Copy
Beste <<First Name>>,  in deze nieuwsbrief:
  • Gratis online lezing Marlene Dumas
  • Het fietsenplan, Ermelo remembers
  • Expositie Nagele verlengd
delen delen
doorsturen doorsturen
22 maart gratis Lezing Marlene Dumas
Lezing Marlene Dumas

StEK biedt een gratis lezing aan op maandag 22 maart 20:00 uur. De lezing is online te volgen via Zoom. Aanmelden vóór 19 maart via:
kunstcommissie@kunststek.com
De lezing zal worden gegeven door Diana Kostman, kunsthistoricus

Heeft u wel interesse maar niet de kennis en techniek in huis om de lezing te volgen, mail dan ook voor meer informatie. Wij helpen u graag!


 
Marlene Dumas
 
Ze is een van de meest invloedrijke hedendaagse kunstenaars, Marlene Dumas. Ze groeide op in Zuid-Afrika en verhuisde in 1976 naar Amsterdam vanwege haar opleiding aan de Ateliers ’63. Vanaf deze tijd speelt de fotografie een leidende rol in haar schilderkunst. Ze maakt gebruik van zowel zelfgemaakte foto’s als van beeldmateriaal gevonden in de geprinte media. Hoewel de foto’s een belangrijke inspiratie vormen, schildert Dumas deze niet letterlijk na. Ze gebruikt fragmenten hiervan of past de kleuren aan haar eigen palet aan. Kenmerkende kleuren binnen haar oeuvre zijn grijs, rood en blauw, veelal in transparante lagen aangebracht.
Binnen haar schilderkunst neemt het thema tegenstelling een prominente rol in. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele tegenstelling schoonheid en vergankelijkheid (vanitas) in het portret dat Dumas maakte van de overleden Marilyn Monroe. Ook de controversiële onderwerpen schuwt Dumas niet, enkele van haar werken worden als (bijna) pornografische beschouwd en ook haar portretten van omstreden personen, zoals Mohammed B. (The Neighbour, 2005), baren opzien.
In de lezing die via ZOOM zal worden aangeboden, gaat kunsthistorica Diana Kostman dieper in op leven en werk van Marlene Dumas. De lezing duurt twee uur, halverwege wordt een kwartier pauze gehouden.

Werk hieronder :
Marlene Dumas, Martha, Sigmund's Wife, 1984, Stedelijk Museum, Amsterdam

 
"Ermelo Remembers" 18 april '45
Ludiek fietsenproject van StEK in samenwerking met diverse scholen uit Ermelo

Precies 76 jaar geleden lag Gelderland van 17 september 1944 tot en met 5 mei 1945 in de frontlinie tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Op 18 april 1945 werd Ermelo bevrijd. 

Een grote werkgroep, “Ermelo Remembers” had voor vorig jaar een boordevol programma op touw gezet. Echter Corona gooide roet in het eten. Om dit belangrijke moment niet helemaal over te slaan, gaan we vanaf 1 april a.s. gedenken dat we 76 jaar vrijheid hebben. De hele Stationsstraat gaat versierd worden. Een groep kunstenaars van StEK hebben samen met leerlingen van 4 scholen uit Ermelo, 36 oude fietsen beschilderd. (Groevenbeek, Julianaschool, Klokbeker, Beatrixschool) Deze fietsen worden in de Stationsstraat op verschillende locaties neergezet. Aan iedere fiets hangt een bordje met een slogan, gebaseerd op de gestolen fietsen door de Nazi’s. in ’40-45. Voor met name scholieren is er een prijsvraag aan gekoppeld. Op elk bordje komt een letter te staan. Deze letters vormen samen een zin. Onder de winnaars worden een aantal leuke “kunstzinnige” prijzen verloot.  Deelnameformulieren komen zowel bij de VVV als op alle scholen te liggen.

Wij denken dat StEK hiermee een ludieke, mooie en duidelijk zichtbare bijdrage levert aan 76 jaar vrijheid.
Duitse infanterie
Hollandse Glorie
Expositie Nagele verlengd tot 30 mei 2021
'HOMMAGE aan de KUNST EN CULTUUR van de 20e EEUW' 

3 december - 28 februari 2021
Museum Nagele
verlengd tot 30 mei 2021


Kunstenaarscollectief KUP-11 uit Lelystad exposeert in samenwerking met kunstenaars van StEK en gastexposant Trudi de Kreek divers werk. Met deze expositie willen de 25 deelnemende kunstenaars een ode brengen aan een aantal stromingen en specifieke kunstenaars uit de vorige eeuw.

Wij hopen u binnenkort weer te mogen ontvangen in Museum Nagele.
 

Meer informatie en actueel nieuws over deze expositie kunt u lezen op onze website
“Creativity takes courage” 
Henri Matisse(1869 - 1954)
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
Twitter Twitter

Copyright © 2021 Stek

Pas hier jouw email instellingen voor StEK aan :

voorkeur aanpassen of schrijf je uit 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stek · Steynlaan 86 · ermelo, 3851 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp