Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief Evita Lokaal - 5 juli 2021

Beste mensen,
Ook in de zomermaanden ontvangen we u graag bij onze activiteiten. Wilt u bijvoorbeeld wat tips hoe u (na een lange tijd veel thuis zitten) weer fitter kunt worden, ook al bent u niet meer de jongste? Kom dan aanstaande woensdag naar de actieve presentatie van fysiotherapeut Teun van der Klis. U gaat vast vol energie en met leuke adviezen weer naar huis. 
Of doe mee met onze zomerse schrijfreis, waarin u al schrijvend en pratend met elkaar, herinneringen ophaalt. Of schrijf u vast in voor één van de cursussen of workshops van SeniorWeb, het najaarsprogramma is bekend en staat op onze site. Natuurlijk gaan onze maaltijden ook gewoon door met een zomers tintje op het bord.  Hieronder leest u meer over ons leuke programma voor de komende tijd. 

Op onze website vindt u informatie over alle activiteiten: https://www.evitalokaal.nl/
We hopen u binnenkort te mogen ontvangen! 


! Voor uw en onze gezondheid houden we ons tijdens al onze activiteiten aan de richtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven en het daaruit voortvloeiende Evita corona-protocol.
Vaccinatie maakt hierbij geen verschil, de RIVM schrijft de basisregels ook dan nog steeds voor.

 

 


Overzicht activiteiten


Maandag 15.15-16.30 uur                    Wandelen; start weer op 19/7
Dinsdag 16.00-17.00 uur                       Tai Ji
Woensdag 10.30-11.30 uur                  Koffieochtend
Woensdag 10.00-13.00 uur                  Sociëteit 
Woensdag 13.30-15.30 uur                  Schilderclub 
Vrijdag 23 juli 12.00 uur                      Herenlunch
Maandag 26 juli 18.00 uur                  Pan op Tafel
Zondag 1 augustus 10.00 - 11.30        Zondagochtendontbijt
 
Fit worden én blijven op oudere leeftijdWilt u graag wat fitter worden en werken aan uw spierkracht en balans? Kom dan aanstaande woensdag naar de actieve presentatie van fysiotherapeut Teun van der Klis. Hij laat zien hoe u, ook op oudere leeftijd, nog steeds fitter kunt worden en kunt werken aan uw conditie en de opbouw van spieren. Behalve wat uitleg over bewegen als u al wat ouder bent, gaat u samen oefenen en krijgt u tips mee om thuis mee te oefenen. En natuurlijk kunt u al uw vragen kwijt. Niet langer twijfelen, meld u vandaag nog aan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06. 

Wanneer: woensdag 7 juli
Tijd: 10.00-12.00 uur
Kosten: € 10,00 (pinnen is mogelijk) 

Op schrijfreis in de zomer
 
Lijkt het u leuk om te ontdekken of schrijven iets voor u is? Hebt u er plezier in om herinneringen op te halen rond een thema of een bepaalde tijd in uw leven?
Dan nodigen wij u van harte uit om mee te gaan op schrijfreis deze zomer, viermaal een vrijdagochtend in juli en 3 vrijdagochtenden in augustus.
U kunt ook één bijeenkomst op proef volgen op aanstaande vrijdag 9 juli (€25,00).

De afwisseling van schrijven en de mogelijkheid om af en toe te luisteren naar de ervaringen van anderen maakt je wereld groter en wordt door de meeste mensen ervaren als verrassend en verrijkend. Creatieve schrijftechnieken nodigen uit om stil te staan bij je eigen ervaringen. Schrijfervaring is absoluut niet nodig. U bent van harte welkom.
De schrijfreis wordt verzorgd door Jacobien van der Laan die een filosofische praktijk in Den Haag heeft. 
 
Vrijdagochtend 9, 16, 23 en 30 juli en 6, 20, en 27 augustus
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Kosten: € 175,00 voor de gehele cursus
Aanmelden (ook voor de proef-bijeenkomst): info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06


 
Zin in een wandeling?

Vanaf maandag 19 juli kunt u uw wandelschoenen weer uit de kast halen om samen met buurtgenoten een fijne wandeling te maken. Onder leiding van onze wandelvrijwilliger Hans of Jacques gaat u op stap in de omgeving van Evita Lokaal. En daar is voldoende moois te zien. Gezellig om dit samen met anderen te doen en na afloop nog even na te praten met een kop koffie of thee. 
Bent u er klaar voor? Meld u dan aan via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06. 

Wanneer?: iedere maandagmiddag
Tijd: om 15.15 verzamelen bij Evita Lokaal, om 16.30 terug waarna nog een kop koffie/thee kan worden gedronken
Kosten: € 5,00 per keer (het liefst per strippenkaart voor een aantal keer te betalen)


Kennismaken met MindfulnessEvita biedt vanaf eind juli weer een kennismaking met mindfulness aan. In vijf sessies van anderhalf uur worden de hoofdprincipes van mindfulness behandeld en vooral ook geoefend. U krijgt een werkmap met beknopte theoretische informatie. Daarnaast ontvangt u de mindfulness-oefeningen (meditaties) op audio, zodat u er thuis ook mee bezig kan zijn. Dit wordt sterk aangeraden om het effect van mindfulness daadwerkelijk te kunnen ervaren.
Wat brengt de cursus mindfulness u:
  • Een effectieve manier van zelfzorg in moeilijke tijden
  • Bewuste aandacht voor wat er in het moment is
  • Een open en milde houding ontwikkelen
  • Bewuster reageren op stress of moeilijke emoties

De cursus wordt gegeven door Mieke Overgaag-Roelands, coach en mindfulness- en compassietrainer, tevens zorgverlener bij Evita. 

Start: vrijdag 30 juli (daarna: 6 & 20 augustus, 3 & 17 september)
Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Deelnemers: 5-7
Kosten € 175,00 voor de gehele cursus
Aanmelden via info@evitalokaal.nl of 070 314 16 06

 

 


Najaarsprogramma SeniorWeb

 
Wilt u meer leren over videobellen, WhatsApp of het maken van goede foto’s met uw smartphone? Of wilt u juist meer weten over alle mogelijkheden van uw laptop, tablet of smartphone?
Het programma van cursussen en workshops vanaf september is bekend en kunt u zich weer gaan inschrijven. U vindt het op onze website: https://www.evitalokaal.nl/seniorweb-den-haag-benoordenhout/


Ook is er binnenkort een flyer verkrijgbaar bij Evita Lokaal met daarin het gehele programma.

Voor meer informatie of voor aanmelding: seniorweb@evitalokaal.nl of tel: 070 314 16 

 


Zijn wij op zoek naar u?


Bij Evita Lokaal werken vele vrijwilligers met groot plezier om het u naar de zin te maken. Wij kunnen echter nog wel wat extra handjes gebruiken.
Zo zijn wij op zoek naar gastvrouwen/-heren die af en toe een ochtend of middag in het Lokaal aanwezig willen zijn om mensen te ontvangen, informatie te verstrekken en de telefoon te beantwoorden. Bent u graag in contact met andere mensen en wilt u zich inzetten in de wijk, dan zijn wij op zoek naar u! 

Daarnaast zoeken wij nog een aanvulling op ons team van vrijwillige koks, met name voor de Herenlunch op de vierde vrijdag van de maand. Inroostering wordt in onderling overleg bepaald, voor de Herenlunch zal zo'n vier keer per jaar een beroep op u worden gedaan. Meer koken kan altijd, bijvoorbeeld bij de dagbesteding of de Pan op Tafel. Roert u dus graag in pannen, neem contact met ons op! 


Voor meer informatie of aanmelden: info@evitalokaal.nl of via 070 314 16 06.


 
Dilemma's bij dementieAlvast voor in uw agenda: Op woensdag 18 augustus spreekt theoloog en ethicus Tim van Iersel over dilemma’s bij dementie. Tijdens deze interactieve lezing ontdekt u welke dilemma’s bij dementie veel voorkomen en ontvangt u een handvat om daarmee om te gaan. Wat als uw naaste met dementie niet gewassen wil worden? Hoe spreekt u over het levenseinde? U ontvangt veel praktische informatie en natuurlijk is er ruimte voor uw vragen. 
 
Tijd: 10.00-12.00
Kosten: € 10,00 (graag pinnen!)

Aanmelden kan nu al: info@evitalokaal.nl of 070-314 16 06


 
Facebook
Website
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend
Copyright © 2021 Evita Lokaal 


Ons e-mailadres is: info@evitalokaal.nl

Wilt u geen e-mails meer van ons ontvangen, klik op onderstaande link
unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evita Lokaal · Van Alkemadelaan 309A · Den Haag, Zh 2597 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp