Copy
View this email in your browser

Metaleven
Donderdag 21 april om 19 uur

Wat betekent het straks om mens te zijn in een compleet gedigitaliseerde wereld?

Met een bril op kunnen we binnenkort leven en werken in een parallel digitaal universum. Het lijkt iets voor internetnerds. Maar wie goed om zich heen kijkt, ziet dat wij, zonder het echt door te hebben, er allang midden in zitten. We bestellen onze kleding online, gaan pas naar buiten als onze app zegt dat het niet regent en er geen code oranje is, de routeplanner brengt ons van A naar B. We houden onze fysieke conditie in de gaten met onze stappenteller en dieetapps. We appen vaker dan dat we bellen en passen onze afbeeldingen aan door filters over ons gezicht te plaatsen.

Tegelijkertijd denken we midden in het leven te staan. We zijn altijd in contact met de rest van de wereld. Maar we sluiten ons ook vaker af. We staren naar onze telefoons als we ons verplaatsen. Op straat, in de trein kijken we niet op of om en gaan we zelden nog zomaar toevallig een gesprek aan met een vreemde. Tinder voor de liefde is al bijna een ouderwets concept en doodnormaal, zo ontmoeten we onze partner, gestuurd door een algoritme.

Alles dient het gemak en omdat we bediend willen worden, dalen we steeds dieper af in de Metaverse. Bedrijven als Gorillas spelen in op het verlangen van instant behoeftebevrediging door ons direct het voedsel te geven wat we willen. Zelf naar de supermarkt gaan kost immers tijd en tijd is geld en wordt voor de moderne mens steeds kostbaarder.

Welkom in de wereld waarin we achter onze computer met een VR bril op aan klimaatverandering ontsnappen. Welkom in een wereld waarin alles aan elkaar gekoppeld is.

Wilt u meedenken, praten en luisteren kom dan naar de Meetup op 21 april 2022 om 19.00 uur in de Bibliotheek Eindhoven. Aan de hand van een aantal stellingen en video’s uit de VPRO Tegenlicht uitzending Metaleven geven we invulling aan de avond.

Programma:
19.00 uur inloop
19.15 uur uitzending bekijken
20.00 uur pauze
20.15 uur debat/discussie
21.45 uur afronding en napraten
22.00 uur zaal gesloten

Gratis entree. Koffie en thee is tegen betaling beschikbaar in het Bibliotheek Café.
Een donatie voor de organisatie van Tegenlicht Meet Up 040 is welkom. 

Deze Tegenlicht Meet Up 040 komt tot stand in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven.

Meld je hier aan!
Lees Tip:
Op de website van het Eindhovens Dagblad verschijnen in het kader van de meet ups regelmatig interessante opiniestukken.
Foto’s:
Met name de gastsprekers en moderator zullen gefotografeerd worden. Wie als publiek deelneemt aan een Tegenlicht Meet Up 040 kan gefotografeerd worden. Deze foto’s kunnen gepubliceerd worden op onze website of op de social media kanalen van Tegenlicht Meet Up 040. Als u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit aangeven bij onze gastvrouw bij binnenkomst of bij één van de Tegenlicht vrijwilligers.

Ook na afloop van de Tegenlicht Meet Up kunt u hierover contact met ons opnemen via info@tegenlicht040.nl. Wij zullen de betreffende foto dan verwijderen. Het kan voorkomen dat andere bezoekers van de Tegenlicht Meet Up 040 foto’s maken, op dit beeldmateriaal en het gebruik ervan hebben wij geen invloed.
De Tegenlicht 040 Meet Ups worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers, donaties van bezoekers en onze partner: de Bibliotheek Eindhoven 
Copyright © Tegenlicht Meet Up 040. All rights reserved.

Uitschrijven voor deze e-mails? Dat kan hier.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tegenlicht Meetup 040 · Emmasingel 22 · Eindhoven, 5611 AZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp