Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 2 februari 2021

Beste mensen,
Gelukkig mogen onze activiteiten nog steeds doorgang vinden. Hieronder vindt u wat extra informatie over de activiteiten in deze maand. Binnenkort gaan we van start met de woensdagochtend Sociëteit, de lezing over Ethiek en Dementie bieden we deze maand digitaal aan en kijk ook eens naar het aanbod van SeniorWeb en de nieuwe cursus valpreventie.
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt. Bij aankomst en overige bewegingen door het Lokaal verzoeken wij u een mondkapje te dragen!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen (tijdelijk gestopt ivm corona-maatregelen buiten)
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag  10.00-13.00                         Sociëteit (vanaf 3 maart)
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 15.00-16.00 uur                  Tai Ji-Qi Gong
Zondag 14 februari 15.30                       Filmmiddag
Maandag 22 februari 18.00 uur              Pan op Tafel
Vrijdag 26 februari 12.00 uur                  Herenlunch 

Start woensdagochtend Sociëteit 

 

Vanaf woensdag 3 maart gaat bij Evita Lokaal de Sociëteit van start.

 

Wat is de Sociëteit?

De sociëteit is een ontmoetingsochtend waar u op een laagdrempelige manier in contact kunt komen met gelijkgestemden. Onder professionele begeleiding worden er uiteenlopende onderwerpen en actuele thema’s besproken en is er ook ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien.

 

Hoe zien de ochtenden er uit?

       Ontvangst met koffie/thee en het doornemen van de actualiteiten

         Activiteiten initiëren

 

       Specifieke onderwerpen behandelen en uitdiepen

 

Voor wie?

Dames en heren die in contact willen komen met gelijkgestemden en het waardevol vinden om in gesprek met elkaar te gaan over uiteenlopende onderwerpen en wellicht gezamenlijk nieuwe initiatieven willen ontplooien.

Partners van mantelzorgers die ruimte voor zichzelf nodig hebben

 

Kosten?

Dit is een activiteit in het kader van het Haags Ontmoeten, dus we zullen alleen koffie en thee en een lichte lunch in rekening brengen( € 15,00 per keer en te betalen met een strippenkaart à 5 keer)

 

Tijd?

 Wekelijks op woensdagochtend van 10.00-13.00 uur

 

Meer informatie of aanmelden? 

info@evitalokaal.nl of 070-3141606

 


Activiteiten SeniorWeb Benoordenhout

 
 
Inloopspreekuur op 11 februari van 11.00-12.00 uur
 

Ga op bovenstaande datum en tijd met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone.
U maakt dan via een beveiligde verbinding contact met de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Afhankelijk van de vraag wordt u vervolgens via deze beeldbelverbinding door een van de docenten van SeniorWeb geholpen. Korte vragen worden gratis beantwoord in het spreekuur. Is er meer nodig dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur).


Online workshop WhatsApp: 18 en 25 februari

Gratis berichtjes sturen en foto's delen met uw (klein-)kinderen? Opgenomen worden in de gezellige familie WhatsApp groep of die van de straat waar u woont? U zou het wel willen, maar u weet eigenlijk niet hoe dit allemaal op uw smartphone werkt. Volg dan de workshop WhatsApp van SeniorWeb en leer de app installeren en gebruiken. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten, elk van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt de workshop vanuit huis volgen met een laptop of tablet (waar een camera en microfoon op zitten). Wellicht vindt u dat ook al ingewikkeld of heeft u het nog nooit gedaan? Voorafgaand aan de workshop ondersteunen de docenten u desgevraagd om de 'digitale lesruimte' in te komen. Geef het een kans en aan het eind van de maand, bent u helemaal thuis in WhatsApp! Ook leuk om mee te oefenen in deze donkere dagen waarin we helaas nog niet zoveel buiten de deur mogen. 

Wanneer: donderdag 18 en 25 februari, van 10.00-12.00 uur
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 12,50 per bijeenkomst (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06Computerhulp op afstand

Heeft u een vraag over of probleem met uw smartphone, tablet of computer? 
Onze docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u via internet of telefoon. U kunt voor deze ondersteuning een afspraak maken.

Voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur) kunt u zich aanmelden via: seniorweb@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 U vindt al deze informatie van SeniorWeb en meer ook op onze website: 
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/


 

Cursus valpreventie
 
Wilt u werken aan uw balans, vitaliteit en aan valpreventie? Vanaf half maart starten Buurthuizen van de Toekomst Evita Lokaal en HDM in samenwerking met Sportief Plus met een professionele cursus valpreventie.
 
Uiteraard zijn we hierbij nog wel afhankelijk van de dan geldende maatregelen rondom corona. De cursus bestaat uit 12 lessen in opeenvolgende weken, voorafgegaan door een proefles op 10 maart, ervan uitgaande dat de sporthal dan weer gebruikt mag worden.
Bevalt de proefles, dan kunt u zich in één keer voor de hele cursus inschrijven. De kosten voor de hele cursus bedragen € 50,00. De lessen vinden plaats op woensdagmiddagen van 16.00- 17.00 uur in de sporthal van Buurthuis van de Toekomst hockeyclub HDM aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan 205.
 
De cursus wordt verzorgd door een getrainde beweegcoach van Sportiefplus. Tijdens de lessen komt ook een aantal keren een fysiotherapeut langs. U kunt zich inschrijven door een berichtje te sturen naar buurthuis@hdmonline.nl.
 
Hopelijk mag de horeca bij de start van de cursus weer open zijn en kunt u na afloop een kopje thee of koffie drinken en napraten met de andere deelnemers.
Uiteraard worden de dan geldende maatregelen strikt opgevolgd.
 
Digitale lezing over Ethiek en Dementie

Op woensdag 10 februari wordt onze maandelijkse lezing verzorgd door theoloog/ethicus Tim van Iersel die spreekt over dillema's bij dementie. Tijdens deze lezing ontdekt u welke dilemma’s bij dementie veel voorkomen en ontvangt u een handvat om daarmee om te gaan. Wat als uw naaste met dementie niet gewassen wil worden? En, wat als de persoon met dementie de coronamaatregelen niet begrijpt en toch de deur uit gaat? De lezing zal, bij voldoende aanmeldingen, digitaal worden aangeboden. U kunt, met een tablet of laptop met camera en microfoon, de lezing dan vanuit huis volgen.

Locatie: digitaal (vanuit uw eigen huiskamer via laptop of tablet)
Datum: woensdag 10 februari
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 

Na aanmelding ontvangt u (bij voldoende aanmeldingen) informatie over wijze van betaling een link om op 10 februari de lezing digitaal te volgen.

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp