LNVH Nieuwsbrief januari 2021
Lees de Engelse versie in ons archief

Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren werd opgericht in 2001. Dat betekent dat het LNVH dit jaar het 20-jarig jubileum viert. Het LNVH is in de jaren '90 informeel begonnen en op 9 augustus 2001 een stichting geworden. Momenteel bestaat het netwerk uit meer dan 1400 vrouwelijke hoogleraren en universitair hoofddocenten, afkomstig uit alle wetenschapsgebieden en van alle universiteiten en onderzoeksinstellingen in Nederland. Het LNVH heeft sinds de oprichting een indrukwekkend aantal activiteiten, initiatieven en partnerships kunnen ontwikkelen en opzetten. Uiteraard hopen we de mijlpalen van de afgelopen 20 jaar in dit mooie jubileumjaar samen – live – met onze aangeslotenen en partners te kunnen vieren. Houd vooral onze website en socials in de gaten voor updates en evenementen.
 
Universitair hoofddocent of hoogleraar, maar nog niet aangesloten?
Sluit je aan bij het LNVH netwerk!

De negende wervingsronde van het L’Oréal Unesco For Women in Science programma 2021 is gestart. Vrouwelijke wetenschappers werkzaam in de life sciences in de fase van drie tot tien jaar na hun promotie kunnen een aanvraag voor een fellowship indienen.
 
Zoals bleek uit de LNVH Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2020, is slechts 24,2% van de hoogleraren in Nederland vrouw. Met dit percentage bungelt Nederland onderaan in Europa. Het For Women in Science-programma beoogt de wetenschappelijke loopbaan van vrouwen een impuls te geven en bij te dragen aan een toename van het aantal vrouwelijke wetenschappers in de top. 
 
Het LNVH is partner van het Nederlandse FWIS-programma, dat wordt gecoördineerd door de Nederlandse Unesco Commissie en L’Oréal Nederland, in samenwerking met het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) en het LNVH. De Nederlandse ‘For Women in Science’-beurzen zijn bestemd voor een onderzoeksverblijf aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) in Amsterdam voor de duur van een semester. Vrijgesteld van reguliere werkzaamheden zoals onderwijs, administratieve en klinische taken, kunnen onderzoekers zich hier volledig richten op wetenschappelijke verdieping, bijvoorbeeld op het schrijven van wetenschappelijke publicaties of subsidieaanvragen. Ter ondersteuning wordt een inspirerende werkplek geboden in een interdisciplinaire en internationale omgeving. Indien nodig kan ook voor huisvesting worden gezorgd.
 
Klik hier voor meer informatie over het reglement, de aanmelding en het projectvoorstel.

Bekijk hier de introductiefilmpjes van de laureaten van de vorige editie: Lisa Becking (WUR) en Sandra Khor Manickam (EUR). 

Insight Out - event voor vrouwen in STEM

NWO organiseert dit jaar de derde editie van Insight Out – Inspiring women in STEM, een netwerkevenement voor vrouwen in de exacte- en natuurwetenschappen. Het evenement vindt plaats online, verspreid over meerdere dagen in maart van 2021, waar je kunt luisteren naar inspirerende sprekers en paneldiscussies en meedoen aan workshops of netwerkactiviteiten. Deze zullen plaatsvinden op 1, 8, 15 en 22 maart 2021, van 13:00-15:00 CET.
 
Insight Out wordt georganiseerd door NWO, met input van het LNVH, ECHO, KNAW, De Jonge Akademie, PNN, PostdocNL en Young Academy Europe.
 
Het thema van dit jaar is ‘Leren van elkaar en elkaar inspireren’. Het programma biedt inspirerende verhalen en workshops aan over impact creëren, je eigen uitdagingen kiezen, je zichtbaarheid vergroten en een professioneel netwerk opbouwen. Deelname is gratis, en de voertaal zal Engels zijn. Meer informatie over het programma volgt, en registreren is binnenkort mogelijk. Stuur deze save the date vooral uit naar collega’s die wellicht geïnteresseerd zijn.
 
Bekijk hier de recap van de vorige editie.

Call open: NIAS-Lorentz Themagroepen

De call voor NIAS-Lorentz Themagroep (NLTG) is open. Een NIAS-Lorentz themagroep is een internationale groep van drie onderzoekers, inclusief de coördinator. Alle NTLG leden hebben een fellowship bij het NIAS, welke ze de kans geeft om als team intensief interdisciplinair samen te werken, wat vaak moeilijk te realiseren valt binnen een reguliere academische setting.
Een NIAS-Lorentz themagroep wordt geïnitieerd door de coördinator. De coördinator heeft minstens 5 jaar postdoctorale onderzoekservaring, en is geaffilieerd aan een universiteit of een onderzoeksinstituut. Onderzoekers uit het buitenland kunnen ook de rol van coördinator op zich nemen, indien zij zich samen aanmelden met een onderzoeker die in Nederland werkt (co-coördinator). De coördinator is formeel gezien de NLTG aanvrager, en draagt de andere NLTG leden voor.
 
Voor informatie of advies over NLTG fellowship aanvragen, neem contact op met Dindy van Maanen. Voor informatie en advies over de  NIAS-Lorentz workshop, neem contact op met Henriette Jensenius.

Klik hier voor meer informatie.

EMW-NL Mentorprogramma

EMW-NL (European Women in Mathematics Nederland) heeft een mentornetwerk gericht op vrouwelijke wiskundigen van alle leeftijden, die advies nodig hebben over zaken omtrent hun carrière in de Wiskunde, zoals het balanceren van familie en carrière, netwerken, of carrièreontwikkeling.
 
Je kunt je aanmelden voor het netwerk zowel als mentor en als mentee. Elke mentee wordt gekoppeld aan een (meer) senior mentor. Deze koppelingen worden gemaakt gebaseerd op de voorkeuren die van tevoren kunnen worden opgegeven. Door het mentornetwerk kunnen mentoren hun perspectieven en ervaringen delen met hun mentee over het werk als wiskundige onderzoeker en het verder brengen van je carrière binnen de wiskunde.
 
Klik hier voor meer informatie.

Agenda

 
21 januari | Online
VNVA digital huiskamermeeting 'Peersupport'
Meer informatie
 
22 januari | Online
Diversity Symposium Universiteit Leiden: Diversity, equity and inclusion in the sciences and beyond

Meer informatie
 
1-5 maart | Online
Professional Certificate in Strategic Gender and Development Planning
Meer informatie

1, 8, 15 en 22 maart | Online 
NWO Insight Out - Inspiring women in STEM

Meer informatie 
 
20 maart | online
VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium

Meer informatie

Interessant om te lezen

Benoemingen en prijzen

Radboud Universiteit Nijmegen    
Inge van Nistelrooij
Bijzonder hoogleraar Dialogical Self Theory
 
Universiteit van Amsterdam    
Janneke Horn
hoogleraar Neuro-Intensive Care Geneeskunde
 
Universiteit van Amsterdam    
Jettie Bont
hoogleraar Huisartsgeneeskunde
 
Universiteit Utrecht
Margot van der Starre
Vicevoorzitter College van Bestuur
Erasmus Universiteit Rotterdam    
Lieselot Bisschop
Hoogleraar Public and Private Interests
 
Erasmus Universiteit Rotterdam    
Elena Kantorowicz-Reznichenko
Hoogleraar Quantitative Empirical Legal Studies
 
Erasmus Universiteit Rotterdam    
Karin van Wingerde
Hoogleraar Corporate Crime and Governance
 
KNAW
Wilma de Koning

Algemeen Directeur
Machiavelli prijs 2020
Marion Koopmans (EUR)

Vacatures

Universiteit van Amsterdam
Hoogleraar International Development Studies
Hoogleraar/UHD in AI and Computational technologies for Science
Leerstoel Regulation of Labour

Vrije Universiteit Amsterdam
UD/UHD Strategic Leadership (Tenure Track)
Leerstoel Global Economic and Social History

Maastricht University
Hoogleraar/UHD in Systems or Computational Biology
UHD in Gender and Diversity Studies
Hoogleraar Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht

Tilburg University
Decaan Tilburg School of Social and Behavioural Sciences  
Hoogleraar in Operations Research
Bijzonder Hoogleraar Beroepskrachtenramingen in de gezondheidszorg
 
Universiteit Utrecht
Hoogleraar Regional and Metropolitan Governance and Planning
 
Erasmus Universiteit Rotterdam
Bijzondere Leerstoel Psychiatrie en Filosofie
 
Open Universiteit
UHD Psychologie
 
Radboud Universiteit Nijmegen
Hoogleraar Vermogensrecht, in het bijzonder het goederenrecht
 
Kijk op www.lnvh.nl voor meer vacatures
Web information
  • Join the debate via Twitter: @LNVH_NL
  • Follow the LNVH on Linked In: www.linkedin.com/company/lnvh
  • The LNVH would appreciate it if you would notify associate professors (UHDs) that they can become affiliates.
  • New appointments of women as professors will be posted on the site, as well as any inaugural lectures we are aware of. Please inform the LNVH.
  • LNVH affiliates have the possibility of making a voluntary donation to the LNVH. See: https://www.lnvh.nl/site/Events/Donatie/.
  • If you change the e-mail address in your profile, do so too at the 'account' tab as you receive the newsletter via the e-mail address stated at that tab.
  • If you have lost your log-on data, contact the LNVH via info@lnvh.nl.
  • The LNVH is regularly asked to draw the attention of affiliated professors and UHDs to vacancies. These are posted on the site and in the newsletter.
  • New Academic Transfer vacancies also appear daily on the LNVH website. Please monitor the website and report any relevant vacancies.
  • LNVH believes that relevant information about organisations, processes, services, training, events and vacancies should be made available to its affiliates for their convenience. As such, LNVH does not favour any of the initiatives mentioned in its online communication.
Copyright © 2021 LNVH - Dutch Network of Women Professors, All rights reserved.


To unsubscribe please visit your preferences page 

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LNVH - Dutch Network of Women Professors · Winthontlaan 2 · P.O. Box 2021 · Utrecht, 3502 GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp