Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 29 september 2022

Beste mensen,

De herfst heeft nu toch echt zijn intrede gedaan met buien, wind en flink lagere temperaturen. Valt het u een beetje tegen, die sombere dagen? Schrijf u dan in voor één of meerdere van onze activiteiten. U brengt een paar aangename uurtjes door, ontmoet weer nieuwe mensen en dat alles gewoon bij u in buurt.

Zo draaien we in oktober de nieuwste film van Downton Abbey op de filmmiddag, kunt u vanaf 6 oktober samen met leeftijdsgenoten uw levensverhaal gaan vastleggen en kunt u eind oktober ook weer terecht voor de Pan op Tafel.

De docenten van SeniorWeb Benoordenhout verzorgen de oktober-lezing met als onderwerp 'Veilig en bewust online'. Uiteraard zijn zij er ook voor u op de eerste woensdag van oktober met het Digitaal Café en starten er met ingang van 10 oktober weer leerzame digitale cursussen en workshops.

Vervelen hoeft u zich dus niet in de komende tijd, wij ontvangen u graag!


Voor informatie over al onze activiteiten, bezoek onze website: https://www.evitalokaal.nl/
! Alleen bij voldoende aanmeldingen kunnen onze activiteiten doorgang vinden, mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er contact met u opgenomen, graag altijd uw mailadres en telefoonnummer bij aanmelding doorgeven.

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.15-16.30 uur                Wandelen 
Dinsdag  16.00-17.00 uur                 Tai-Ji

Woensdag 10.00-12.30 uur              Sociëteit  
Woensdag 13.30-15.30 uur              Schilderclub
Woensdag 5 oktober 16.00 uur      Digicafé SeniorWeb

Maandag 10 oktober 20.00 uur      Jonge Mantelzorgersgroep
Zondag 16 oktober 15.00 uur         Filmmiddag + maaltijd

Vrijdag 21 oktober 9.30 uur           Verder na Verlies
Maandag 24 oktober 18.00 uur      Pan op Tafel
 
Veilig en bewust online

 
Op woensdag 12 oktober wordt de lezing verzorgd door de docenten
van  SeniorWeb Benoordenhout in samenwerking met de gemeente Den Haag.

U krijgt informatie en tips over digitale veiligheid. Hoe richt u uw smartphone, tablet of computer zo veilig mogelijk in. Wat te doen als u een ontvangen mailbericht niet vertrouwt?Wanneer: woensdag 12 oktober
Tijd: 10.00-12.00 uur
Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)
De lezingen zijn gratis voor abonnees van Evita

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 - 314 16 06.
 Digitaal Café SeniorWeb Benoordenhout

Heeft u een vraag over uw mobiele telefoon of een probleempje met uw tablet of laptop? Kom dan langs bij het Digitaal Café dat maandelijks op de eerste woensdag van de maand wordt gehouden. Deze maand is dat op woensdag 5 oktober. U kunt zonder afspraak bij dit gratis inloopspreekuur binnenlopen van 16.00 tot 17.30 uur.

Zorgt u wel dat uw apparaat is opgeladen of neem uw oplaadsnoer mee!

Mocht u misschien even moeten wachten voor u aan de beurt bent, dan kunt u ondertussen genieten van een kopje koffie/thee of ander drankje.

De docenten van SeniorWeb proberen uw probleem ter plekke op te lossen. Duurt het wat langer, dan wordt een vervolgafspraak gemaakt, eventueel bij u thuis. 

 
Digitale cursussen en workshops

Ook dit najaar verzorgen de docenten van SeniorWeb Benoordenhout weer een aantal interessante cursussen en workshops. Wilt u meer uit uw smartphone, tablet of laptop halen of heeft u nog een beetje huiver bij het gebruiken van uw apparaat, kijk dan naar het aanbod! 

Zo start op maandag 10 oktober een beginnerscursus voor iPhone/Ipad-gebruikers en is er op woensdag 9 november een workshop Digitaal nalatenschap. 

Aanmelden kan via: 070 314 16 06 of seniorweb@evitalokaal.nl

Klik op de link hieronder voor het volledige programma op onze website:
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-haag-benoordenhout/

 


 
Downton Abbey bij Evita Lokaal
Ook deze maand staat de filmmiddag weer op het programma bij Evita. Elke 3e zondag van de maand draaien we een film, kunt u genieten van een drankje en wordt na afloop een heerlijke vers bereide maaltijd geserveerd. 

Op zondag 16 oktober draaien wij de nieuwste film van de populaire historische dramaserie Downton Abbey: Downton Abbey, a new area. Met uiteraard alle bekende personages onder wie natuurlijk de fantastische actrice Maggie Smith.

Aanvang is om 15.00 uur met een kopje koffie of thee. Gedurende de pauze wordt een drankje geschonken en na afloop staat de warme maaltijd voor u klaar! 

Ook zin in een gezellig middagje bioscoop en een hapje eten, lekker dichtbij in de wijk? Meld u dan nu aan! 


Dag: Zondag 16 oktober
Tijd: 15.00 uur
Kosten: € 12,50 

Aanmelden kan via info@evitalokaal.nl
of via 070 314 16 06. 
 


Schuift u aan bij de Pan op Tafel? 

Na een korte zomerpauze kunt u vanaf komende maand weer elke vierde maandag van de maand terecht voor een heerlijke maaltijd bij de Pan op Tafel!

Op maandag 24 oktober bent u van harte welkom voor deze gezellige maaltijd samen met buurtgenoten. 

Wanneer: maandag 24 oktober
Tijd: 18.00 uur
Kosten: € 8,50 (zonder drankje), € 10,00 (inclusief drankje)
Aanmelden (uiterlijk vrijdag 21 oktober): info@evitalokaal.nl of
070 314 16 06
 

Uw eigen levensverhaal vastleggen?


 
Dat kan vanaf donderdag 6 oktober bij Evita Lokaal. Dan starten wij namelijk met het leuke traject voor het schrijven van een levensboek.
 
Heeft u altijd al eens uw levensverhaal willen vastleggen voor uw nageslacht? Kinderen én kleinkinderen blijken het enorm leuk te vinden om te kunnen lezen hoe uw leven eruit heeft gezien. Waar speelde u mee in uw jeugd? Welke muziek was populair? Welke boeken las u en waar ging u naartoe op vakantie door de jaren heen? Hoe was het toen om te werken of het huishouden te doen? Wat deed u in uw vrije tijd?
 
Met het programma 'Verborgen Schatten' neemt een acteur u mee door uw levensverhaal. Aan de hand van literatuur, films, muziek en tal van thema’s wordt uw geheugen opgefrist en gaat u, samen met leeftijdsgenoten, op reis door uw leven op zoek naar Verborgen Schatten.
 
Aan het eind van de acht weken heeft u dan een boek over uw leven in handen. Leuk voor uzelf, boeiend voor uw naasten.
 
Doet u mee? Meld u dan nu aan via info@evitalokaal
of 070 314 16 06
 

Dag: wekelijks op donderdag, vanaf 6 oktober
 
Tijd: 16.30-18.00 uur (met na afloop gelegenheid om gezellig na te praten onder het genot van een drankje)
 
Kosten: € 10,00 per keer (u betaalt per keer, zodat het niet zo erg is als u een keer moet missen)
 
Duur: 8 weken
 
 

 

Kom in beweging bij Evita Lokaal

Ook werken aan vitaliteit kunt u bij Evita Lokaal. Wekelijks kunt u deelnemen aan de wandelclub of de Tai Ji -lessen. U betaalt per keer en bent van harte welkom om het een keer te komen uitproberen.

Tai Ji

Elke dinsdag van 16.00 tot 17.00 uur kunt u deelnemen aan de Tai Ji - lessen bij Evita Lokaal: een eeuwenoude bewegingskunst, met gezondheids- en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen geven meer energie, ontspanning, versterken de weerstand en hebben een positieve uitwerking op bloedsomloop en spijsvertering. Docent Frenk Butters Ruben heeft ruime ervaring en werkt met een kleine groep, zodat er veel persoonlijke aandacht mogelijk is.
Er is ruimte voor nieuwe deelnemers, kom het eens uitproberen.

Wanneer: elke dinsdag van 16.00 - 17.00 uur
Kosten: 10,00 per keer 
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via  070-314 16 06Wandelclub

We weten allemaal hoe het soms kan gaan: we willen wel wandelen, maar het komt er zo vaak niet van. De wandelclub van Evita Lokaal zorgt ervoor dat u een vast moment in de week heeft waarop u een fijne wandeling in de omgeving maakt. Samen met andere wijkbewoners genieten van de natuur en het buiten zijn.
U bent van harte welkom om mee te wandelen!

Wanneer: elke maandag van 15.15-16.30 uur
Kosten: € 5,00 per keer 
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06 

Allerzielenconcert


Zo nu en dan ontvangen wij een tip die wij graag met u delen. Het Residentie Kamerkoor brengt op zondag 30 oktober een Allerzielenconcert in de Haagse Kloosterkerk, in samenwerking met het Residentie Bachorkest. Hiermee wordt aangesloten bij een oude traditie, om samen te herdenken met troostende en helende muziek. 
 Allerzielen is de dag waarop de overledenen herdacht worden met een requiemmis. Op het programma staat Song for Athene van John Tavener en het Requiem  en Notre Père van Maurice Duruflé, met tussendoor gesproken teksten.
Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.bachensembles.nl/tc-events/rkk-allerzielen-concert-flights-of-angels/


Wanneer: Zondag 30 oktober
Tijd: 16.00 uur
Waar: Kloosterkerk, Lange Voorhout 4
Kosten: € 25,00 (tot 25 jaar: € 15,00)
Schaakclub en kookclub!

Wij zijn altijd bezig nieuwe activiteiten te bedenken die u zouden kunnen aanspreken. Zo denken we er op dit moment over om een schaakclub te starten en een kookcursus voor mannen.Voor het schaken denken we niet zozeer aan lessen, als wel aan het bieden van gelegenheid aan buurtbewoners om wekelijks op een vast tijdstip bij ons een spelletje te schaken met elkaar onder het genot van een drankje. Dus was u altijd al op zoek naar een schaakmaatje, wie weet kunnen wij dat zo voor u organiseren.
 Wij ontvangen graag een berichtje of belletje van mensen die hier wel iets in zien. Ook willen wij vanaf oktober één keer per maand een kookclub voor mannen gaan organiseren, als er voldoende belangstelling is. Speciaal bedoeld voor mannen die iets handiger in de keuken willen worden. Het zal vooral gaan om het leren bereiden van gewone dagelijkse recepten, geen hoogstaande culinaire uitstapjes.
Er wordt, onder leiding van Evita-kok Kees, gezamenlijk gekookt, waarna uiteraard het resultaat samen wordt opgegeten.  

Wilt u graag iets meer uit uw keuken halen dan een gekookt eitje, laat ons weten dat u wel belangstelling voor deze kookclub zou hebben. Graag  horen we dan ook of uw voorkeur uit zou gaan naar maandagavond of vrijdag rond lunchtijd.

Stuur ons een berichtje via info@evitalokaal.nl
of bel 070 314 16 06

 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2022 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp