Copy
Terugblik op de TechConnect Week en Philips over een gezonde Amsterdam Metropoolregio
Is deze e-mail niet goed leesbaar? Klik hier voor de webbrowser versie

Terugblik op een succesvolle eerste TechConnect Week

Het inspireren en activeren van zoveel mogelijk mensen voor tech-banen en opleidingen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA), dat is het doel van ons nieuwe privaat-publieke actie-programma TechConnect. We willen vooral die mensen aanspreken die normaliter niet zo snel met Tech in aanraking komen. Tijdens de eerste, TechConnect Week werden de vele tech-banen en digitale vaardigheden die de regio nu al rijk is gevierd. De volgende editie is in juni, tijdens het WeMakeThe.City festival. Wil jij dan ook meedoen of bijdragen? 

6 x inspiratie emissievrije stadslogistiek

De landelijke Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES) heeft als doel om in 2025 zoveel mogelijk emissievrije stadslogistiek te realiseren. Een aantal partijen is er al mee aan de slag gegaan maar om impact te maken zijn er meer deelnemers nodig! Wil je weten of en hoe jij kunt aanhaken? Laat je inspireren en lees deze voorbeelden uit de praktijk.

Samen op weg naar één Health Data Infrastructuure

Jeroen Tas Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips en lid van de Board vertelt over de missie naar een gezondere Metropoolregio Amsterdam. Samenwerking tussen gemeenten, zorgverleners, verzekeraars, kennisinstellingen, universiteiten en technologie is een voorwaarde.

Amsterdamse innovaties op grootste Smart City Expo ter wereld

Amsterdam Smart City is terug in Nederland na een inspirerende week op het Smart City Expo World Congres in Barcelona. Amsterdam was een van de zes Nederlandse steden die hun projecten in het Nederlandse paviljoen hebben getoond. Nieuwsgierig? Lees en bekijk deze korte samenvatting!

Genoeg startups in de blockchain, nu nog iets dat alles met elkaar verbindt

Veel organisaties in de Metropoolregio Amsterdam werken met blockchain-technologie, maar de stad mist een hechte blockchaingemeenschap. “We moeten de community activeren.” Een interview met Jonathan Knegtel, mede-oprichter van startup Blockdata.

 Amsterdam Economic Board & Philips


“Samenwerking tussen gemeenten, zorgverleners, verzekeraars, kennisinstellingen, bedrijven, universiteiten en technologie is een absolute voorwaarde om te werken aan de verbetering van gezondheid en preventie van ziekte, door slimme toepassingen van data-analyses, in de regio. De Board is een onmisbare schakel in het verbinden van deze partijen en het aanjagen van innovatie en initiatieven. Philips draagt hier met zijn lidmaatschap aan de Board graag aan bij.
  
Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer Philips 
 


Wil je ook samen met onze partners werken aan de grootstedelijke uitdagingen voor de Metropool van de toekomst? Neem contact op met Marjan Schrama (m.schrama@amecboard.com) of klik hier voor meer informatie.
 
20 november image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
Medical Data plus Pizza Meetup

22 november image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
Life Sciences Café: Personalised prevention

27 november image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
Zorg2025: Preventie en vroegdiagnostiek 

3 december image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
Netwerkbijeenkomst 'Technologie onze vriend en vijand? (wachtlijst)

12 december image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
Circular Economy Lab 19: De metaalketen sluiten

1 - 3 april image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
City-zen Days

17 juni  image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
State of the Region 

17 - 23 juni image_6zrPmiJiHMe9fjZkR++NWw.png
WeMakeThe.City 


 

Wil je deze mails niet meer ontvangen?
Update je voorkeuren of schrijf je uit