Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 25 mei 2020

Beste mensen,

Met een mengeling van live en digitale activiteiten komen we langzaam weer op stoom. Zo gaat de schilderclub weer van start en nodigen wij u uit in onze tuin voor Soep met Kees. Wordt u enthousiast? Wij ook! Hieronder leest u alle details. 

 

Soep met KeesOp vrijdag 5 juni om 13.00 uur kunt u komen genieten van een heerlijke kom aspergesoep gemaakt door onze vrijwillige kok Kees. De soep serveren we in onze fijne tuin, uiteraard alle geldende regels respecterend. Aanmelden van tevoren is wel nodig in verband met het beperkte aantal gasten dat wij kunnen toelaten. Kosten: € 7,50, gepast te betalen. Aanmelden: info@evitalokaal.nl of bel naar 070-314 16 06.


 
Schilderclub start weer
 
Vanaf maandag 8 juni gaat de schilderclub in Evita Lokaal én digitaal weer van start. Er is voldoende ruimte om met een groepje op afstand te schilderen. Voor de mensen die niet naar ons toe kunnen komen, maken we live verbinding via internet, zij krijgen spullen thuis geleverd en om 13:30 uur wordt er digitaal contact gemaakt tussen hen en de schilderclub in het Evita Lokaal.
Wilt u mee doen? Meld u dan aan via info@evitalokaal.nl of bel 070- 314 16 06. Geeft  u dan ook aan of u via de digitale verbinding wilt schilderen of in Evita Lokaal. Mensen die via de digitale verbinding mee doen, krijgen van tevoren instructie hoe zij contact kunnen krijgen op de maandag. De materialen worden thuis bezorgd, kosten € 7,50, gepast te betalen bij levering materiaal. 
Kosten les in Evita Lokaal: € 12,50 incl. materiaal en koffie/thee.

 

Thuis bewegen: doe mee met stoelyoga


Kom in beweging vanuit uw stoel! Onze zorgverlener Mieke Overgaag, tevens yoga-docente, neemt u in kleine stappen mee voor een kwartiertje ontspannende stoelyoga. Goed voor lichaam en geest! Het filmpje staat op ons YouTube-kanaal, maar door op onderstaande foto te klikken, kunt u het hier ook direct zien en aan de slag gaan.
 
Beweeg mee met Evita zorgverlener en yoga-docente Mieke Overgaag in een ontspannende stoelyoga-les

 

Wandelen op maandag


Iedere maandag om 15.30 uur vertrekken Nicole en Hans met u voor een fijne wandeling in de buitenlucht in de mooie omgeving van Evita Lokaal. Uiteraard op afstand van elkaar. Geniet van het lekkere weer en kom weer in beweging samen met anderen. 


Openluchtkoffie

Komt u ook een kopje koffie drinken op woensdagochtend? Elke woensdag is er een wekelijks koffie-uurtje in de tuin van Evita Lokaal. Om 10.30 uur schenkt coördinator Nicole Bicker een kop koffie met wat lekkers erbij en is er ruimte voor een gezellig praatje. Fijn om weer even in contact met elkaar te zijn! Uiteraard volgen wij de heersende maatregelen en blijven we op afstand van elkaar. Kosten: € 1.50, aanmelden niet nodig.


Spreekuur GEHEUGENSTEUN bij Evita Zorg


Iedere tweede maandag van de maand (komende maand is dat 8 juni) beantwoordt GZ-neuropsycholoog dr. Caroline Jurgens uw vragen over het geheugen op oudere leeftijd.
Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren, kan iemand zich er zorgen over maken.
Het bespreken van de geheugenproblemen kan dan helpen.  
  • Iedere tweede maandag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur kunt u bellen naar 070 -314 16 00 voor het telefonisch spreekuur.
  • Voor vragen of het maken van een beeldbel- of telefonische afspraak is dr. Caroline Jurgens te bereiken via c.jurgens@evitazorg.nl
Het spreekuur is bedoeld voor mensen die vragen of twijfels hebben over hun eigen geheugen of stemming. Maar de vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.
Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en er zijn geen kosten verbonden aan het spreekuur. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

 
Tips voor thuisblijvers

Langzamerhand gaat Nederland weer 'open'. Mocht u (nog) niet op pad willen of kunnen naar musea of theaters, online kunt u uw hart ophalen. Bezoek bijvoorbeeld eens de site van het Residentie-orkest @ Home. Orkestleden spelen voor u vanuit hun huiskamer: https://www.residentieorkest.nl/athome/
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2018 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp