Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 3 juni 2021

Beste mensen,
De zomer staat voor de deur en ook dan ontvangen wij u graag. Een frisse zomerse start maakt onze nieuwe directeur Mireille Rost Onnes aan wie Nicole Bicker eind juni het stokje zal overdragen.  Mireille stelt zich in deze nieuwsbrief kort aan u voor.  
Zoals u van ons gewend bent, zit ook de zomer weer tjokvol activiteiten zoals onze lezingen, de lessen Tai Ji, de gloednieuwe schrijfreis in de zomer en weer een nieuwe cursus Mindfulness. Natuurlijk gaan onze maaltijden ook gewoon door met een zomers tintje op het bord.  Kom bijvoorbeeld op 12 juni een kopje verse aspergesoep eten voor uw lunch! Als de temperaturen het toelaten, zetten we de eettafels uiteraard in onze heerlijke tuin. Zien we u binnenkort? 
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 


! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol.
Vaccinatie maakt hierbij geen verschil, de RIVM schrijft de basisregels ook dan nog steeds voor.
Bij aankomst en overige bewegingen door het Lokaal verzoeken wij u een mondkapje te dragen!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                    Wandelen (tijdelijk gestopt ivm corona-maatregelen buiten)
Dinsdag 16.00-17.00 uur                       Tai Ji
Woensdag 10.30-11.30 uur                  Koffieochtend
Woensdag 10.00-13.00                         Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur                  Schilderclub 
Zaterdag 12 juni 12.00 uur                   Soep van Kees
Vrijdag 25 juni 12.00 uur                      Herenlunch
Maandag 28 juni 18.00 uur                   Pan op Tafel
Zondag 4 juli 10.00 - 11.30                    Zondagochtendontbijt
 
Nieuwe directeur Evita LokaalMijn naam is Mireille Rost Onnes. Op 1 Juni ben ik begonnen aan een mooie nieuwe uitdaging, als directeur van Evita Lokaal. Ik ben bijna 51 jaar, getrouwd met Steven en heb 2 kinderen, Emma (15 jaar) en Rein (13 jaar). Ik sta te popelen om samen met mijn nieuwe collega’s het succes van Evita Lokaal verder te continueren. De komende periode staat in het teken van 'meet & greet' met de trouwe vrijwilligers, mantelzorgers, abonnees en alle overige bezoekers van ons mooie Lokaal in de wijk. Uiteraard zal ik zo veel mogelijk activiteiten bezoeken waar ik de deelnemers hoop te mogen begroeten. Ik heb er ontzettend veel zin in, tot snel!

Wilt u Nicole Bicker nog gedag zeggen, dat kan op vrijdagmiddag 18 juni vanaf 13.00 uur.

 
 Lezing juni: voedzaam eten bij het ouder wordenOp woensdag 9 juni verzorgt diëtiste Berenice Jaimes een lezing over voedzaam eten bij het ouder worden. Zij gaat in op wat er nu eigenlijk wordt verstaan onder voedzaam eten en waarom het ook, of misschien wel juist, op hogere leeftijd belangrijk is om voedzaam te eten. Hoe organiseert u het om zelf gezonde maaltijden op tafel te zetten en welke keuzes kunt u daarin maken? Laat u inspireren tijdens deze informatieve ochtend!

Datum: woensdag 9 juni
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06


 

Op schrijfreis in de zomer
 
Lijkt het u leuk om te ontdekken of schrijven iets voor u is? Hebt u er plezier in om herinneringen op te halen rond een thema of een bepaalde tijd in uw leven?
Dan nodigen wij u van harte uit om mee te gaan op schrijfreis deze zomer, viermaal een vrijdagochtend in juli en 3 vrijdagochtenden in augustus.

De afwisseling van schrijven en de mogelijkheid om af en toe te luisteren naar de ervaringen van anderen maakt je wereld groter en wordt door de meeste mensen ervaren als verrassend en verrijkend. Creatieve schrijftechnieken nodigen uit om stil te staan en rond te lopen in je eigen verhaal. De technieken zijn eenvoudig, maar dagen u uit om op te schrijven wat verteld wil worden. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. U bent van harte welkom.
De schrijfreis wordt verzorgd door Jacobien van der Laan die een filosofische praktijk in Den Haag heeft. 
 
Vrijdagochtend 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 20, en 27 augustus
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten: € 175,00 voor de gehele cursus


 

Verse aspergesoep op zaterdag 12 juni

Bent u ook zo dol op verse aspergesoep? Grijp uw kans en kom op zaterdag 12 juni een kom soep eten bij Evita Lokaal. Onze kok Kees zorgt voor een zalig soepje nu er nog asperges zijn. En natuurlijk, als het weer een beetje meewerkt, lunchen we in onze fijne tuin. 

Wanneer: zaterdag 12 juni
Tijd: 12.00 uur
Kosten: € 5,00 (pinnen kan!)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of  070 314 16 06


Kennismaken met MindfulnessEvita biedt vanaf eind juli weer een kennismaking met mindfulness aan. In vijf sessies van anderhalf uur worden de hoofdprincipes van mindfulness behandeld en vooral ook geoefend. U krijgt een werkmap met beknopte theoretische informatie. Daarnaast ontvangt u de mindfulness-oefeningen (meditaties) op audio, zodat u er thuis ook mee bezig kan zijn. Dit wordt sterk aangeraden om het effect van mindfulness daadwerkelijk te kunnen ervaren.
Wat brengt de cursus mindfulness u:
  • Een effectieve manier van zelfzorg in moeilijke tijden
  • Bewuste aandacht voor wat er in het moment is
  • Een open en milde houding ontwikkelen
  • Bewuster reageren op stress of moeilijke emoties

De cursus wordt gegeven door Mieke Overgaag-Roelands, coach en mindfulness- en compassietrainer, tevens zorgverlener bij Evita. 

Start: vrijdag 30 juli (daarna: 6 & 20 augustus, 3 & 17 september)
Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Deelnemers: 5-7
Kosten € 175,00 voor de gehele cursus
Aanmelden via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 
Tai Ji weer van startDe Tai Ji lessen onder inspirerende leiding van Frenk Butters Ruben zijn weer van start gegaan. De oefeningen van deze eeuwenoude bewegingskunst geven meer energie en ontspanning, versterken de weerstand en zorgen voor behoud van soepele gewrichten en spieren. 

De lessen duren een uur, de kosten bedragen € 10,00 per keer (pinnen kan!)
Dinsdag 16.00 - 17.00 uur
Aanmelden kan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06


 

Aan tafel met buurtgenoten

Eens per maand kunt u bij Evita Lokaal van een maaltijd genieten samen met buurtgenoten. Een van onze vrijwillige koks kookt voor deze Pan op Tafel een heerlijk twee gangen diner. Probeer het eens uit en schuif alleen of samen met een vriend/vriendin aan! 
Ook bij onze maaltijden houden wij ons aan de heersende maatregelen rondom afstand en hygiëne.

Wanneer: elke vierde maandag van de maand, deze maand op maandag 28 juni
Tijd: 18.00 uur
Kosten: € 8,00 euro (excl. drankjes)


 

 

Aanbod SeniorWeb

 
Wilt u meer leren over videobellen, WhatsApp of het maken van goede foto’s met uw smartphone? Of wilt u juist meer weten over alle mogelijkheden van uw laptop, tablet of smartphone?
Binnenkort is het programma van cursussen en workshops vanaf september bekend en kunt u zich weer gaan inschrijven. Wij houden u uiteraard via deze nieuwsbrief op de hoogte, maar kijkt u gerust ook op onze website. Wij verwachten dat de data van de nieuwe cursussen en workshops halverwege juni op de website staan: https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/
Persoonlijke ondersteuning
Er komen steeds meer apparaten in ons leven. Bovendien geven overheid, banken, zorginstellingen en andere dienstverleners steeds meer de voorkeur aan digitale communicatie. Voor al die verschillende instanties is een specifiek account nodig, natuurlijk voorzien van goede beveiliging. Maar als iemand er niet goed mee kan omgaan, kan dit lastig zijn. De docenten van SeniorWeb kunnen u helpen uw digitale vaardigheden te ontwikkelen, zodat ook u op deze manier met instanties kunt communiceren. Persoonlijke ondersteuning dus. Voorlopig nog op afstand (telefonisch of online) en zodra de corona situatie het toelaat mogelijk aan huis.
Kosten: € 15,00 per uur
 
Gratis online inloopspreekuur
In juni houden de docenten van SeniorWeb voor de laatste keer een gratis online inloopspreekuur. U maakt contact via een linkje. Als u zich heeft aangemeld, kunt u op de dag zelf verbinding maken met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) via deze link: www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb. Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone. U kunt eenvoudigweg op het blauwe linkje hierboven klikken, daarna wijst het zich vanzelf en vangen de docenten u via een beeldbelverbinding op. 
Korte vragen worden direct beantwoord. Is er meer hulp nodig dan wordt er een vervolgafspraak gemaakt ( tarief: € 15,00 per uur)
Datum: donderdag 10 juni, van 11.00 tot 12.00 uur
 
Voor meer informatie of voor aanmelding: seniorweb@evitalokaal.nl of tel: 070 314 16  


Komt u naar de Herenlunch?

Komt u (met een vriend of buurman) naar onze Herenlunch? Deze maand op vrijdag 25 juni.
De Herenlunch is bedoeld voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. Een van onze vrijwillige koks zorgt voor een drie gangen lunch. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Benieuwd naar deze verzorgde lunch met inhoud? Schuif dan een keer aan en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal. Ook bij onze maaltijden hanteren wij alle maatregelen op het gebied van afstand en hygiëne. 

Wanneer: iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur
Prijs: € 15,00 (incl. 1 drankje) U kunt pinnen!
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070 314 16 06.

 

Gezellig ontbijten op zondag!Iedere 1e zondag van de maand wordt bij Evita Lokaal een luxe ontbijt aangeboden aan senioren uit het Benoordenhout. U kunt zich tot eind van de maand mei opgeven voor het ontbijt van zondag 4 juli. Dit ontbijt is de plek om samen te komen, nieuwe mensen te leren kennen en te genieten van een heerlijk zondags ontbijt. Kosten hiervoor zijn € 7,50.
Het zondags ontbijt wordt geïnitieerd en opgezet in samenwerking met Voor Welzijn .
 
Inloop is vanaf 9.45 uur. Het ontbijt is van 10.00-11.30 uur. 
 
U dient zich een week van tevoren op te geven voor dit ontbijt. Dit kan telefonisch bij Evita Lokaal 070- 314 16 06 of per mail info@evitalokaal.nl
 

 

Sprekers gezocht!

Wij zijn op zoek naar mensen die voor de deelnemers van de Sociëteit een voordracht willen houden over bijvoorbeeld een hobby of (voormalig) werk. Bent u bijvoorbeeld gepassioneerd van moderne schilderkunst en vertelt u er graag over? Heeft u een beroep (gehad) waar u over kunt vertellen? Heeft u een boek geschreven, een mooie buitenland-ervaring, tuiniert u graag, speelt u een instrument of heeft u een andere hobby waar u kennis over zou willen overdragen, dan bent u bij de Sociëteit op woensdagochtend van harte welkom.
De spreektijd is maximaal een uur en wij beschikken over projectiemogelijkheden. De Sociëteit is elke woensdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Wilt u wat meer informatie of wilt u zich aanmelden als spreker?

Dat kan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp