Copy
Niet goed leesbaar? Lees deze nieuwsbrief online

Buurtvuur,
anker van verbinding in de buurt


Komende buurtvuren

19:30 - 22:00
 
Beijum
21 juli (op flyer staat 27 juli, dat is niet correct)
29 september
 
Lewenborg
21 juli
22 september
 
Selwerd Wijkbedrijf
20 juli
 
Alle buurtvuren 2018/2019 zijn te vinden op:  buurtenrondhetvuur.nl/agenda

 

Terugblik 26 mei

Een bijzondere dag op de vuurplaats Beijum.
 
Picknick Groenonderhoud Jensemaheerd
Een aantal heerdperken worden verzorgd door bewoners van de Jensemaheerd. Het is nu tien jaar geleden dat de initiatiefgroep dit in gang heeft gezet. Om hierbij stil te staan was er een gezamenlijke picknick bij de vuurplaats. Kleedje en eten mee en een plekje zoeken rond het vuur.
 
In de avond was het tijd voor 'Het verhaal van Beijum, 40 jaar'

Beijumers hadden muziek, poëzie, verhalen gemaakt met als onderwerp: 40 jaar Beijum. Voor en door Beijumers. Gaandeweg voegden anderen uit de wijk zich bij het vuur. Samen met de Historische Werkgroep Beijum is deze avond georganiseerd en inhoud gegeven. Hiermee begon de feestweek ter ere van veertig jaar bestaan van Beijum.

 
Paul 'veertig jaar wonen op de klei'

Over de hele middag en avond verspreid kwamen zo'n 90 man langer of korter aanschuiven bij het vuur.
Nagenieten van Beijumlied, foto's, radio-item RTV-Noord: buurtenrondhetvuur.nl/media   -  FB Sociale Long  -  FB buurten rond het vuur
 

Houtsprokkel

Houtvoorraad is een terugkerend ding voor de buurtvuren. In Beijum komt onderhand via verschillende stroompjes hout voor de vuurplaatsen. Soms voor de Jensemaheerd, soms voor de Framaheerd. Af en toe neemt iemand een lange tak of stapeltje hout voor me mee, bij wijze van bosje bloemen. Of we worden getipt dat iemand van zijn hout af wil. Er zijn gaandeweg een paar tuinen in de heerden waar grotere en kleinere voorraden hout liggen. Er kan altijd wat bij, en er gaat ook altijd wat af. Een mooi evenwicht, zo. Uiteraard alleen goed gedroogd hout in het vuur. Dat spreekt vanzelf.Afscheid rond het vuur  

Komende week sluit een aantal groepen hun seizoen af op de vuurplaats. Een paar groepen 8 uit Beijum nemen afscheid van hun klas en van hun basisschooltijd. Een bijzondere avond voor de kinderen en hun ouders die hiermee een periode afsluiten.
Community BijHem sloot het seizoen af met een buurtmaaltijd. Meer informatie over dit initiatief: BijHem.

foto van BijHem Community.


Burendag

22 september is burendag. Alvast in de week leggen: misschien een gezamenlijk picknick rond het vuur voor je eigen buurtje? Of kopje koffie in de ochtend? Reacties welkom, dan kunnen we samen een opzetje maken!

zie je bij het vuur!
Trijntje de Haan

06-27282197

 
Copyright © 2018 Buurten rond het vuur, All rights reserved.


mijn mailadres is:
trijntjedehaan@yahoo.com

Wilt u veranderingen aanbrengen over het ontvangen van deze nieuwsbrief?
 uw voorkeuren veranderen or uitschrijven voor vuurnieuws.

Email Marketing Powered by Mailchimp