Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 1 december 2020

Beste mensen,

Vandaag begint alweer de laatste maand van dit jaar, een maand waarin onze activiteiten binnen alle maatregelen gewoon doorgang vinden. En ook al is er dit jaar geen mogelijkheid voor grote feestelijke bijeenkomsten, wij organiseren toch een feestelijke lichte kerstmaaltijd op dinsdag 22 december. Zoals bij al onze activiteiten gelden hier de volgende regels:

  • we vertrouwen op ieders verantwoordelijkheid om niet naar onze locatie te komen als er verkoudheidsklachten zijn
  • we zijn streng in het aantal bezoekers per activiteit
  • bezoekers moeten zich registreren bij binnenkomst
  • We houden te allen tijde rekening met de 1,5 meter afstand
  • Wij adviseren onze bezoekers tijdens bewegingen een mond- neuskapje te dragen (er liggen stoffen mondkapjes bij binnenkomst die wij onze bezoekers ter beschikking stellen, als zij zelf geen kapje hebben meegenomen)

We hopen u dan ook binnenkort te mogen ontmoeten bij ons. Hieronder vindt u informatie over de kerstmaaltijd en een aantal andere activiteiten.
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 15.00-16.00 uur                  Tai Ji-Qi Gong

Dinsdag 22/12 17.00-19.00 uur             Kerstmaaltijd 


De Pan op Tafel en de Herenlunch vervallen deze maand en worden vervangen door de kerstmaaltijd.

 
Kerstdiner op 22 december

Ondanks de beperkingen die we dit jaar hebben om evenementen te organiseren, laten we bij Evita Lokaal de decembermaand niet zomaar voorbij gaan. Op dinsdag 22 december organiseren wij een lichte kerstmaaltijd voor een beperkt aantal mensen. Hierdoor kunnen wij ons houden aan alle maatregelen die gelden ivm corona. 
Wij ontvangen u graag voor dit viergangendiner, bereid door onze enthousiaste vrijwillige koks. Ook dit jaar zetten zij hun beste kerstkoksmuts weer op om u te laten genieten van heerlijke gerechten. 

Datum: dinsdag 22 december
Tijd: 17.00-19.00 uur
Kosten: € 20,00 (4 gangen incl. 2 drankjes)
Aanmelden vóór donderdag 17 december

 
Dol op lezen?
Leesclub Evita Lokaal van start

Bent u dol op lezen? Dan is de leesclub die in 2021 van start gaat wellicht iets voor u.
Iedereen die van lezen houdt en het waardevol vindt om over boeken te praten is van harte uitgenodigd zich aan te sluiten. Er zijn nog een paar plekken over.
De leesclub gaat maandag 11 januari 2021 van start (15.30-17.00 uur) Mensen die zich aanmelden, zullen via de mail de eerste selectielijst van boeken toegestuurd krijgen waar die maandag gezamenlijk het eerst te lezen boek uit geselecteerd kan worden. Uiteraard worden alle maatregelen rondom corona gehanteerd en houden we de groep klein. Bij veel belangstelling, is er nog de mogelijkheid dat er een tweede groep start.

De leesclub wordt geleid door vrijwilligster Klaartje Sanders, haar leven lang een enthousiast lezer:


Ik heb het grootste deel van mijn leven in het buitenland gewoond en daar heb ik de waarde van leesclubs ontdekt. Met een diverse club mensen over een boek praten geeft mij inzichten hoe je op een andere manier naar het gelezen boek kan kijken, soms zodanig dat ik het boek weer opnieuw ga lezen met de commentaren van de andere leesclubleden in mijn achterhoofd. Met mijn achtergrond in geschiedenis en mijn huidige werk op het Binnenhof, vind ik het leuk om de hoogte te blijven van het enorme aanbod aan boeken dat jaarlijks verschijnt. Het is de bedoeling dat we een breed spectrum aan onderwerpen en stijlen bespreken. Ik zal om de paar maanden een nieuwe selectie boeken voorstellen waaruit we kunnen kiezen. De leden van de club kunnen natuurlijk zelf ook voorstellen doen.
Ik hoop van harte dat het hele boeiende middagen worden.”

 
 

Vrijwilliger Seniorweb gezocht

 


Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die voor Evita Lokaal de administratieve organisatie bijhoudt van de cursussen en workshops van SeniorWeb Benoordenhout. Het gaat voornamelijk om het bijhouden van inschrijvingen voor de activiteiten van SeniorWeb bij Evita Lokaal en het contact hierover met de twee docenten, de activiteitencommissie van Evita Lokaal en de mensen die zich aanmelden. De werkzaamheden vragen om bekendheid met het werken op een computer en kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Enige belangstelling voor digitale toepassingen is een pré. 
Bent u of kent u iemand die geknipt is voor deze leuke vrijwilligersbaan, neem dan contact op met ons via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06.

 
Online spreekuur SeniorWeb Benoordenhout
Heeft u een vraag over of probleem met uw smartphone, tablet of computer? Evita Lokaal heeft met SeniorWeb Benoordenhout een nieuw initiatief om u op afstand te helpen.
Onze docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u via internet of telefoon. 
U kunt kiezen uit online hulp op afspraak of u komt op ons gratis digitale inloopspreekuur via internet.
  
Online inloopspreekuur:
Ga op onderstaande datum en tijd met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone.
U maakt dan via een beveiligde verbinding contact met onze gastvrouw Caroline Rinkel en de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Afhankelijk van de vraag wordt u vervolgens via deze beeldbelverbinding door een van de docenten van SeniorWeb geholpen. Korte vragen worden gratis beantwoord in het spreekuur. Is er meer nodig dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur).
 
www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb
Donderdag 17 december, 10.00 - 12.00 uur
 
U vindt al deze informatie van SeniorWeb ook op onze website: https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/

Binnenkort vindt u hier ook het nieuwe aanbod aan activiteiten voor 2021!

Lezing over slaap

Ook in het nieuwe jaar organiseren wij weer maandelijks een informatieve lezing. De eerste lezing wordt gegeven door GZ-psycholoog Charlotte den Butter en psycholoog Inke Hoebert op woensdag 13 januari. Onderwerp van de lezing is 'Hoe de slaap verandert bij het ouder worden'. Wat verstaan we eigenlijk onder goed slapen? Welke slaapproblemen komen er zoal voor? Wat zijn de risico's van slaapmiddelen. Er worden tips gegeven voor een betere slaap en natuurlijk is er ruimte voor uw vragen. 

Datum: woensdag 13 januari
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2020 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp