Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 31 oktober 2022

Beste mensen,

Op woensdag 9 november (in de Week van de Mantelzorg) besteden wij extra aandacht aan mantelzorgers. In de ochtend is er een lezing door onze Consulent Mantelzorg over welke hulp en ondersteuning er is voor mantelzorgers. In de avond organiseren wij een informatieavond met als thema 'Werken en mantelzorg': hoe combineer je je baan met de zorg voor bijvoorbeeld je ouders die hulpbehoevend worden. Uiteraard is er veel ruimte voor uw vragen. 

Maar er is meer te beleven bij Evita in november: er staat weer een mooie film op het programma, er wordt gekookt voor de Pan op Tafel en de docenten van SeniorWeb zitten komende woensdag klaar voor uw vragen tijdens het Digitaal Café. Lees hieronder alle informatie. 

Voor informatie over al onze activiteiten, bezoek onze website: https://www.evitalokaal.nl/
! Alleen bij voldoende aanmeldingen kunnen onze activiteiten doorgang vinden, mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er contact met u opgenomen, graag altijd uw mailadres en telefoonnummer bij aanmelding doorgeven.

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.15-16.30 uur                Wandelen 
Dinsdag  16.00-17.00 uur                 Tai-Ji

Woensdag 10.00-12.30 uur              Sociëteit  
Woensdag 13.30-15.30 uur              Schilderclub
Woensdag 2 november 16.00 uur  Digicafé SeniorWeb

Maandag 14 november 20.00 uur   Jonge Mantelzorgersgroep
Vrijdag 18 november 9.30 uur         Verder na Verlies
Zondag 20 november 15.00 uur      Filmmiddag + maaltijd

Maandag 28 november 18.00 uur    Pan op Tafel
 

Aandacht voor mantelzorgers

Carien van Ree 
 
Zorgt u voor uw echtgenoot, één van uw ouders of een andere naaste? Dan bent u mantelzorger, een taak die vaak als vanzelfsprekend wordt vervuld. En hoewel u de zorg voor die ander met liefde op u neemt, kan het soms wel zwaar en eenzaam zijn. Hoe zorgt u ervoor dit vol te houden? Welke hulp en ondersteuning zijn mogelijk en waar kunt u die vinden?
 

Op woensdag 9 november zijn er bij Evita Lokaal diverse activiteiten voor mantelzorgers. In de ochtend verzorgt Carien van Ree, consulent Mantelzorg bij Evita, een lezing over dit onderwerp. Met aandacht voor al die aspecten die bij de zorg voor uw naaste kunnen horen. En aandacht voor uw vragen!

De lezing is van 10.00 – 12.00 uur, aanmelden kan via de mail (info@evitalokaal.nl) of via 070 314 16 06.
Kosten: € 10,00 (inclusief koffie/thee).
De lezing is gratis voor Evita-abonnees.Caroline Jurgens
 

’s Avonds organiseren wij een informatie-avond met als thema ‘Werken en mantelzorg’. Hoe combineer je je baan met de zorg voor bijvoorbeeld je ouders die hulpbehoevend worden, terwijl je daarnaast ook nog een gezin draaiend wil houden?
Samen met GZ-(neuro)psycholoog dr. Caroline Jurgens geeft Carien van Ree deze avond handige tips en adviezen.

De avond start om 20.00 uur en is kosteloos. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen. 

 
 
Digitaal Café SeniorWeb Benoordenhout

Heeft u een vraag over uw mobiele telefoon of een probleempje met uw tablet of laptop? Kom dan langs bij het Digitaal Café dat maandelijks op de eerste woensdag van de maand wordt gehouden. Deze maand is dat op woensdag 2 novembber. U kunt zonder afspraak bij dit gratis inloopspreekuur binnenlopen van 16.00 tot 17.30 uur.

Zorgt u wel dat uw apparaat is opgeladen of neem uw oplaadsnoer mee!

Mocht u misschien even moeten wachten voor u aan de beurt bent, dan kunt u ondertussen genieten van een kopje koffie/thee of ander drankje.

De docenten van SeniorWeb proberen uw probleem ter plekke op te lossen. Duurt het wat langer, dan wordt een vervolgafspraak gemaakt, eventueel bij u thuis. 

 
Workshop Digitaal nalatenschap

Ook dit najaar verzorgen de docenten van SeniorWeb Benoordenhout weer een aantal interessante cursussen en workshops. Wilt u meer uit uw smartphone, tablet of laptop halen of heeft u nog een beetje huiver bij het gebruiken van uw apparaat, kijk dan naar het aanbod! 

Zo is er op woensdag 9 november een workshop Digitaal nalatenschap. Weet u wat er moet gebeuren met uw accounts van bijvoorbeeld Google, Microsoft, sociale media of digitale abonnementen als u er niet meer bent? Wie heeft er dan toegang tot uw smartphone, tablet of computer om zaken te regelen? In deze workshop ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om uw digitale nalatenschap goed over te dragen.

 
Wanneer: woensdag 9 november
Tijd: 14.00-16.00 uur
Kosten: € 12,50 (incl. koffie/thee)
Aanmelden: seniorweb@evitalokaal.nl of 070 - 314 16 06

Klik op de link hieronder voor het volledige programma op onze website (onder meer de cursus WhatsApp op 23 en 30 november en de cursus iPhone/iPad voor gevorderden vanaf 21 november)
https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-haag-benoordenhout/


 
Regie in de laatste levensfase

     
Verena Dirkse

Huisarts Verena Dirkse en Maaike Vedder, manager zorg bij Evita Zorg, verzorgen op woensdag 16 november een lezing over regie in de laatste levensfase; dilemma's en mogelijkheden. Centraal staan de keuzes waar men voor kan komen te staan, maar ook de mogelijkheden ten aanzien van de laatste zorg en het levenseinde. Wat vindt u belangrijk en met wie spreekt u hierover? Wat is raadzaam om vast te leggen? Welke rol kunnen huisarts en wijkverpleegkundige spelen? 


Maaike Vedder

Wanneer: woensdag 16 november
Tijd: 10.00-12.00 uur
Kosten: € 10,00 (incl. koffie/thee)
Aanmelden: info@evitalokaal.nl of 070 - 314 16 06
De lezingen zijn gratis voor Evita-abonnees


 
Novemberfilm: Hidden figures
Ook deze maand staat de filmmiddag weer op het programma bij Evita. Elke 3e zondag van de maand draaien we een film, kunt u genieten van een drankje en wordt na afloop een heerlijke vers bereide maaltijd geserveerd. 

Op zondag 20 november draaien wij de film 'Hidden Figures' die het (waargebeurde) verhaal vertelt van drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die, ondanks vooroordelen en discriminatie, het brein worden achter een baanbrekende gebeurtenis in de wereldgeschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Aanvang is om 15.00 uur met een kopje koffie of thee. Gedurende de pauze wordt een drankje geschonken en na afloop staat de warme maaltijd voor u klaar! 

Ook zin in een gezellig middagje bioscoop en een hapje eten, lekker dichtbij in de wijk? Meld u dan nu aan! 


Dag: Zondag 20 november
Tijd: 15.00 uur
Kosten: € 12,50 

Aanmelden (uiterlijk vrijdag 18 november) kan via info@evitalokaal.nl
of via 070 314 16 06. 

! In verband met inkoop en voorbereidingen zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen bij afmelding na vrijdag 18 november of bij niet-verschijnen!


Verder na Verlies

Op 17 februari 2023 gaat een nieuwe gespreksgroep Verder na Verlies van start. Uit de bijeenkomsten van de eerste groep in 2022 blijkt dat nabestaanden veel herkenning en troost vinden door elkaars verhalen en het uitwisselen van ervaringen. 

Mieke Roelands, zorgverlener bij Evita en yoga/mindfulness docent begeleidt de groep en vertelt over de verschillende fases van rouw en verlies en doet eenvoudige mindfulness-oefeningen. 

Heeft u belangstelling om deel te nemen aan deze groep of wilt u eerst wat meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06.

De groep zal elke derde vrijdag van de maand samenkomen van 10.00-11.30 uur.


Schuift u aan bij de Pan op Tafel? 

Elke vierde maandag van de maand wordt voor u een heerlijke maaltijd gekookt door één van onze vrijwillige koks. 

Op maandag 28 november bent u van harte welkom voor deze gezellige maaltijd samen met buurtgenoten. Wanneer: maandag 28 november
Tijd: 18.00 uur (inloop vanaf 17.45 uur)
Kosten: € 8,50 (zonder drankje), € 10,00 (inclusief drankje)
Aanmelden (uiterlijk vrijdag 25 november): info@evitalokaal.nl of
070 314 16 06

! In verband met inkoop en voorbereidingen zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen bij afmelding na vrijdag 25 november of bij niet-verschijnen!


 

Vrijwilligers gezocht!

Heeft u wat tijd over en wilt u iets betekenen in uw wijk? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de wandelclub en de sociëteit.

Voor de sociëteit zoeken wij een voorzitter. Iemand die het leuk vindt om met een groep (oudere) buurtbewoners te ontdekken waar belangstellingen liggen, het gesprek te voeren, lezingen te organiseren en gezamenlijk een zinvolle ochtend door te brengen. 

Houdt u van wandelen? Misschien is de wandelclub dan iets voor u? Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om de wandelclub te leiden en samen met de deelnemers mooie routes door de wijk en het groen te ontdekken. 

Bent u geïnteresseerd? Kent u of bent u onze nieuwe vrijwilliger? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanny Maas, directeur Evita Lokaal: 070 314 16 06 of via info@evitalokaal.nl

 
Start nieuwe leesclub

Er is vanaf het nieuwe jaar weer ruimte voor een tweede leesclub. Bent u dol op lezen, vindt u het leuk om met anderen van gedachten te wisselen over een gelezen boek? Dan bent u van harte welkom op een kennismakingsbijeenkomst in januari.


 
Binnenkort hebben wij concrete informatie over de ochtend/middag van de kennismaking en op welke dag de leesclub gehouden gaat worden. Houd hiervoor deze nieuwsbrief of onze website in de gaten!

Iedereen die van lezen houdt en het waardevol vindt om over boeken te praten is van harte uitgenodigd zich nu al aan te melden.
 

De leesclub wordt geleid door enthousiaste vrijwilligster en boekenwurm, Klaartje Sanders.

U kunt zich aanmelden voor de kennismaking via info@evitalokaal.nl
of bel 070 314 16 06
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2022 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp