Copy

Stichting Ermelo's Kunstcollectief

StEK is een kunstcollectief van ruim 30 enthousiaste kunstenaars in uiteenlopende disciplines. Zij zet zich in voor kunstbevordering en kunsteducatie in Ermelo en regio door exposities, workshops, lezingen en samenwerkingen.
"De kunst begint eerst daar, waar de nabootsing eindigt." Oscar Wilde
TERUGBLIK 2018 
Onze tijdelijke expositielocatie  Kerklaan 8 werd op vrijdag 13 april, onder grote belangstelling van genodigden, StEK deelnemers en geïnteresseerde kunstliefhebbers, geruild voor onze huidige galerie “De Enk 16”, die feestelijk werd geopend door Sven en Bernadette Gravendeel. Aansluitend hebben wij dit jaar nog acht verschillende succesvolle exposities kunnen organiseren met in totaal ruim 2900 bezoekers over 9 maanden.
Ook zijn dit jaar de succesvolle samenwerkingen voortgezet met Stichting Ateliers en Galerie Leonardo da Vinci en met Christelijk College Groevenbeek als ook met de Stichting Ermelo’se Muziekfeesten (denk aan de kunstmanifestatie  tijdens het Fête de la Musique). Nieuw is de samenwerking met Museum Het Pakhuis. StEK organiseert daar lezingen en neemt deel aan thema tentoonstellingen.
Al het voorgaande heeft StEK voor een belangrijk deel kunnen realiseren door de inzet van  deelnemende kunstenaars en met bovenal de steun van de gemeente Ermelo. Daardoor met name hebben wij het leegstaande winkelpand De Enk 16 kunnen huren. Dit centraal gelegen pand leent zich uitstekend voor exposities van StEK en, naar het zich laat aanzien blijft onze galerie “De Enk 16” daar in 2019 voorlopig gevestigd.
VOORUIT BLIK 2019
Voor de komende maanden t/m augustus is de ‘Expositie Agenda’ gevuld met eigen kunst, kunst  voortvloeiend uit de samenwerkingen en ook met kunst van gast-exposanten. Zie de agenda hieronder.
Sinds december is er in Museum Het Pakhuis de tentoonstelling “Wolf”. Hieraan doen een aantal van de StEK deelnemers mee. Een prachtig voorbeeld van samenwerking op cultureel gebied en bovenal een bijzonder mooie en veelzijdige tentoonstelling, geschikt voor alle leeftijden. Ook worden er enkele lezingen gegeven, zie daarvoor de flyer of onze website.
Zaterdag 19 januari is het gezondheidscentrum “De Linde” geopend. Kunstenaars van StEK exposeren daar. Opnieuw een mooi initiatief om kunst onder de aandacht te brengen. Medio april wordt deze expositie opnieuw ingericht met ander werk.
 Aan de Julianalaan/Sparrenlaan verrijst een voor Nederland unieke buurt - het Oranjepark: “een Meer -generatiebuurt met sociale samenhang”.  De feestelijke start vond plaats op vrijdag 14 september 2018. StEK was daar aanwezig om samen met leerlingen van groep 8 van de Beatrixschool de start met  creativiteit en confettikanonnen in te luiden. Op verzoek van de Zorggroep NW-Veluwe zijn een aantal kunstenaars van StEK samen met de leerlingen bezig een vijfluik van 1,60 x 4,50 m te maken voor de ‘Buurtkamer’ van het Oranjepark. De leerlingen schilderen hun eigen kunstwerk in op het vijfluik, waarna de kunstenaars van StEK het tot een artistiek verantwoord schilderij maken.
Onder de titel “Open Atelier” willen kunstenaars van StEK geïnteresseerde volwassen inwoners van Ermelo de gelegenheid bieden hun kunstzinnige kwaliteiten verder te ontwikkelen. Op maandagen van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 14:00 uur tot 16:00 uur schilderen en/of beeldhouwen met was.  Bij voldoende inschrijving  starten wij met deze ‘open atelier’ maandagen. Aanmelding: Galerie De Enk 16. Inschrijfformulieren liggen daar klaar.Expositie agenda


1 feb - 26 feb
Á la Matisse
1 mrt - 26 mrt
seksuele identiteit vs gender
29 mrt - 23 apr
Vrijheid
26 apr - 21 mei
Kunst van buiten
24 mei - 18 juni
B L A U W
21 jun - 16 jul
Architectuur
19 jul - 13 aug
Kunst van buiten

 
Lezingen

18 februari
Matisse - Dhr. Pieper
8 april 
Bauhaus - Mevr. Tasseron
Vrijdag 1 februari 17:00 opening expositie Á la Matisse

UITStEKKEND
 
Deel
Tweet
Stuur deze mail door
lees deze nieuwsbrief online
Copyright StEK 2019 | www.kunststek.com
Liever geen nieuwsbrief meer ontvangen van StEK ?
Schrijf je uit via deze link

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stek · Steynlaan 86 · ermelo, 3851 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp