Copy

Hoi <<Voornaam>>, de komende dagen lijken kwakkelweer te brengen. Maar geen nood, ook daar weten we een mouw aan te passen! Hieronder vind je wat er de komende dagen te beleven valt in Sint-Niklaas.

Expo Emma Thyssen

Emma Thyssen illustreert niet alleen populaire prentenboeken, maar is ook één van de namen achter de kindercollectie ‘Rainbow City Warriors’. Voor haar hometown Sint-Niklaas illustreert ze regelmatig campagnes. Een selectie van haar werk, getypeerd door haar herkenbare stijl, verbeeldingskracht en humor, is vrij te bezichtigen in de Bib.

Meer info

160 jaar sparen en vergaren

Naar aanleiding van het 160-jarig bestaan van de Koninklijk Oudheidkundige Kring van het Waasland worden een aantal topstukken voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Nog tot 3 oktober toont het Mercatormuseum trots enkele ‘verborgen’ schatten van befaamde cartografen.

Meer info & reserveren

Bijna vergeten: Ontdekkingen in het museumdepot

Ook in De Salons werd er gesnuisterd in het depot. En met resultaat! De expositie combineert nauwelijks gekende parels uit de collectie met nieuwe aanwinsten. Zo werd het portret van een jonge Edgar Tinel nog maar twee jaar geleden verworven en is nu voor de eerste keer te zien.

Meer info & reserveren

Sport en film op groot scherm

Wil je genieten van de Olympische Spelen op een gezelligs terras? Dan moet je op het Sint-Nicolaasplein zijn. Is sport niet je ding? Geen enkel probleem! Op verschillende avonden worden de leukste filmklassiekers of retrofilmfragmenten uit de Sint-Niklase archieven gespeeld.

Meer info

Straatzicht 360°

Met Straatzicht 360° kijk je met de unieke blik van illustrator Loes De Gendt naar onze stad. Ze maakt een reis in de virtuele wereld van Google Street View en daagt jou uit om ook zelf op ontdekking te gaan! Want er valt zo veel te herontdekken. Ze maakte een reisgids boordevol kunst, doe - en kijkopdrachten die je op verschillende plekken in de stad vindt.

Meer info

Niet te missen: Parkies

Schrjif het alvast in je agenda: vanaf augustus keren de Parkies terug! Vier dinsdagen lang is het Romain De Vidtspark het decor van klasseoptredens van toppers uit verschillende muziekgenres. Rockmonument Guy Swinnen trapt op dinsdag 3 augustus de reeks op gang! Reserveren is dit jaar jammer genoeg verplicht. Wacht dus niet te lang!

Meer info & reserveren

En nog veel meer ...

Deze zomer wordt geleidelijk aan volgestouwd met allerlei activiteiten, en daar komen er nog dagelijks bij. Om door het bos de bomen nog te kunnen zien, houden we alles bij met een handig overzicht!

Bekijk de zomer van Sint-Niklaas!

© 2020 Stad Sint-Niklaas, Alle rechten voorbehouden. Deze e-mail is verstuurd door
Stad Sint-Niklaas, Grote Markt 1, 9100 Sint-Niklaas, België

Doorsturen naar een vriend | Profiel bijwerken | Online bekijken | Uitschrijven
 


Facebook
Link
Website