Copy
NYT FRA FOCUS ADVOKATER, 5.10.2022
I Nyt fra Focus Advokater kan du bl.a. læse om:
  • Vores gratis gå-hjem-møde den 30.11.2022 om opsigelse af medarbejdere 
  • Betydningen af den 5. sanktionspakke, og hvorfor du som ordregiver skal være OBS på den 10.10.2022
  • Er dawn raids et problem for virksomhedernes retssikkerhed? - og hvordan skal din virksomhed forholde sig ved et evt. kontrolbesøg?
  • Huslejeloftet for privatudlejede boliger - hvad betyder det i praksis?
  • Den nye typeformular A, udgave 10 - skal den benyttes i alle tilfælde?
  • De ændringer, der er på vej, til den nye lejelov.
Rigtig god læselyst! 

INVITATION


Bliv bedre til at håndtere virksomhedens opsigelser, så de forløber på en – for begge parter – god og saglig måde og uden ekstra omkostninger for virksomheden.

Deltag i vores gratis gå-hjem-møde den 30. november 2022 kl. 14–17, hvor vi stiller skarpt på de regler og faldgruber, der knytter sig til opsigelse af medarbejdere, og giver bud på, hvordan du som virksomhed bør tackle typiske opsigelsessituationer, så du undgår juridiske og økonomiske overraskelser.

Benyt også muligheden for at komme med input til dilemmaer, spørgsmål eller andet, som du kunne ønske dig, vi tager op under mødet. 
 
Målgruppe:
HR-ansvarlige, HR-medarbejdere, virksomhedsjurister, økonomiansvarlige og andre med interesse for de juridiske regler og udfordringer, der knytter sig til det ansættelsesretlige område. 

Læs mere om gå-hjem-mødet og tilmelding her. 
 

Det gælder pr. 10.10.2022 


Som konsekvens af krigen i Ukraine har EU vedtaget en række sanktionspakker – herunder den 5. sanktionspakke, der blandt andet begrænser russiske virksomheders mulighed for udførelse af igangværende offentlige kontrakter. Sanktionspakken begrænser OGSÅ russiske virksomheders mulighed for at deltage i udbud. 

Alle offentlige ordregivere skal tjekke deres igangværende kontrakter. Læs med her, hvad du som ordregiver er pålagt fra den 10.10.2022.

Er konkurrencemyndighedernes kontrolundersøgelser et problem for din virksomheds retssikkerhed?


Konkurrencemyndighederne har med seneste lovændring fået en udvidet adgang til at foretage efterforskning og undersøgelser hos virksomheder, som mistænkes for at overtræde konkurrencereglerne. En analyse fra tænketanken Justitia viser dog, at lovgivningen udfordrer virksomhedernes retssikkerhed. Læs med her - og få samtidig tips til, hvordan din virksomhed håndterer et evt. kontrolbesøg.
 

Bliv klogere på huslejeloftet 


I fredags - den 30. september 2022 - trådte huslejeloftet i kraft for privatudlejede boliger. Hvad det betyder i praksis, kan du læse mere om her, hvor vi dykker ned i lejeloftet, hvem det gælder for, og hvad der er af undtagelsesmuligheder. Læs med her!
 

Den nye typeformular 


Den nye lejelov trådte i kraft den 1.7.2022. Inden da nåede lovgiver ikke at udstede en ny typeformular til indgåelse af lejeaftaler. Den er nu kommet og må anvendes fra 1. september 2022.  Få her styr på, på hvilke kontrakter den nye typeformular skal anvendes. 
 

Ændringer på vej til den nye lejelov


De første ændringer til den nye lejelov er på vej. Få indblik i, hvad der venter i indlægget her af lejeretsekspert Jakob Juul-Sandberg.

Træk på vores ekspertise

Vi står altid klar til at yde kvalificeret rådgivning.
63 14 20 20
Kontakt os

Besøg vores hjemmeside Besøg vores hjemmeside
Send os en mail Send os en mail
+45 63 14 20 20 +45 63 14 20 20
FOCUS ADVOKATER P/S ∙ CVR-nr. 34045666

ODENSE ∙ KOLDING ∙ SVENDBORG ∙ KØBENHAVN ∙ HAMBORG


Du er tilmeldt vores nyhedsbrev på <<Email>>,
du kan opdatere dine oplysninger her eller afmelde her.