Copy
Beste <<First Name>>,  in deze nieuwsbrief:
  • expositie 'drie generaties Koppe-Verburgt'
  • vernissage vrijdag 14 februari 19:30
delen delen
doorsturen doorsturen
Drie generaties Koppe-Verburgt
exposeren in de galerie van StEK
Wie zijn zij en waar komt al die creativiteit vandaan?

EERSTE GENERATIE
Ruud en Henny Verburgt (beide 76 jaar) zijn vele jaren vaste deelnemers geweest van de Kunstroute gemeente Barneveld. Maar ook daarvoor was de creativiteit reeds aanwezig. Ruud, ooit begonnen als banketbakker maakte door zijn creativiteit de mooiste taarten en later ook wenskaarten. In de jaren daarna was zijn creativiteit ook in ruime mate aanwezig, welke te zien is in zijn vele schilderijen en beelden. Henny is van jongs af aan creatief actief en is meegegaan met de populaire stromen van dat moment. De laatste twintig jaar is vooral schilderen beeldhouwen en mozaïeken wat haar creatieve pallet laat zien.

TWEEDE GENERATIE
Dochter Esther, opgegroeid met deze genen, heeft altijd creatieve onrust gekend en benut, waardoor ze alweer 20 jaar het atelier Kunstsessies runt in Ermelo. Naast het lesgeven is zij zelf voornamelijk actief met het schilderen van dierportretten. Vele mensen hebben al de weg gevonden naar haar atelier om zelf kunstzinnig aan de slag te gaan. Wat zij het liefst doet is het schilderen van dieren, wat zeker tijdens deze expositie te zien is. Moeder en dochter zijn beide makers van een mozaïekbank o.a. in Ermelo. Henny maakte de wild-bank op de Drieërweg en Esther de pauwenbank op de Varenlaan. Ook bij het St Jansdal staat bij de ingang een mozaïekbank van Esther’s hand.

DERDE GENERATIE
De (klein) kinderen Robin, Laura en Oscar, gaan verder met deze creatieve onrust. Opgroeiend bij het atelier, kwamen zij met vele technieken in aanraking. Ieder gaat z’n eigen weg in eigen stijl, vooralsnog vooral gericht op fotografie. Robin focust op fotografie van architectuur, Laura op dieren en sport en Oscar fotografeert vooral natuur.
  • "Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal". Albert Einstein
De galerie van StEK is geopend van op donderdag tot en met zaterdag van 10:30 uur tot 17:00 uur
U bent van harte uitgenodigd voor de vernissage op vrijdag 14 februari 19:30 in de galerie van StEK. De opening zal worden verzorgd door Max Timmermans, voormalig directeur van Atelier en galerie Leonardo da Vinci Ermelo. De exposanten zijn aanwezig en vertellen u graag persoonlijk meer over hun geëxposeerde werken.
Bekijk hier wat er nog meer op de agenda staat van StEK in 2020
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Twitter Twitter

Copyright © 2020 Stek

Pas hier jouw email instellingen voor StEK aan :

voorkeur aanpassen of schrijf je uit 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stek · Steynlaan 86 · ermelo, 3851 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp