Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 18 september 2020

Beste mensen,
De dagen worden al duidelijk wat korter, de herfst komt eraan, ondanks de mooie nazomerdagen die we nu nog beleven. Wilt u actief de herfst in, meld u dan aan voor een activiteit bij Evita Lokaal. Wat dacht u van de wandelcub, de herenlunch, Tai Ji, mindfulness of een digitale workshop of cursus. Er is voor elk wat wils. 
Lees gauw verder voor alle informatie. Of bezoek onze website voor alle informatie over activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 


! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol !

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 14.30-15.30 uur                  Tai Ji-Qi Gong
Zondag 11 oktober 15.30 uur                 Filmmiddag
Vrijdag 25 sept./23 okt. 13.00 uur          Herenlunch
Maandag 28 sept./26 okt. 18.00 uur      Pan op Tafel


 
Filmmiddag oktober

 


 
Elke tweede zondag van de maand wordt er een film gedraaid met na afloop de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje soep en een broodje.
Op zondag 11 oktober kunt u kijken naar de film Bon Dieu 2, een heerlijke Franse komische film. 
Tijd: 15.30-19.00 uur
Prijs: € 7,50 (incl. glaasje wijn, soep, broodje)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06 
Schuif aan bij de herenlunch!

U kunt zich nog aanmelden voor de herenlunch op vrijdag 25 september


Voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. De herenlunch bestaat uit drie gangen en wordt verzorgd door één van onze vrijwillige koks. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Lijkt het u iets? Schuif dan een keer aan, neem een vriend of buurman mee en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal.

Wanneer? Iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur.
Prijs: € 15,- (incl. 1 drankje)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via tel. 070-314 16 06 

Digitale cursussen en workshops
 
Wilt u uw digitale vaardigheden ontwikkelen? Leren over de
mogelijkheden van uw smartphone
en tablet?

Volg dan een cursus of workshop bij SeniorWeb Benoordenhout.
Joost van Tol en Angela Boon, de twee SeniorWeb docenten, houden de groepen klein zodat er voldoende aandacht voor een ieder is en wordt voldaan aan de geldende maatregelen rondom corona. Een aantal workshops zal online worden gegeven.

Hieronder vindt u de  starters- en vervolgcursussen.

iPhone en iPad starters:
Maandag 21 september t/m 12 oktober, 14.00 – 16.00 uur

iPhone en iPad gevorderden:
Maandag 26 oktober t/m 16 november, 14.00 – 16.00 uur

Android smartphone en tablet starters (Android is het systeem dat op de meeste apparatuur anders dan Apple wordt gebruikt zoals tablets van Samsung)
Woensdag 21 oktober t/m 11 november, 10.30 – 12.30 uur

Prijs: per cursus van 4 lessen: € 50,00

Op vrijdag 25 september is een workshop bij Evita Lokaal over video-bellen. Wilt u meer weten over filmen/fotograferen met uw smartphone/tablet? Op vrijdag 2 oktober is er een (online) workshop voor Apple-gebruikers, op  woensdag 25 november een workshop bij Evita Lokaal voor mensen met een Android-apparaat.
U vindt het volledige programma via dit linkje op onze website: 
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/

Aanmelden kan via info@evitalokaal.nl of bel 070- 314 16 06. 
 


Kennismaken met Mindfulness

 

Evita biedt vanaf vrijdag 16 oktober een kennismaking met Mindfulness aan. In vijf sessies van anderhalf uur worden de hoofdprincipes van Mindfulness behandeld en vooral ook geoefend. De cursus is inclusief een werkmap met beknopte theoretische informatie en audio bestanden om thuis te oefenen.

Mindfulness leert u:

  • Een effectieve manier van zelfzorg in moeilijke tijden
  • Bewust aandacht te hebben voor wat er in het moment is
  • Een open en milde houding te ontwikkelen
  • Bewuster te reageren op stress of moeilijke emoties

De cursus wordt gegeven door Mieke Overgaag-Roelands, coach en mindfulness- en compassietrainer en tevens zorgverlener bij Evita.

Data: 16-23 oktober, 6-20 november, 4 december
Tijd: 10.00-11.30 uur

Kosten: € 175,00

Voor meer informatie: mail of bel Mieke op: info@bezinningenverstilling.nl of 06-50805784
Voor aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06

 

Lezingen

Iedere maand organiseert Evita Lokaal weer een informatieve lezing, waar u door een professional wordt bijgepraat over interessante onderwerpen. Uiteraard is er altijd ruimte voor uw vragen.

Vrijdag 16 oktoberVoedzaam eten als u ouder wordt. Hoe belangrijk is voedzaam eten als u ouder wordt? Achtergrondinformatie en tips voor gezonde en gemakkelijke maaltijden.
Door Berenice Jaime – diëtist.

Dinsdag 20 oktober (avondlezing): Zorg en begeleiding organiseren. Wat zijn de mogelijkheden en waar en bij wie kunt u terecht?
Door Maaike Vedder - Manager Zorg Evita

Vrijdag 20 november: - Vergeetachtig of dement? Geheugenklachten horen bij de normale veroudering, maar wanneer spreek je nu van dementie?
Door dr. Caroline Jurgens – GZ/Neuropsycholoog
 
Vrijdag 8 december:Het belang van het erkennen van kwetsbaarheid
Uit onderzoek blijkt dat mensen die verhoogd kwetsbaar zijn op een of meerdere gebieden een hoger risico hebben op functionele achteruitgang, complicaties en zelfs ook een hoger risico op overlijden. Wat is kwetsbaarheid en hoe herkent u dit? Tips en adviezen over hoe u zelf invloed kunt hebben op kwetsbaarheid.
Door Sandra Raaijmakers – Internist ouderengeneeskunde


Tijd: 10.00-12.00 uur (behalve avondlezing: 19.30-21.30 uur)

Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)

Aanmelden:  070-314 16 06 of info@evitalokaal.nl

 

Schrijf uw eigen levensboek

 Wilt u samen met leeftijdsgenoten herinneringen ophalen? Altijd al een levensboek willen maken? Kom dan naar Verborgen Schatten!
U gaat aan de slag met diverse thema’s zoals Kinderjaren, Reizen, Vakantie en kijkt terug op uw leven.
Een professionele acteur draagt verhalen voor, gaat in op schrijvers uit de Nederlandse literatuur, laat u lachen, maakt of draait muziek en inspireert u om uw eigen verhaal op te schrijven.

Ontdek uw eigen verborgen schatten: door samen verhalen te delen, leuke schrijfopdrachten te maken en over uw eigen herinneringen te vertellen. Uiteindelijk levert het u een uniek persoonlijk levensboek op. Leuk voor uzelf, maar ook voor uw (klein)kinderen. Verborgen Schatten gaat in het najaar van start. Er zijn geen kosten aan verbonden, alleen voor koffie/thee wordt een klein bedrag gevraagd.
Heeft u belangstelling, laat ons dit weten via 
info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06.

 

Mantelzorggroep

 

Vanaf vrijdag 9 oktober organiseren wij een mantelzorggroep. Mantelzorgers ontmoeten elkaar en delen ervaringen onder professionele begeleiding van Carien van Ree – Consulent Mantelzorg.Doel van de groep is dat de deelnemers elkaar ondersteunen, vanuit hun gemeenschappelijke rol als mantelzorger. Wat deze groepen bijzonder maakt, is dat er gevoelige onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt en dat de deelnemers zich herkennen in elkaar. De groep is bedoeld voor partners, familie, vrienden en kennissen die in meer of mindere mate ‘zorgen’ voor iemand die dat niet volledig zelf meer kan.Wanneer: iedere tweede vrijdag van de maand (vanaf 9 oktober)
Kosten: € 10,00 per keer incl. koffie en thee.
Voor meer informatie of aanmelding: info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06

Mocht u de dierbare voor wie u zorgt, niet alleen willen/kunnen laten, wij overwegen om iemand te zoeken die tijdens de bijeenkomsten een aparte activiteit verzorgt voor deze naaste van deelnemers. Neemt u dus vooral contact met ons op als u zich in deze situatie bevindt en belangstelling heeft voor de mantelzorggroep.

 

Met ingang van donderdag 1 oktober gaan we, in samenwerking met Frenk Butters Ruben, van start met een reeks lessen Tai Ji – Qi Gong.
Tai Ji  en Qi Gong zijn eeuwenoude Chinese martiale bewegingskunsten, gezondheids-, ademhalings- en energieoefeningen. Deze oefeningen geven meer energie en ontspanning, versterken de weerstand en hebben een positieve uitwerking op de bloedsomloop, spijsvertering en zorgen voor behoud van soepele gewrichten en spieren. 
Gezien de ruime ervaring van Frenk en het feit dat er met een kleine groep wordt gewerkt, zijn deze rustige bewegingslessen uitermate geschikt voor 60-plussers, ook voor mensen met lichte evenwichtsproblemen.

Wanneer: donderdag 14.30-15.30 uur
Kosten: € 10,00 per keer

Mocht u geïnteresseerd zijn, nog iets willen overleggen of zich willen inschrijven, dan kunt u altijd bellen naar Nicole Bicker via 070 – 314 16 06 of mailen naar n.bicker@evitalokaal.nl

 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2020 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp