Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 29 oktober 2020

Beste mensen,

Ondanks alle ontwikkelingen blijven de maatschappelijke initiatieven én de dagbesteding gelukkig buiten schot.
Daarom lopen de activiteiten in het Evita Lokaal ‘gewoon’ door, met de volgende aandachtspunten:

  • vertrouwen we op ieders verantwoordelijkheid om niet naar onze locatie te komen als er verkoudheidsklachten zijn
  • zijn we streng in het aantal bezoekers per activiteit
  • moeten bezoekers zich registreren bij binnenkomst
  • houden we te allen tijde rekening met de 1,5 meter afstand
  • adviseren wij onze bezoekers tijdens bewegingen een mond- neuskapje te dragen (er liggen stoffen mondkapjes bij binnenkomst die wij onze bezoekers ter beschikking stellen, als zij zelf geen kapje hebben meegenomen)

We merken dat bezoekers het enorm waarderen dat ze bij ons terecht kunnen voor activiteiten en ontmoetingen. Vandaar dat we met net zoveel enthousiasme als anders deze nieuwsbrief versturen. Neem dus even de tijd, schenk een kopje thee in en lees wat er de komende weken weer te doen is bij Evita Lokaal. 
Er is vast iets voor u bij!
 
Hieronder vindt u wat extra informatie over een aantal activiteiten. Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 15.00-16.00 uur                  Tai Ji-Qi Gong
Zondag 8 nov. 15.30-19.00 uur              Filmmiddag  
Vrijdag 27 nov. 13.00 uur                        Herenlunch
Maandag 23 nov. 18.00 uur                    Pan op Tafel


 
Kennismaking boekenclub

Op maandag 9 november om 15.30 uur organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor de boekenclub. Er zijn nog een paar plekjes vrij. De bedoeling is dat vanuit de groep zelf wordt afgesproken hoe de boekenclub vorm zal krijgen, welke boeken worden gelezen, hoe vaak men bij elkaar komt etc. Een enthousiaste Evita-vrijwilliger zal de boekenclub organiseren. 
Ook het tijdstip waarop de boekenclub bij elkaar gaat komen, laten wij uit de groep komen. Het enige dat in principe vastligt, is dat het op een maandag zal zijn, einde middag of in de avond. 
Dus bent u ook zo'n boekenwurm en lijkt het u leuk om met wijkgenoten van gedachten te wisselen over een gelezen boek? Meld u dan aan voor de kennismakingsbijeenkomst.

U kunt zich aanmelden via 070 – 314 16 06 of mailen naar info@evitalokaal.nl. 
 

Filmmiddag november

 

 
Elke tweede zondag van de maand wordt er een film gedraaid met na afloop de gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje soep en een broodje.
Op zondag 8 november kunt u kijken naar de film Bon Dieu 2, een heerlijke Franse komische film. 
Tijd: 15.30-19.00 uur
Prijs: € 7,50 
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06


Lezing over dementie

Vrijdag 20 november, 10.00-12.00 uur: Vergeetachtig of dement? 
Geheugenklachten horen bij de normale veroudering, maar wanneer spreek je nu van dementie? Veel informatie en ruimte voor uw vragen. 
Door dr. Caroline Jurgens – GZ/Neuropsycholoog

Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)

Aanmelden:  070-314 16 06 of info@evitalokaal.nl
 


In beweging met Tai Ji

Iedere donderdagmiddag organiseren wij, in samenwerking met Frenk Butters Ruben, Tai Ji – Qi Gong lessen in Evita Lokaal.Tai Ji  en Qi Gong zijn eeuwenoude Chinese martiale bewegingskunsten, gezondheids-, ademhalings- en energieoefeningen. Deze oefeningen geven meer energie en ontspanning, versterken de weerstand en zorgen voor behoud van soepele gewrichten en spieren.
Gezien de ruime ervaring van Frenk en het feit dat er met een kleine groep wordt gewerkt, zijn deze rustige bewegingslessen uitermate geschikt voor 60-plussers, ook voor mensen met lichte evenwichtsproblemen. De lessen worden gegeven in een goed geventileerde ruimte en bij mooi weer buiten.  
Kosten: € 10,00 per keer

 

Aanmelden:  070-314 16 06 of info@evitalokaal.nl
 

Wandelt u mee?

 

 
Juist in deze tijden is het belangrijk om in beweging te blijven en naar buiten te gaan. Elke maandag gaat onze wandelclub op verkenning door de wijk. Genieten van de prachtige herfstkleuren, frisse lucht en dat alles natuurlijk op afstand. Een mooie combinatie van actief bezig zijn en wijkgenoten ontmoeten. Wandelt u voortaan ook mee? De wandeling start elke maandag om 15.30 uur bij Evita Lokaal.
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 


Schuif aan bij de herenlunch!

Komt u (met een vriend of buurman) naar onze herenlunch? Deze maand op vrijdag 27 november 


Voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. De herenlunch bestaat uit drie gangen en wordt verzorgd door één van onze vrijwillige koks. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Lijkt het u iets? Schuif dan een keer aan en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal.

Wanneer? Iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur. 
Prijs: € 15,- (incl. 1 drankje)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via tel. 070-314 16 06 

Luistertip

Allerzielenconcert 1 november - live streaming 

Mist u ook het live kunnen bezoeken van concerten? Het Residentie Kamerkoor is de afgelopen weken druk bezig geweest met de repetities en zag er heel erg naar uit om weer voor publiek te mogen zingen. Maar helaas zal dat niet mogelijk zijn vanwege de huidige corona maatregelen.
Besloten is om het prachtige Requiem van Fauré en Dona Nobis Pacem van Vasks online uit te voeren. Het Allerzielenconcert kan op zondag 1 november live beluisterd worden op de website!  

U kunt het concert op zondagmiddag 1 november vanaf 16.00 uur live streamen vanaf de website van de Residentie Bach Ensembles (www.bachensembles.nl) of vanaf het Youtube kanaal van de Residentie Bach Ensembles (https://youtube.com/user/residentiebach). Ook kunt u het concert op een later ogenblik terugkijken via deze zelfde pagina's.

Op de website kunt u tevens een vrijwillige donatie overmaken ter compensatie van de kosten rondom dit concert. 

 

Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2020 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp