Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 14 mei 2020

Beste mensen,

Hoewel we voorlopig onze informatie vooral digitaal zullen aanbieden, zetten we in de komende weken heel voorzichtig de deur van Evita Lokaal weer een beetje open. Vanaf komende week gaan we aan de wandel en organiseren we een wekelijks koffie-uurtje. We hebben u gemist! Mist u ons ook? Lees hieronder dan alles over onze plannen! 

 

Wandelen op maandag


Vanaf aanstaande maandag 18 mei gaan we weer aan de wandel. Om 15.30 uur vertrekt onze coördinator Nicole Bicker met u voor een fijne wandeling in de buitenlucht in de mooie omgeving van Evita Lokaal. Uiteraard op afstand van elkaar. 
Kijk ter voorbereiding en om in de stemming te komen naar het filmpje hieronder dat fysiotherapeut en wandelcoach Teun van der Klis maakte. Al wandelend geeft hij u toegankelijke oefeningen om binnen en buiten in beweging te blijven.

 
 Fysiotherapeut Teun van der Klis geeft praktische oefeningen om thuis én buiten in beweging te komen 


Openluchtkoffie

Vanaf aanstaande woensdag 20 mei is er een wekelijks koffie-uurtje in de tuin van Evita Lokaal. Om 10.30 uur schenkt coördinator Nicole Bicker een kop koffie en is er ruimte voor een gezellig praatje. Fijn om weer even in contact met elkaar te zijn! Uiteraard volgen wij de heersende maatregelen en blijven we op afstand van elkaar. 


SeniorWeb Benoordenhout
Zoals we u in onze vorige nieuwsbrief al aankondigden: SeniorWeb Benoordenhout is een feit en vindt de thuisbasis in Evita Lokaal. Voorlopig nog vooral digitaal en daarvoor hebben we ook uw input nodig. Waar zou u digitaal informatie over of les in willen krijgen? Videobellen? Een Tikkie sturen vanaf uw mobiel? Wandel- of fietsroutes maken op uw tablet of smartphone? Of nog iets anders? Laat het ons weten, dan kunnen we ons aanbod op uw wensen afstemmen. Mail uw idee of verzoek naar info@evitalokaal.nl.
U kunt ook de website van SeniorWeb bezoeken of kijk eens op hun pagina met tal van tips hoe u thuis online van alles kunt leren en ook kunt bezoeken: https://www.seniorweb.nl/thuis-online

Hebt u computergerelateerde vragen? Dan kunt u overigens op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 tijdelijk gratis contact opnemen met de vrijwilligers van PCHulp van de landelijke SeniorWeb-organisatie: via 0800 - 0506. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van SeniorWeb.

 


Spreekuur GEHEUGENSTEUN bij Evita Zorg


Sinds deze maand is het (telefonische en beeldbel)-spreekuur GEHEUGENSTEUN weer van start gegaan. Iedere tweede maandag van de maand beantwoordt GZ-neuropsycholoog dr. Caroline Jurgens uw vragen over het geheugen op oudere leeftijd.
Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren, kan iemand zich er zorgen over maken.
Het bespreken van de geheugenproblemen kan dan helpen.  
  • Iedere tweede maandag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur kunt u bellen naar 070 -314 16 00 voor het telefonisch spreekuur.
  • Voor vragen of het maken van een beeldbel- of telefonische afspraak is dr. Caroline Jurgens te bereiken via c.jurgens@evitazorg.nl
Het spreekuur is bedoeld voor mensen die vragen of twijfels hebben over hun eigen geheugen of stemming. Maar de vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.
Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en er zijn geen kosten verbonden aan het spreekuur. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

 
Tips voor thuisblijvers

Hoe houdt u het vol om meer tijd dan normaal thuis door te brengen? Heeft u tips voor anderen om de tijd door te komen? Een mooi boek (online bestellen kan nog steeds), een nieuwe hobby, een fijn televisieprogramma of andere praktische tips? Stuur uw tip naar info@evitalokaal.nl en wij plaatsen de tip op onze website en komen er uiteraard in onze volgende nieuwsbrief op terug. We horen graag van u! 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2018 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp