Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 25 februari 2021

Beste mensen,
Het voorjaar laat zich af en toe al lekker zien, we kijken allemaal uit naar meer zon en meer buitenlucht. In deze nieuwsbrief leest u over de activiteiten die wij in maart bieden, zowel live als online. Ook geven wij u, in deze tijden, wat tips voor digitale 'uitstapjes'. 
 
Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 

! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol. Omdat wij goed ventileren, kan het binnen wat kouder zijn. Neemt u dus vooral een extra sjaal of vest mee als u één van onze activiteiten bezoekt. Bij aankomst en overige bewegingen door het Lokaal verzoeken wij u een mondkapje te dragen!

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.30-16.30 uur                     Wandelen (tijdelijk gestopt ivm corona-maatregelen buiten)
Woensdag 10.30-11.30 uur                   Koffieochtend
Woensdag  10.00-13.00                         Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur                   Schilderclub 
Donderdag 15.00-16.00 uur                  Tai Ji-Qi Gong (start weer op 1 mei)
Zondag 14 maart 15.30 uur                    Filmmiddag
Maandag 22 maart 18.00 uur                 Pan op Tafel
Vrijdag 26 maart 12.00 uur                     Herenlunch 

Start woensdagochtend Sociëteit 

 

In maart gaat op woensdagochtend de Sociëteit van start.

 

Wat is de Sociëteit?

De sociëteit is een ontmoetingsochtend waar u op een laagdrempelige manier in contact kunt komen met gelijkgestemden. Onder professionele begeleiding worden er uiteenlopende onderwerpen en actuele thema’s besproken en is er ook ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien.

 

Hoe zien de ochtenden er uit?

       Ontvangst met koffie/thee en het doornemen van de actualiteiten

         Activiteiten initiëren

 

       Specifieke onderwerpen behandelen en uitdiepen

 

Voor wie?

Dames en heren die in contact willen komen met gelijkgestemden en het waardevol vinden om in gesprek met elkaar te gaan over uiteenlopende onderwerpen en wellicht gezamenlijk nieuwe initiatieven willen ontplooien.

Partners van mantelzorgers die ruimte voor zichzelf nodig hebben

 

Kosten?

Dit is een activiteit in het kader van het Haags Ontmoeten, dus we zullen alleen koffie en thee en een lichte lunch in rekening brengen( € 15,00 per keer en te betalen met een strippenkaart à 5 keer)

 

Tijd?

 Wekelijks op woensdagochtend van 10.00-13.00 uur

 

Meer informatie of aanmelden? 

info@evitalokaal.nl of 070-3141606

 


Activiteiten SeniorWeb Benoordenhout

 
 
Heeft u vragen over uw smartphone, tablet of computer? Loopt u elke keer tegen dezelfde problemen aan of wilt u meer leren over de mogelijkheden van uw apparaat? De docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u graag verder. Met persoonlijke hulp via mail, telefoon of videocall of tijdens één van de cursussen, workshops of het online spreekuur. Aarzel dus vooral niet als u (meer) grip wilt krijgen op uw digitale apparaat en stuur een mail met uw vraag naar seniorweb@evitalokaal.nl of schrijf u in voor het spreekuur of één van de workshops/cursussen. De docenten van SeniorWeb staan klaar voor al uw vragen op digitaal gebied. 


Inloopspreekuur op 11 maart van 11.00-12.00 uur

 

Ga op bovenstaande datum en tijd met uw webbrowser (Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar www.whereby.com/evitalokaal-seniorweb Dat kan met de computer (voorzien van camera en microfoon) tablet of smartphone. U kunt eenvoudigweg op het blauwe linkje hierboven klikken en dan wijst het zich vanzelf.
U maakt dan via een beveiligde verbinding contact met de docenten van SeniorWeb Benoordenhout. Afhankelijk van de vraag wordt u vervolgens via deze beeldbelverbinding door een van de docenten van SeniorWeb geholpen. Korte vragen worden gratis beantwoord in het spreekuur. Is er meer nodig dan wordt een vervolgafspraak gemaakt voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur).


Online workshops: vergroot uw digitale vaardigheden

In de maand maart verzorgen de docenten van SeniorWeb Benoordenhout maar liefst twee digitale workshops. Grijp uw kans en vergroot uw digitale vaardigheden heel simpel vanuit uw huiskamer. U kunt de workshop vanuit huis volgen met een laptop of tablet (waar een camera en microfoon op zitten). Wellicht klinkt dat ingewikkeld of heeft u het nog nooit gedaan? Voorafgaand aan de workshop ondersteunen de docenten u desgevraagd om de 'digitale lesruimte' in te komen. Probeer het gewoon eens en aan het eind van de maand, bent u weer een heel stuk wijzer! 

Workshop Digitaal nalatenschap
Deze workshop geeft u veel informatie om uw digitale nalatenschap goed over te dragen aan uw nabestaanden. Wat moet er gebeuren met de toegang tot uw apparaten en uw accounts van bijvoorbeeld Microsoft, Google of uw Apple ID, uw sociale mediaprofielen, uw digitale abonnementen. U krijgt veel informatie, een handige checklist en er ruimte voor uw vragen.


Wanneer: woensdag 17 maart, van 14.00-16.00 uur
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 12,50 (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop, u wordt hier zo nodig op de dag zelf bij geholpen)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06

Workshop Fiets- en wandeltochten maken met de smartphone
Het mooie weer komt er weer aan! Fietst en/of wandelt u graag en wilt u wel eens wat nieuwe routes ontdekken? Uw smartphone biedt daar veel mogelijkheden voor. En verdwalen is er niet meer bij! Aan de hand van enkele apps wordt u uitgelegd hoe u met uw smartphone (iPhone en Android) routes kunt downloaden en samen met de ingebouwde GPS fiets- en wandeltochten kunt maken. U hoeft, ook zonder internet, nooit meer de weg kwijt te raken. Ook krijgt u tips hoe u uw smartphone op de fiets kunt bevestigen.


Wanneer: vrijdag 19 maart, van 10.00-12.00 uur
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 12,50 (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop, u wordt hier zo nodig op de dag zelf bij geholpen)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06


Basis Cursus Android smartphone en tablet 
Bent u nog niet helemaal thuis in het gebruik van uw Android smartphone en/of tablet? Dan is deze basiscursus misschien iets voor u. In vier lessen wordt u vertrouwd gemaakt met het gebruik van uw apparaat. Deze cursus wordt online gegeven, de docent kan u ook begeleiden in het contact maken met de digitale lesruimte, dus huiver niet om u aan te melden! 
Wanneer: 3, 10, 17, 24 maart, van 10.00-12.00 uur (10 mrt: 14.00-16.00 uur)
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 50,00 (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop, u wordt hier zo nodig op de dag zelf bij geholpen)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06Cursus Iphone/Ipad voor gevorderden
Kunt u al wel overweg met uw Iphone/Ipad, maar zou u meer willen weten over alle mogelijkheden, dan is deze cursus wellicht iets voor u. In vier lessen leert u veel bij over de mogelijkheden van uw apparaat. En natuurlijk kunt u ook al uw vragen kwijt. Deze cursus wordt online gegeven. 
Wanneer: 10, 17, 24, 31 maart, van 10.00-12.00 uur
Waar: online, dus gewoon vanuit uw eigen huiskamer
Kosten: € 50,00 (bij aanmelding ontvangt u de betalingsinformatie en het linkje waarmee u contact kunt maken op de dag van de workshop, u wordt hier zo nodig op de dag zelf bij geholpen)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of via 070-314 16 06Computerhulp op afstand

Heeft u een vraag over of probleem met uw smartphone, tablet of computer? 
Onze docenten van SeniorWeb Benoordenhout helpen u via internet of telefoon. U kunt voor deze ondersteuning een afspraak maken. U kunt uw vraag ook naar het eigen mailadres van SeniorWeb sturen, een van de twee docenten neemt dan contact met u op.

Voor online hulp op afspraak (€ 10,00 per uur) kunt u zich aanmelden via: seniorweb@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 U vindt al deze informatie van SeniorWeb en meer ook op onze website: 
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/


 


Komt u naar de Herenlunch?

Komt u (met een vriend of buurman) naar onze Herenlunch? Komende maand op vrijdag 26 maart.
De Herenlunch is bedoeld voor heren die houden van een verzorgde maaltijd en een goed gesprek. Een van onze vrijwillige koks zorgt voor een drie gangen lunch. Onze tafelheer zorgt voor goede gespreksonderwerpen, van actualiteit tot kunst en van wetenschap tot literatuur. Uiteraard kunt u ook zelf gespreksonderwerpen inbrengen. Benieuwd naar deze verzorgde lunch met inhoud? Schuif dan een keer aan en geniet van de prettige sfeer in Evita Lokaal. Ook bij onze maaltijden hanteren wij alle maatregelen op het gebied van afstand en hygiëne. 

Wanneer: iedere vierde vrijdag van de maand, 12.00-14.30 uur
Prijs: € 15,00 (incl. 1 drankje) U kunt pinnen!
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070 314 16 06.


 
Gedragsveranderingen bij dementie

Op woensdag 10 maart wordt onze maandelijkse lezing verzorgd door GZ-neuropsycholoog Caroline Jurgens. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Caroline zal spreken over wat dementie precies is en welke veranderingen in stemming en gedrag daar bij kunnen horen. Ook gaat zij in op de mogelijke gevolgen voor de persoon met dementie en zijn of haar naasten en de manieren om om te gaan met veranderingen die zich voordoen. Uiteraard is er ruimte voor uw vragen. 

Locatie: Evita Lokaal
Datum: woensdag 10 maart
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (u kunt pinnen)

Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 

Gratis vervoer naar vaccinatie
Welzijn Scheveningen organiseert gratis vervoer naar de priklocatie voor de corona-vaccinatie. Het vervoer is bedoeld voor senioren die in het stadsdeel Scheveningen wonen en die niet zelfstandig óf met hulp van een naaste in staat zijn naar de priklocatie of de huisarts te gaan. Naast de chauffeur van de taxibus, is er ook een begeleider aanwezig die u bij de voordeur ophaalt en begeleidt op de vaccinatielocatie. Er is per dag een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Voor meer informatie of voor aanmelding (minimaal drie dagen voor u de afspraak heeft) kunt u bellen naar Welzijn Scheveningen, 06-43 16 74 12 (madag-vrdag van 10.00-15.00 uur) of mailen naar groepsvervoer@welzijnscheveningen.nl
Virtuele uitstapjes

Een bezoekje brengen aan het Kunstmuseum, het Mauritshuis, Panorama Mesdag of Museum Voorlinden? Een concert bezoeken? Het zit er momenteel allemaal niet in. Maar via uw computer zijn er vele digitale mogelijkheden om toch een 'uitstapje' te doen. Bezoek de pagina Virtueel Bezoek aan Den Haag eens en kies uit de vele mogelijkheden. Via onderstaand linkje komt u vanzelf op de pagina. Veel plezier!

https://denhaag.com/nl/virtueel-bezoek-aan-den-haag

 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp