Copy
Beste <<First Name>>,  in deze nieuwsbrief:
  • Cultuur en Frituur
  • Online lezing over Rineke Dijkstra
  • Riemer en Wallinga 76 jaar
  • Kunst & Muziek in de tuinen 2021
delen delen
doorsturen doorsturen
Cultuur en Frituur
Mooi resultaat van een dagje schilderen met StEK tijdens Cultuur en Frituur 2021 


ERMELO – ,,Het smaakt naar meer,” zegt museumdirecteur Germa Greving enthousiast na afloop van een hele dag Cultuur & Frituur. ,,Hier waren we allemaal echt aan toe.”
Het museum is al maanden gesloten vanwege de COVID-19 maatregelen. ,,Natuurlijk wordt er achter de schermen hard gewerkt, maar we missen de bezoekers,” aldus de museumdirecteur. Een vijftal culturele organisaties, waaronder StEK, organiseerden een cultureel snackmenu. Daarnaast zorgde Brasserie de Volksmond voor de echte snack. Ook het ijsje van IJssalon Torino viel goed in de smaak.

Lees hier verder op Ermelo van Nu
 

Foto's © Bert Visser

17 mei Lezing over Rineke Dijkstra
Lezing Rineke Dijkstra

StEK biedt een lezing aan op maandag 17 mei 20:00 uur. De lezing is online te volgen via Zoom. Aanmelden vóór 15 mei via:
kunstcommissie@kunststek.com
De lezing zal worden gegeven door Diana Kostman, kunsthistoricus

Rineke Dijkstra

In oktober 2017 werd Rineke Dijkstra onderscheiden met de Hasselblad Award, de meest prestigieuze prijs binnen de fotografie.

Ze is één van de meest prominente foto- en videokunstenaars van Nederland met een voorliefde voor de bepalende momenten uit het mensenleven.

De video Marianna (The fairy doll) uit 2014 toont bijvoorbeeld de zeer jonge Russische danseres Marianna terwijl zij onder begeleiding van een coach die buiten beeld blijft, oefent voor haar auditie voor de Vaganova Academie, de vooropleiding van het Russisch Ballet van St. Petersburg. Gaandeweg de video worden de inspanning maar ook de frustraties van Marianna steeds duidelijker. Ze bevindt zich aan de vooravond van een levensbepalende gebeurtenis. Wordt ze aangenomen aan de prestigieuze academie of niet? De weergave van dit soort bepalende gebeurtenissen is kenmerkend voor het oeuvre van Dijkstra. 
Klik hier voor informatie

De lezing wordt je door StEK gratis aangeboden. Omdat we afhankelijk zijn van vrijwillige bijdragen, vragen we van de deelnemers aan de lezing een kleine gift. Het bedrag kan je overmaken op de rekening van StEK (St.Ermelo's Kunstcollectief) NL11RABO0315096985
Riemer en Wallinga 76 jaar
ERMELO - Deze prachtige boekwinkel bestaat op 22 mei 76 jaar! In het kader van dit heugelijke feit hebben een aantal deelnemers van StEK werken gemaakt. Deze zullen in de tweede helft van mei worden tentoongesteld in de etalage van Riemer.

Zoals dit werk van Arnold van Verseveld met als titel 'Levendig Rustpunt' 


Kijk hier op de site van Riemer welke feestelijke activiteiten er nog meer plaats vinden.
Kunst en Muziek in de tuinen fietsroute 2021
Kunst & muziek in de tuinen

Op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021 organiseren de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief en het Dwaallicht Festival van 12.00 tot 17.00 uur in Ermelo een kunst en muziek in de tuinen route.

In 12 tuinen in Ermelo zijn op beide dagen exposities te zien van schilderijen, beelden en andere werken van in totaal 19 lokale kunstenaars. Op zaterdag 12 juni wordt er bovendien in alle tuinen muziek gemaakt, een levendig en gevarieerd programma van diverse muzikale genres: klassiek, populair, jazz, folk, soul. Kunst en muziek in de tuinen wordt financieel ondersteund door het Cultuur- en Erfgoedpact en alle tuinen met kunst en muziek zijn gratis te bezoeken. Het programma met de locaties van de tuinen en informatie over de deelnemende kunstenaars en musici vindt u over een week of twee op de websites:
kunststek.com en dwaallichtfestival.nl. Programmaboekjes met deze informatie en een te volgen route langs de tuinen kunt u vanaf eind mei gratis afhalen bij de VVV, de bibliotheek/gemeentehuis en Boekhandel Riemer en Walinga.

 
NOTE: Dit evenement wordt georganiseerd met inachtneming van de op dat moment geldende coronamaatregelen.
'Mijn portretten zeggen meer over mij, dan over de mensen die ik fotografeer'
Richard Avedon  mode- en portretfotograaf 1923-2004
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Twitter Twitter

Copyright © 2021 Stek

Pas hier jouw email instellingen voor StEK aan :

voorkeur aanpassen of schrijf je uit 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stek · Steynlaan 86 · ermelo, 3851 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp