Copy
Oktober 2019
Dit is de nieuwsbrief van het Netwerk Palliatieve Zorg Noordwest Veluwe.

Wil je het compliment doorsturen, deel deze nieuwsbrief dan met de collega’s die je waardeert!
Tijdens de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op zaterdag 12 oktober 2019 kun je als burger, patiënt, naaste, mantelzorger, vrijwilliger en professional in heel Nederland deelnemen aan activiteiten om kennis te maken met palliatieve zorg. Ook in de week voorafgaand vinden op allerlei plaatsen lezingen, workshops en open dagen plaats. 

In onze regio zijn er open dagen: 

Hospice Jasmijn Harderwijk: Op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 16.30 is er open dag in de foyer bij de kerkzaal. Sonnevancklaan 2.
Om 14.00 wordt er informatie gegeven op interactieve wijze over het hospice. Vragen kunnen gesteld worden aan een kaderarts palliatieve zorg, een verpleegkundige, een vrijwilliger, een ergotherapeut, een fysiotherapeut en een geestelijk verzorger.
Om 15.00 is er gelegenheid tot het krijgen van een rondleiding en handmassage.

Hospice  de Regenboog Nunspeet: Op zaterdag 12 oktober 2019 houden we open dag. U bent van harte uitgenodigd om tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje te komen nemen. Ons adres is Potsgildewegje 3 in Nunspeet. Tijdens uw bezoek in het hospice laten we zien hoe het er in een hospice aan toegaat. Om ervoor te zorgen dat u echt alles kunt zien gaat u in een carrouselvorm verschillende informatiestations langs. Zo krijgt u behalve een rondleiding ook toelichting op het werk van de verpleegkundigen, inzicht in wat we bieden aan kinderen met rouwverwerking en kunt u kennismaken met de complementaire zorg (handmassage). Dit jaar kunt u ook een (laagdrempelige) lezing bijwonen. In deze lezing willen we het hebben over dat gesprek dat je moet gaan voeren als je net te horen hebt gekregen dat je ernstig ziek bent. Hoe zou je dat kunnen aanpakken? 

‘s Heerenloo: Op 12 oktober is er van 10 tot 15 uur in de opstandings kerk “dag van afscheid” i.v.m. week van de palliatieve zorg. Cliënten, verwanten, personeel en anderen krijgen de mogelijkheid om te kijken naar nieuwe ontwikkelingen in de palliatieve zorg. Een aantal uitvaartverzorgers zijn aanwezig, palliatief team, verpleegkundig specialisten en pastorale medewerkers.
Adres: Slangenkamp 2-4, 3853 HM Ermelo

Scholingsprogramma in de regio:Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens.
Bekijk uw gegevens die wij van u weten
of schrijf u uit de nieuwsbrief.

Netwerkcoördinator: Willemien Schep
w.schep@willemholtrophospice.nl


Email Marketing Powered by Mailchimp