Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 30 maart 2021

Beste mensen,
Ook in april bieden wij weer een aantal fijne activiteiten aan. Nieuw is ons zondagochtend-ontbijt, en uiteraard kunt u zoals altijd ook aanschuiven bij de Herenlunch of de Pan op Tafel. En wilt u wat meer vaardigheid in het maken van foto's en filmpjes met uw Iphone/Ipad? Dan is de workshop van  SeniorWeb echt iets voor u. Digitaal, dus u kunt de workshop gewoon vanuit uw eigen huiskamer volgen. 
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt. Bij aankomst en overige bewegingen door het Lokaal verzoeken wij u een mondkapje te dragen!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen (tijdelijk gestopt ivm corona-maatregelen buiten)
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag  10.00-13.00                        Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 15.00-16.00 uur                  Tai Ji-Qi Gong (start weer op 1 mei)
Vrijdag 23 april 12.00 uur                       Herenlunch
Maandag 26 april 18.00 uur                   Pan op Tafel
 
Lezing over eenzaamheid

Op maandag 26 april wordt onze maandelijkse lezing verzorgd door wijkbewoner emeritus hoogleraar sociologie Jenny Gierveld. Jenny zal spreken over het onderzoek dat zij de afgelopen 25 jaar heeft gedaan naar eenzaamheid, maar ook sociale verbondenheid onder ouderen. Ook spreekt zij over het Haagse beleid ten aanzien van eenzaamheidsbestrijding. Uiteraard is er ook veel aandacht voor wat men zelf kan doen tegen eenzaamheid, in het algemeen, maar zeker speciaal in deze corona-tijden. 

Locatie: Evita Lokaal
Datum: maandag 26 april
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 


Nieuw: luxe zondagochtendontbijtVanaf 2 mei aanstaande wordt er iedere 1e zondag van de maand bij Evita Lokaal een luxe ontbijt aangeboden aan senioren uit het Benoordenhout. Dit ontbijt is de plek om samen te komen, nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van een heerlijk zondags ontbijt. Kosten hiervoor zijn € 7,50.
Het zondags ontbijt wordt geïnitieerd en opgezet in samenwerking met Voor Welzijn .
 
Inloop is vanaf 9.45 uur. Het ontbijt is van 10.00-11.30 uur. 
 
U dient zich een week van tevoren op te geven voor dit ontbijt. Dit kan telefonisch bij Evita Lokaal 070- 314 16 06 of per mail info@evitalokaal.nl
 
Wij zijn ook nog op zoek naar een aantal extra enthousiaste vrijwilligers die dit maandelijkse ontbijt willen verzorgen. Bij de taken horen:  

  • Inkopen van het ontbijt (broodjes, beleg, jus d’orange, eieren etc.)
  • Eens per maand op zondagochtend het ontbijt verzorgen incl. opruimen.

Als ontbijtvrijwilliger ben je de 1e zondag van de maand beschikbaar van 9.00 tot 12.30 uur.
 
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Nicole Bicker, Evita Lokaal n.bicker@evitalokaal.nl, of 070 314 16 06 of met Daisy Krommenhoek, ouderenconsulent Voor welzijn d.krommenhoek@voorwelzijn.nl of +31 (0)6 42 70 89 56.
 

 
 

Woensdagochtend Sociëteit 

 

Sinds maart is er elke woensdagochtend de Societeit bij Evita Lokaal.

 

Wat is de Sociëteit?

De sociëteit is een ontmoetingsochtend waar u op een laagdrempelige manier in contact kunt komen met gelijkgestemden. Onder professionele begeleiding worden er uiteenlopende onderwerpen en actuele thema’s besproken en is er ook ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien.

 

Hoe zien de ochtenden er uit?

       Ontvangst met koffie/thee en het doornemen van de actualiteiten

       Activiteiten initiëren

 

       Specifieke onderwerpen behandelen en uitdiepen

Lunch

 

Voor wie?

Dames en heren die in contact willen komen met gelijkgestemden en het waardevol vinden om in gesprek met elkaar te gaan over uiteenlopende onderwerpen en wellicht gezamenlijk nieuwe initiatieven willen ontplooien.

 

Kosten?

Dit is een activiteit in het kader van het Haags Ontmoeten, dus we zullen alleen koffie en thee en een lichte lunch in rekening brengen( € 15,00 per keer en te betalen met een strippenkaart à 5 keer)

 

Tijd?

Wekelijks op woensdagochtend van 10.00-13.00 uur

 

Meer informatie of aanmelden? 

info@evitalokaal.nl of 070-3141606

 


Activiteiten SeniorWeb Benoordenhout

 
 
Heeft u vragen over uw smartphone, tablet of computer? Loopt u elke keer tegen dezelfde problemen aan of wilt u meer leren over de mogelijkheden van uw apparaat? De docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u graag verder. Met persoonlijke hulp via mail, telefoon of videocall of tijdens één van de cursussen, workshops of het online spreekuur. Aarzel dus vooral niet als u (meer) grip wilt krijgen op uw digitale apparaat en stuur een mail met uw vraag naar seniorweb@evitalokaal.nl of schrijf u in voor het spreekuur of voor een workshop. De docenten van SeniorWeb staan klaar voor al uw vragen op digitaal gebied. 


Inloopspreekuur op donderdag 8 april van 11.00-12.00 uur

 

Ga op bovenstaande datum en tijd met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone. U kunt eenvoudigweg op het blauwe linkje hierboven klikken en dan wijst het zich vanzelf.
U maakt dan via een beveiligde verbinding contact met de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Afhankelijk van de vraag wordt u vervolgens via deze beeldbelverbinding door een van de docenten van SeniorWeb geholpen. Korte vragen worden gratis beantwoord in het spreekuur. Is er meer nodig dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur).Online workshop: vergroot uw digitale vaardigheden

Ook in april verzorgen de docenten van SeniorWeb Benoordenhout een digitale workshop. Grijp uw kans en vergroot uw digitale vaardigheden heel simpel vanuit uw huiskamer. U kunt de workshop vanuit huis volgen met een laptop of tablet (waar een camera en microfoon op zitten). Wellicht klinkt dat ingewikkeld of heeft u het nog nooit gedaan? Voorafgaand aan de workshop ondersteunen de docenten u desgevraagd om de 'digitale lesruimte' in te komen. Ook als u twijfelt of u dit technisch wel gaat lukken, mail naar de docenten, dan nemen zij contact met u op om u op weg te helpen.

Workshop Fotograferen en filmen met uw Iphone/Ipad
Deze workshop is bedoeld om vaardiger te worden met het maken van foto's en filmpjes met uw Iphone en/of Ipad. U krijgt tips en trics en kunt al uw vragen kwijt. Na afloop kunt u niet wachten om een paar mooie foto's van het ontluikende groen buiten te maken of juist een paar leuke filmpjes van uw kleinkinderen. 


Wanneer: donderdag 15 april, van 10.00-12.00 uur
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 12,50 (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop, u wordt hier zo nodig op de dag zelf bij geholpen)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06Computerhulp op afstand

Heeft u een vraag over of probleem met uw smartphone, tablet of computer? 
Onze docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u via internet of telefoon. U kunt voor deze ondersteuning een afspraak maken. U kunt uw vraag ook naar het eigen mailadres van SeniorWeb sturen, een van de twee docenten neemt dan contact met u op.

Voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur) kunt u zich aanmelden via: seniorweb@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 U vindt al deze informatie van SeniorWeb en meer ook op onze website: 
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/


 


Komt u naar de Herenlunch?

Komt u (met een vriend of buurman) naar onze Herenlunch? Komende maand op vrijdag 23 april.
De Herenlunch is bedoeld voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. Een van onze vrijwillige koks zorgt voor een drie gangen lunch. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Benieuwd naar deze verzorgde lunch met inhoud? Schuif dan een keer aan en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal. Ook bij onze maaltijden hanteren wij alle maatregelen op het gebied van afstand en hygiëne. 

Wanneer: iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur
Prijs: € 15,00 (incl. 1 drankje) U kunt pinnen!
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070 314 16 06.


 

Lezing mei: regie over uw medicijngebruik


Voor in uw agenda: op woensdag 12 mei spreekt apotheker Loes Visser over medicijngebruik bij ouderen. Bij nogal wat ouderen komt het voor dat in de loop van het leven steeds meer preventieve medicatie wordt gebruikt terwijl dat eigenlijk nauwelijks meer iets positiefs oplevert, maar wel bijwerkingen veroorzaakt. Hoe houdt u regie op uw medicijngebruik?

Locatie: Evita Lokaal

Datum: woensdag 12 mei
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 
Concert in Huis

Concert in Huis is het nieuwe livestream platform van classicnl en een aantal Nederlandse toporkesten. Mist u uw bezoekjes aan concerten? Zolang we nog niet live kunnen genieten van concerten, kunt u nu toch vanuit uw eigen huiskamer luisteren naar een aantal prachtige uitvoeringen. Via onderstaand linkje komt u vanzelf op de pagina. Veel plezier!

https://www.classic.nl/concertinhuis
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp