Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 30 april 2021

Beste mensen,
Zien we u komende maand bij één van onze activiteiten? Op de lezing bijvoorbeeld die woensdag 12 mei wordt verzorgd door apotheker Loes Visser. Zij vertelt over veilig en bewust medicijngebruik op hogere leeftijd. En dan zijn er natuurlijk onze gezellige maaltijden zoals de herenlunch en de pan op tafel. Laat eens lekker voor u koken en geniet van een maaltijd in goed gezelschap. Hieronder lichten wij er een aantal activiteiten uit. 
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt. Bij aankomst en overige bewegingen door het Lokaal verzoeken wij u een mondkapje te dragen!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen (tijdelijk gestopt ivm corona-maatregelen buiten)
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag 10.00-13.00                          Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Vrijdag 28 mei 12.00 uur                       Herenlunch
Maandag 24 mei 18.00 uur                   Pan op Tafel (op Tweede Pinksterdag, gaat gewoon door!)
 
Lezing over medicijngebruik


Op woensdag 12 mei wordt onze maandelijkse lezing verzorgd door Loes Visser, apotheker in het Haga-ziekenhuis. Zij zal spreken over veilig en bewust medicijngebruik bij het ouder worden. Aan de orde komen onder meer het nut en de effectiviteit van bepaalde medicatie op hogere leeftijd, de bijwerkingen en ook onderlinge wisselwerkingen tussen medicijnen en hoe het ouder worden ook van invloed kan zijn op de werking van medicatie. Daarnaast zal ingegaan worden op de mogelijkheden en het mogelijk nut van minderen of zelfs stoppen van bepaalde preventieve medicatie op hogere leeftijd. Hoe houdt u, in overleg met arts en apotheker, regie op uw eigen medicijngebruik? Een boeiende lezing voor iedereen die meer wil weten over wat medicatie zoal in en voor ons lichaam doet en kan doen. 

Locatie: Evita Lokaal
Datum: woensdag 12 mei
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 


Nieuw: luxe zondagochtendontbijtIedere 1e zondag van de maand wordt bij Evita Lokaal een luxe ontbijt aangeboden aan senioren uit het Benoordenhout. U kunt zich tot eind van de maand mei opgeven voor het ontbijt van zondag 6 juni. Dit ontbijt is de plek om samen te komen, nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van een heerlijk zondags ontbijt. Kosten hiervoor zijn € 7,50.
Het zondags ontbijt wordt geïnitieerd en opgezet in samenwerking met Voor Welzijn .
 
Inloop is vanaf 9.45 uur. Het ontbijt is van 10.00-11.30 uur. 
 
U dient zich een week van tevoren op te geven voor dit ontbijt. Dit kan telefonisch bij Evita Lokaal 070- 314 16 06 of per mail info@evitalokaal.nl
 

 

Tai Ji half mei van startHalf mei zal de Tai Ji les onder inspirerende leiding van Frenk Butters Ruben weer van start gaan. De oefeningen van deze eeuwenoude bewegingskunst geven meer energie en ontspanning, versterken de weerstand en zorgen voor behoud van soepele gewrichten en spieren. Deze rustige bewegingslessen zijn geschikt voor álle leeftijden. 
Dag en tijd zijn op dit moment nog niet zeker, maar als u belangstelling heeft, meld u dan vooral aan, wij berichten u dan nader over de startdag. 
De lessen duren een uur, de kosten bedragen € 10,00 per keer. 
Aanmelden kan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06.


 

Aan tafel met buurtgenoten

Eens per maand kunt u bij Evita Lokaal van een maaltijd genieten samen met buurtgenoten. Een van onze vrijwillige koks kookt voor deze Pan op Tafel een heerlijk twee gangen diner. Probeer het eens uit en schuif alleen of samen met een vriend/vriendin aan! 

Wanneer: elke vierde maandag van de maand, komende maand op maandag 24 mei (dit is 2e Pinksterdag, de maaltijd gaat gewoon door)
Tijd: 18.00 uur
Kosten: € 8,00 euro (excl. drankjes)Workshops op maat

 
 
Wilt u meer leren over videobellen, whatsapp of het maken van goede foto’s met uw smartphone? Of wilt u juist meer weten over alle mogelijkheden van uw tablet of smartphone?
SeniorWeb Benoordenhout biedt workshops op verzoek. Op dit moment nog online, zodra de situatie rondom Covid-19 het toelaat, zullen cursussen en workshops weer bij Evita worden gehouden.


Juist in deze tijd, waarin we veel thuis zijn, is het misschien een leuk idee om met een aantal vrienden/buren/familie een workshop over een specifiek onderwerp te volgen. Elk van u volgt de online workshop gewoon vanuit uw eigen huis, u hoeft de deur dus niet uit. U wordt door de docenten (zonodig) begeleid bij het contact leggen voor de online workshop. Het maximaal aantal deelnemers is 6 en u kunt in overleg met de docenten van SeniorWeb dag en tijd afspreken.
Prijs voor een workshop is € 12,50 per persoon per bijeenkomst. 

Persoonlijke ondersteuning
Er komen steeds meer apparaten in ons leven. Bovendien geven overheid, banken, zorginstellingen en andere dienstverleners steeds meer de voorkeur aan digitale communicatie. Voor al die verschillende instanties is een specifiek account nodig, natuurlijk voorzien van goede beveiliging. Maar als iemand er niet goed mee kan omgaan, kan dit lastig zijn. De docenten van SeniorWeb kunnen u helpen uw digitale vaardigheden te ontwikkelen, zodat ook u op deze manier met instanties kunt communiceren. Persoonlijke ondersteuning dus. Voorlopig nog op afstand (telefonisch of online) en zodra de corona situatie het toelaat mogelijk aan huis.
Kosten: € 10,00 per uur
 
Gratis online inloopspreekuur
Elke maand houden de docenten van SeniorWeb een gratis online inloopspreekuur. U maakt contact via een linkje. Ga op één van de twee data die u onderaan dit artikel ziet staan met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb. Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone. U kunt eenvoudigweg op het blauwe linkje hierboven klikken, daarna wijst het zich vanzelf en vangen de docenten u via een beeldbelverbinding op. 
Korte vragen worden direct beantwoord. Is er meer hulp nodig dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt ( tarief: € 10,00 per uur)
Data:  wo 12 mei (ivm Hemelvaart), do 10 juni; steeds van 11.00 tot 12.00 uur
 
Voor meer informatie of voor aanmelding: seniorweb@evitalokaal.nl of tel: 070 314 16 

U vindt al deze informatie van SeniorWeb en meer ook op onze website: 
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/


 


Komt u naar de Herenlunch?

Komt u (met een vriend of buurman) naar onze Herenlunch? Komende maand op vrijdag 28 mei.
De Herenlunch is bedoeld voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. Een van onze vrijwillige koks zorgt voor een drie gangen lunch. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Benieuwd naar deze verzorgde lunch met inhoud? Schuif dan een keer aan en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal. Ook bij onze maaltijden hanteren wij alle maatregelen op het gebied van afstand en hygiëne. 

Wanneer: iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur
Prijs: € 15,00 (incl. 1 drankje) U kunt pinnen!
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070 314 16 06.


 

Lezing juni: voedzaam eten bij het ouder worden


Voor in uw agenda: op woensdag 9 juni verzorgt diëtiste Berenice Jaimes een lezing over voedzaam eten bij het ouder worden. Zij gaat in op wat er nu eigenlijk wordt verstaan onder voedzaam eten en waarom is het ook, of misschien wel juist, op hogere leeftijd belangrijk om voedzaam te eten. Hoe organiseert u het om zelf gezonde maaltijden op tafel te zetten en welke keuzes kunt u daarin maken? 

Locatie: Evita Lokaal

Datum: woensdag 9 juni
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 
Komt u vertellen over uw hobby of werk?

Wij zijn op zoek naar mensen die voor de deelnemers van de Sociëteit een praatje willen houden over bijvoorbeeld een hobby of (voormalig) werk. Bent u bijvoorbeeld helemaal gek van moderne schilderkunst en vertelt u er graag over? Heeft u een beroep (gehad) waar u over kunt vertellen? Tuiniert u graag, speelt u een instrument of heeft u een andere hobby waar u kennis over zou willen overdragen, dan bent u bij de Sociëteit op woensdagochtend van harte welkom.
We vragen niet meer dan een klein uurtje van uw tijd waarin u vertelt en vervolgens het gesprek op gang komt in de groep.
Wilt u wat meer informatie of wilt u zich aanmelden als spreker?
Dat kan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp