Copy

 Beste <<First Name>>,
Uitnodiging vernissage expositie 'Gender'

delen
doorsturen

Op internationale vrouwendag, vrijdag 8 maart zal het samenwerkingsproject 'ZIJ / HIJ in Gelderland”  in Ermelo van start gaan. Openingswoord zal worden verzorgd door de directeur van Museum Het Pakhuis Germa Greving, waarna GV Sparta een moderne dans zal uitvoeren op het  nummer Awakened van Ian McIntosh.


VRIJDAG 8 MAART 16:00 UUR
HET PAUWENPLEIN IN ERMELO


Daarna zal de ceremonie zich verplaatsen naar de galerie van StEK op de Enk waar dorpsdichter, Fiet van Beek haar geschreven woorden over dit onderwerp zal voordragen aan het publiek. 

Gender in de kunst 
De aangesloten kunstenaars van StEK hebben zich gebogen over 'typisch vrouwelijk' en 'typisch mannelijk' en de rol van mannen en vrouwen in de samenleving. Leerlingen van Groevenbeek hebben kunstwerken gemaakt waarin ze op een speelse manier bekende portretten uit de kunstgeschiedenis gebruikt hebben om vertrouwde genderrollen een andere draai te geven. Hierdoor raakt de blik van de kijker verstoord en hij/zij wordt aan het denken gezet over identiteit, respect, tolerantie en de grenzen van kunst. Deze gezamenlijke expositie zal rond 16:45 worden geopend door de leden van StEK. 
 

Bekijk hier welke kunstenaars zich hebben aangesloten bij StEK

Vrouwen van Veldwijk


In Museum Het Pakhuis en op Ermelo Centraal is vanaf 16 maart 2019 een expositie te bekijken rond de 'Vrouwen van Veldwijk'. Op de begraafplaats van Veldwijk zijn vrouwen te vinden die hun laatste dagen op Veldwijk hebben doorgebracht. Hun levens voor Veldwijk geven ons een inkijkje in verwachtingen, rolpatronen en vrouwelijkheid van een eeuw geleden.

In de maanden april, mei, juni, september en oktober vinden er in Het Pakhuis verschillende evenementen en lezingen plaats rond het thema gender.

Vanaf Ermelo Centraal is er een route te lopen over het terrein van Veldwijk waarin bezoekers kennismaken met het verhaal van deze vrouwen en van de ontwikkeling van de psychiatrie aan het begin van de vorige eeuw. De route is vrij verkrijgbaar op Ermelo Centraal en is ongeveer 5 kilometer.
Thema expositie 'Gender'  is te bezichtigen van 7 maart 2019  tot en met 9 april 2019 in onze galerie De Enk 16 te Ermelo. Open van dinsdag t/m zaterdag van 10:30 tot 17:00. Entree is gratis
Bekijk hier de agenda van StEK voor de alle aankomende activiteiten
delen
doorsturen
Copyright © 2019 Stek

Pas hier jouw email instellingen voor StEK aan :

voorkeur aanpassen or schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp