Copy

Hoi <<Voornaam>>, met Jong. Wild Goud. beloofde het stadsbestuur om van Sint-Niklaas dé plaats voor jongeren te maken. Deze nieuwsbrief staat dan bol van activitieten voor en door hen!
In de tentoonstelling 'Oude meesters. Jonge mensen' interpreteren jonge kunstenaars oude schilderijen uit de museumcollectie. De kinderstadsdichter zoekt nog steeds naar participanten voor het collectieve gedicht "Nesten' en er uiteraard is er nog de jeugdboekenmaand! Mis je het theater? Dan is Radio Fiona balsem voor je ziel! Tot slot is er voor de buitenspelende kinderen nog steeds 'De vos ... in het bos!' in Nieuwkerken.

Oude meesters. Jonge mensen

Kunstwerken weerspiegelen verhalen, verlangens, belangen en opvattingen die steeds verschuiven.
Een 20-tal kunstenaars gaan op zoek naar die verschuivingen. Samen exploreren ze de schilderijen van meesters uit de 17de eeuw uit de museumcollectie. Wat deze zoektocht met jongeren ‘doet’ kan je ontdekken in de groeiende tentoonstelling ‘Oude meesters. Jonge mensen.’

Lees meer

Jeugdboekenmaand online

Maart is jeugdboekenmaand! Ook met de coronamaatregelen is er een hele boel te doen, maar dan vooral online.

Lees meer

Radio Fiona

De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start conciërge Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona! Ze interviewt de dingen rondom haar. Zo komt het theater weer even tot leven.

Lees meer

Schrijf je mee aan Nesten?

In het jonge hoofd van de kinderstadsdichter borrelt het van de ideeën. In samenwerking met de Bib zal Mauro de nationale Gedichtendag aanvatten als de start van een participatief stadsgedicht. De Sint-Niklase dichteres Lies Van Gasse leverde het beginvers waaraan elke inwoner kan deelnemen. Schrijf je mee?

Lees meer

De vos ... in het bos!

‘De vos… in het bos!’ is neergestreken in Nieuwkerken!
Laat je meevoeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere wandeling. Volg met je gezin de wegwijzers om de 6 fragmenten van het theaterverhaal te bekijken. Wandelen wordt pas echt bijzonder als vos en wolf mee op pad gaan!

Lees meer

Blijf op de hoogte: volg ons op Facebook en Instagram

Wil je permanent op de hoogte blijven van wat er in Sint-Niklaas te beleven valt? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Op regelmatige basis verschijnen daar de laatste weetjes!

© 2020 Stad Sint-Niklaas, Alle rechten voorbehouden. Deze e-mail is verstuurd door
Stad Sint-Niklaas, Grote Markt 1, 9100 Sint-Niklaas, België

Doorsturen naar een vriend | Profiel bijwerken | Online bekijken | Uitschrijven


Facebook
Link
Website