outs te mogen gaan tegen de winnaar van de eerste wedstrijd Union.
Heren 1
Het team bestaat uit oud Wageningen spelers die voor de zaalperiode nog in het rode shirt spelen. Dit is het tweede jaar in de topklasse voor heren 1 na verschillende kampioenschappen in de subtopklasse. Helaas zijn we voor de tweede keer gestrand in de play offs. We gaan deze uitdaging met onze (oud) heren 1 spelers volgend jaar weer aan! 
Dames 2
Ook dames 2 stond op de district kampioenschappen in Heerenveen. Helaas verloren ze daar de finale. Op naar nieuwe kansen volgend jaar.
Wageningse hockeyclub WMHC stimuleert leden om meer water te drinken.
Zaterdag 7 maart heeft wethouder Maud Hulshof het nieuwe watertappunt feestelijk geopend op Hockeyclub WMHC. Zij had de primeur om het eerste water te drinken uit het nieuwe watertappunt. Het watertappunt was gewonnen door een van de jeugdspelers van WMHC met de ‘Kraanwater Graag’ actie van Vitens.  Bij het 10 jarig bestaan van drinkwaterbedrijf Vitens heeft Vitens als cadeau 100 kraanwater tappunten weggegeven middels de ‘Kraanwater graag’ actie. Deze actie bestond uit een ‘selfie wedstrijd’ waarmee iedereen kans kon maken op een watertappunt. Zo heeft Wageningen er ook twee gekregen. Jeugdspeler Julia Kardolus van hockeyclub WMHC won met het insturen van een selfie een waterpunt voor haar hockeyclub. Vanaf nu kunnen leden na de inspanning van een hockeywedstrijd of intensieve training gemakkelijk water tappen met hun eigen bidon. Het watertappunt staat op een centrale plek waardoor water tappen gemakkelijk gemaakt is. Gemeente Wageningen draagt het stimuleren van water drinken een warm hart toe, omdat kraanwater duurzaam en gezond is. Middels het programma ‘Lekker in je vel, dat door Sportservice Wageningen uitgevoerd wordt, stimuleert de gemeente een gezondere leefomgeving voor jeugd in Wageningen. Er zijn op verschillen plekken in Wageningen watertappunten gerealiseerd bij scholen en speelveldjes in de wijken. Met dit nieuwe watertappunt, heeft Wageningen inmiddels zeven watertappunten verspreid over de stad.
Als sponsorcommissie WMHC zijn wij zeer verheugd dat "in deze zeer onrustige periode" overeenstemming is bereikt met clubsponsor Verbunt Hockey om ook na de huidige periode welke 30 juni aflopend is, weer door te gaan voor drie jaren.
Bedankt Bas Krikke, van Verbunt Hockey, voor onze prettige samenwerking, helemaal top. Verbunt Hockey is al 35 jaar de goaliespecialist van Nederland en omstreken. Vele particulieren en 70% van de hockeyclubs in NL en BEL vinden reeds hun weg naar het ‘Goalie Paradijs’ van Europa!  www.verbunthockey.nl
WMHC Sponsorcommissie is verheugd om te melden dat er een hernieuwde 3 jaren overeenkomst is afgesloten met,   Parketmeester Wageningen. Parketmeester Wageningen, Holleman Parket BV, heeft nog meer aandacht voor uw interieur.
Al meer dan 30 jaar is Holleman Parket BV een gerenommeerd specialist in parketvloeren. In de loop der jaren is de aandacht voor vloeren en interieur sterk gegroeid. Wij gingen mee in die ontwikkeling.Onze drijfveer is u een totaalpakket voor vrijwel elke plek in uw huis te kunnen aanbieden. Geen tien verschillende leveranciers meer – nee: één aanspreekpunt voor al uw vragen! U vindt bij ons in Wageningen o.a. tapijt, traplopers, marmoleum, schitterende vloerkleden, vloerverlichting en raambekleding.

 
Copyright © 2019 W.M.H.C. met dank aan 2Q1Q design, All rights reserved.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven als lid en/of vrijwilliger van W.M.H.C.

Wageningsche Mixed Hockey Club
'Sportpark de Bongerd'
Bornsesteeg 10
6708 PE Wageningen
Tel.nr. Clubhuis: 0317 - 41 16 31


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
WMHC · Bornsesteeg 10 · Wageningen, Gelderland 6708PE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp