Copy
Beste <<First Name>>,  in deze nieuwsbrief:
  • Gratis online lezing Hildo Krop
  • online expositie 'Vrijheid'
  • Puzzeltocht Ermelo Remembers
  • Kunst in de Tuinen 2021, met muziek!
delen delen
doorsturen doorsturen
19 april Lezing Hildo Krop
Lezing Hildo Krop

StEK biedt een gratis lezing aan op maandag 19 april maart 20:00 uur. De lezing is online te volgen via Zoom. Aanmelden vóór 16 april via:
kunstcommissie@kunststek.com
De lezing zal worden gegeven door Diana Kostman, kunsthistoricus

Heeft u wel interesse maar niet de kennis en techniek in huis om de lezing te volgen, mail dan ook voor meer informatie. Wij helpen u graag!

 
De invloed van Hildo Krop op de hedendaagse beeldhouwkunst
 
In 2020 was het vijftig jaar geleden dat de stadsbeeldhouwer van Amsterdam, Hildo Krop, overleed. De in Steenwijk geboren kunstenaar stelde zijn werk in dienst van de gemeenschap en zijn socialistisch geïnspireerde werken sieren vele bruggen en gevels in de hoofdstad. Zijn kenmerkende strakke figuratieve stijl duikt overal in de stad op. Hoewel Krop stilistisch gezien al vrij snel als ouderwets werd beschouwd door de jonge generatie kunstenaars in de jaren zestig, zijn de ideologische ideeën achter zijn kunstwerken nog springlevend. Binnen de kring van kunstenaars rondom Krop streefde men naar gelijkheid tussen man en vrouw. Een thema dat ook veel hedendaagse kunstenaars nog altijd aanspreekt. Daarnaast streefden Krop en zijn collega’s binnen de Amsterdamse School naar sociaal economische gelijkheid. Ook hedendaagse kunstcollectieven als Atelier van Lieshout hebben zich hiermee bezig gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de installatie Slave City van laatstgenoemd collectief dat in 2016 in de Pont in Tilburg te zien was. Tijdens de lezing van 19 april zal Diana Kostman zowel ingaan op het oeuvre van Krop en zijn tijdgenoten binnen de Amsterdamse School als op de invloed die hun ideeën hebben op hedendaagse kunstenaars.
StEK online expositie 'Vrijheid'

StEK online expositie 'VRIJHEID'


Wij nodigen je van harte uit om onze nieuwe online expositie te bezoeken! Ditmaal is het thema ‘Vrijheid’, met wisselende werken van de deelnemende kunstenaars van stichting Ermelo's kunstcollectief. Deze expositie duurt tot en met 31 mei 2021. #expositie #Vrijheid #kunst
Puzzeltocht langs het fietsenproject van StEK
Puzzel mee langs het fietsenproject van StEK 
 

Ermelo - Precies 76 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 18 april 1945 werd Ermelo bevrijd. 

De werkgroep Ermelo Remembers had voor vorig jaar een programma op touw gezet. ‘’Echter corona gooide roet in het eten. Om dit belangrijke moment niet helemaal over te slaan, gaan we gedenken dat we 76 jaar vrijheid hebben.’’ Zo zijn er nu allemaal beschilderde fietsen in de Stationsstraat. 

Aan iedere fiets hangt een bordje met een slogan, gebaseerd op de gestolen fietsen door de Nazi’s in ’40-45. Voor met name scholieren is er een prijsvraag aan gekoppeld. Op elk bordje komt een letter te staan. Deze letters vormen samen een zin. Onder de winnaars worden een aantal leuke “kunstzinnige” prijzen verloot.  Deelnameformulieren komen zowel bij de VVV als op alle scholen te liggen.

Download hier het puzzelformulier

Kunst en Muziek in de tuinen fietsroute
Wist je dat?: Veel galeries net als de winkels open zijn op afspraak. 
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Twitter Twitter

Copyright © 2021 Stek

Pas hier jouw email instellingen voor StEK aan :

voorkeur aanpassen of schrijf je uit 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stek · Steynlaan 86 · ermelo, 3851 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp