Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 5 mei 2020

Beste mensen,

Evita Lokaal gaat digitaal!
Nu u nog niet naar ons toe kan komen, komen wij naar u toe. Natuurlijk zoals vanouds met deze digitale nieuwsbrief, die we met grotere regelmaat naar u zullen sturen. Maar ook via onze website en ons fonkelnieuwe Evita Lokaal YouTube-kanaal. Zo zullen we onze lezingen digitaal gaan aanbieden en dat geldt ook voor SeniorWeb activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u er meer over! 

 

Wat gebeurt er in Evita Lokaal?


In de afgelopen weken, is het een drukte van belang geweest in Evita Lokaal. Niet met de vertrouwde activiteiten en bezoekers, maar met de ondersteuning van de zorg in onze wijk en stad. Evita Lokaal fungeerde en fungeert nog steeds als een soort inzamel- en distributiecentrum van beschermingsmateriaal voor de zorgverleners van Evita Zorg én andere zorgverleners in de Haagse Thuis- en Verpleeghuiszorg. Ook een aantal Evita-vrijwilligers was in Lokaal en achter de schermen actief met tal van initiatieven. Mondkapjes werden door vrijwilligers van binnen en buiten Evita genaaid en moesten worden opgehaald. 


En dan was er de bloemenactie waarbij alle klanten en zorgverleners van Evita een bloemetje bezorgd kregen. Vrijwilligers van Evita Lokaal, maar ook uit de wijk, gingen op pad met de fiets, de auto of de benenwagen om maar liefst 700 bosjes bloemen (op gepaste afstand) af te geven. Een actie die zeer werd gewaardeerd. 
En hoe is het nu in Evita Lokaal en wat zijn onze plannen? Kijk naar het filmpje dat onze coördinator Nicole Bicker maakte en neem een kijkje in ons Lokaal.
Wandel mee met Nicole Bicker door Evita Lokaal. Wat gebeurt er nu allemaal en wat zijn onze plannen?
SeniorWeb

We zijn er trots op om te kunnen melden dat we met ingang van deze eerste week van mei officieel een SeniorWeb-locatie zijn. Het betekent dat we u nog meer kunnen aanbieden op het gebied van digitalisering. In de komende tijd gaan we er, samen met onze SeniorWeb-docenten Angela Boon en Joost van Tol, aan werken om cursussen digitaal aan te bieden. We houden u daarvan op de hoogte via deze nieuwsbrief, maar ook via onze website. Daar vindt u op dit moment al twee filmpjes die u informeren over videobellen met uw smartphone, tablet of computer. Klik op de foto's hieronder en u kunt de filmpjes bekijken. 
 
Hoe werkt videobellen met WhatsApp op uw Android smartphone?
Hoe werkt videobellen met WhatsApp op uw Iphone?
Lezingen

We zijn op dit moment druk bezig met het organiseren van digitale lezingen. We hopen over niet al te lange tijd een aantal onderwerpen uit ons lezingen-programma via onze website en ons You Tube-kanaal te kunnen aanbieden. We brengen u daar uiteraard van op de hoogte via deze nieuwsbrief. Op de website zullen we overigens ook leuke en informatieve tips gaan plaatsen, die het noodgedwongen thuisblijven iets kunnen veraangenamen. 
 

YouTube


Evita Lokaal heeft sinds kort een eigen YouTube kanaal. U kunt dat vinden door te klikken op het volgende linkje: https://www.youtube.com/channel/UC1nJb960i3fOF6blkZaVYyw
Hier zullen wij informatieve filmpjes plaatsen over onze organisatie, maar ook over tal van onderwerpen waar bezoekers anders voor bij ons langs zouden komen. Denk aan de lezingen en andere activiteiten in Lokaal. Op dit moment staan er nog wat oudere filmpjes op, maar in de komende tijden gaan we dat regelmatig aanvullen. Zo kunt u thuis, vanaf de bank, de informatie en ontspanning van Evita Lokaal vinden. 
 


Spreekuur GEHEUGENSTEUN bij Evita Zorg


Vanaf maandag 11 mei gaat het (telefonische en beeldbel)-spreekuur GEHEUGENSTEUN weer van start. GZ-neuropsycholoog dr. Caroline Jurgens beantwoordt uw vragen over het geheugen op oudere leeftijd.
Iedereen vergeet wel eens wat en enige vergeetachtigheid hoort ook bij de normale veroudering. Wanneer vergeetachtigheid toeneemt of lastig wordt in het dagelijks functioneren, kan iemand zich er zorgen over maken.
Het bespreken van de geheugenproblemen kan dan helpen.  
  • Iedere tweede maandag van de maand tussen 10:00 en 12:00 uur kunt u bellen naar 070 -314 16 00 voor het telefonisch spreekuur.
  • Voor vragen of het maken van een beeldbel- of telefonische afspraak is dr. Caroline Jurgens te bereiken via c.jurgens@evitazorg.nl
  • Mocht u niet beschikken over e-mail dan kunt u contact opnemen met Daniela Boerboom via 070 – 314 16 00.
Het spreekuur is bedoeld voor mensen die vragen of twijfels hebben over hun eigen geheugen of stemming. Maar de vragen kunnen ook gaan over een partner of familielid met geheugenproblemen. Eventueel kan er kort een test of vragenlijst worden afgenomen. U kunt voorlichting krijgen over bijvoorbeeld het geheugen, (signalen van) dementie, maar ook worden eventuele tips en adviezen besproken.
Er is geen verwijzing van de huisarts nodig en er zijn geen kosten verbonden aan het spreekuur. Het gesprek is vertrouwelijk en aan het eind volgt een vrijblijvend advies.

 
Tips voor thuisblijvers

Hoe houdt u het vol om meer tijd dan normaal thuis door te brengen? Heeft u tips voor anderen om de tijd door te komen? Een mooi boek (online bestellen kan nog steeds), een nieuwe hobby, een fijn televisieprogramma of andere praktische tips? Stuur uw tip naar info@evitalokaal.nl en wij plaatsen de tip op onze website en komen er uiteraard in onze volgende nieuwsbrief op terug. We horen graag van u! 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2018 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp