Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 1 maart 2022

Beste mensen,

Actief blijven, in beweging komen: ook op oudere leeftijd is het belangrijk om hieraan te werken. Dat hoorden wij onder meer tijdens de lezing van februari in het Lokaal, waarin bewegingswetenschapper dr. Nico Weerkamp vertelde over het effect van bewegen op hersenaandoeningen en chronische ziektes. 

Daarom hebben wij ook activiteiten op ons programma staan waarbij u samen met anderen in beweging bent: maak eens kennis met de wandelclub op maandag of de Tai Ji op dinsdag, u bent van harte welkom. 

Ook digitaal kunt u in beweging blijven door deel te nemen aan één van de cursussen of workshops van SeniorWeb. Leer uw apparaat nog beter kennen en blijf bij met alle nieuwe digitale mogelijkheden. 

Lees gauw verder voor alle details en schrijf u in!

Voor informatie over al onze activiteiten, bezoek onze website: https://www.evitalokaal.nl/

Hieronder vast wat extra informatie, zien we u binnenkort?


! Alleen bij voldoende aanmeldingen kunnen onze activiteiten doorgang vinden, mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er contact met u opgenomen, graag altijd uw mailadres en telefoonnummer bij aanmelding doorgeven.

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol.

 

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.15-16.30 uur                Wandelen 
Dinsdag  16.00-17.00 uur                 Tai-Ji

Woensdag 10.00-13.00 uur              Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur              Schilderclub
Vrijdag 25 maart 12.00 uur            Evita Lokaal Lunch
Maandag 28 maart 18.00 uur         Pan op Tafel

 


Start nieuwe directeur Evita Lokaal

In juni vorig jaar ben ik, met veel enthousiasme begonnen aan de functie van directeur bij Evita Lokaal. Helaas heb ik in de loop van de maanden moeten constateren dat de functie niet goed bij mij past en dat ik op zoek ga naar iets anders.
Gelukkig kan ik u meedelen dat er een opvolger is gevonden: Hanny Maas heeft per 1 maart het directeurschap van mij overgenomen. De eerste weken zullen wij samen optrekken, zodat ik kan zorgen voor een goede overdracht. Hieronder stelt zij zich alvast aan u voor.
Mireille Rost Onnes
 
Het is voor mij een enorme eer dat ik de nieuwe directeur mag worden van Evita Lokaal. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in ontwikkelingssamenwerking, waarvan de eerste jaren als pionier in micro-krediet en de laatste jaren als directeur van een stichting voor drinkwater en sanitatie, was het tijd voor iets heel nieuws. Niet ver weg, maar juist heel dichtbij en lokaal, waar de waardigheid van mensen centraal staat. Die nieuwe uitdaging heb ik gevonden bij Evita Lokaal. Vanaf het moment dat ik voor het eerst de drempel overstapte voelt het Lokaal als thuiskomen, een warme ontmoetingsplek met een luisterend oor voor iedereen. Vernieuwend ook, met mooie lezingen en gezamenlijke activiteiten. Ik kijk er bijzonder naar uit om samen met de vrijwilligers en de bewoners van Benoordenhout te zorgen dat iedereen zich bij het Evita Lokaal thuis blijft voelen en om ieders wensen mee te nemen in het verder uitbouwen van deze fijne ontmoetingsplek.
Ik ontmoet u graag  in Evita Lokaal!Hanny Maas


 

 In beweging blijven bij Evita Lokaal


Frenk Butters Ruben is onze Tai Ji docent. Hij verzorgt elke dinsdagmiddag Tai Ji / Qi Gong lessen. Dit zijn eeuwenoude Chinese martiale bewegingskunsten, gezondheids-, ademhalings- en energieoefeningen. Deze oefeningen geven meer energie en ontspanning, versterken de weerstand en zorgen voor behoud van soepele gewrichten en spieren.

Tijd: dinsdag 16.00-17.00 uur
Kosten: € 10,00 per keer
Aanmelden: info@evitalokaal of 070 314 16 06


Houdt u van wandelen, maar doet u dat liever samen met anderen, sluit u dan aan bij de wandelgroep van Evita Lokaal. Elke maandagmiddag om 15.15 uur wordt er bij Evita Lokaal verzameld, waarna er een uurtje door de wijk en door het groen in de wijk wordt gewandeld. Gezond én gezellig! Na afloop wordt er nog gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken.

Tijd: maandag 15.15 uur
Kosten: € 5,00 per keer
Aanmelden: info@evitalokaal of 070 314 16 06


 

Komt u naar de Evita Lokaal Lunch?

De Evita Lokaal Lunch was in februari een groot succes. Schuift u in maart aan? Iedere vierde vrijdag van de maand (deze keer op 25 maart) is de Evita Lokaal Lunch. Bedoeld voor iedereen die houdt van een goed verzorgde lunch lekker makkelijk in de eigen buurt. 

Onze vrijwillige chefs koken een heerlijk drie-gangen menu en zorgen dat het u aan niets ontbreekt! Neem uw echtgenoot of echtgenote mee, vraag een vriend of vriendin of kom gewoon alleen, iedereen is welkom!

Wanneer: vrijdag 25 maart, 12.00 uur
Kosten: € 15,00 pp (drie gangen incl. 1 drankje)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06 


 

Twee lezingen in maart

 
In maart bieden wij maar liefst twee lezingen aan: 


Op maandag 14 maart spreekt dr. Bas van der Hoeven, cardioloog in het HMC ziekenhuis, over hartproblemen bij ouderen. Hoe kunnen hartproblemen voorkomen worden? Welke hartproblemen komen vaak voor op oudere leeftijd? Wat zijn mogelijkheden en risico's van behandeling? Wat levert het op voor uw kwaliteit van leven?   

Op woensdag 23 maart spreekt drs. Vera van Stek-Smits, neuropsycholoog bij Basalt Revalidatie, over leven met de gevolgen van een CVA of TIA.  Wat zijn de verschillen, wat zijn de gevolgen en hoe kunt u hiermee omgaan? Wat is de rol van revalidatie in het herstel?

U kunt zich aanmelden voor deze lezingen maar ook voor de lezingen in de rest van het jaar.

 

Voor een overzicht van alle lezingen in 2022: https://www.evitalokaal.nl/lezingen-spreekuren/


Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)
Tijd: 10:00 – 12:00

Aanmelden:  070-314 16 06 of info@evitalokaal.nlVanaf maart: beginnerscursus smartphone en workshop WhatsAppOp maandag 7 maart start de Basiscursus Android smartphone en tablet (Android is de naam van het besturingssysteem op alle smartphones/tablets anders dan die van Apple). Heeft u zo'n apparaat en wilt u er vertrouwder mee raken en minder onzeker zijn over hoe alles werkt, dan is deze cursus echt iets voor u!

In vier beginnerslessen leert u uw apparaat in te stellen, maakt u kennis met de basis van e-mail, leert u zoeken op internet en krijgt u inzicht in de werking van een aantal standaard apps op uw apparaat.

De cursus is op 7, 14, 28 maart en 4 april van 14.00-16.00 uur
Kosten: € 50,00 voor vier lessen


Op vrijdag 18 maart en 1 april kunt u alle kneepjes leren van het WhatsAppen op uw smartphone. Even snel een fotootje doorsturen, videobellen via WhatsApp met uw kleinkind, leuke berichtjes sturen: u leert het allemaal in deze workshop die uit twee delen bestaat. 

De tweedelige workshop is op 18 maart en 1 april van 10.00-12.00 uur
Kosten: € 25,00 voor twee lessen


Aanmelden kan via seniorweb@evitalokaal.nl
of bel naar 070-314 16 06

 

Het gehele programma tot eind juni vindt u op: https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/
 


 

Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2022 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp