Copy
View this email in your browser

Vakmensen; de nieuwe elite
Dinsdag 17 mei om 19:15 uur

We hebben de technische beroepen keihard nodig, maar waarderen ze niet genoeg. De toekomst ligt in handen van vakmensen.

In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagopgeleiden, terwijl de mbo'er van het grootste belang is voor onze samenleving. En dat wordt de komende jaren alleen maar zichtbaarder. Hoogopgeleiden zijn niet langer de elite. De toekomst ligt in handen van vakmensen, handwerkers. De broodnodige verandering, als het gaat om de energietransitie, gaat van de werkvloer komen.

Er is een herwaardering nodig van het ambacht. In de VPRO Tegenlicht uitzending “De nieuwe elite” zien we dat niet de econoom en de bestuurskundige het land leiden, maar de monteur en de loodgieter.

Door een tekort aan elektriciens en loodgieters lijkt de geplande energietransitie te mislukken. Hoe komt het dat technische beroepen helemaal uit de mode zijn geraakt? Handwerk staat gelijk aan vies werk, olie op je broek en zwart onder je nagels.

Als samenleving wilden we vijftig jaar geleden het volk verheffen. Iedereen moest kunnen studeren, maar daarmee hebben we handwerk en veel waardevolle en onmisbare beroepen naar de achtergrond verbannen. Loodgieters en elektriciens verdienen goud geld, maar nog steeds is de waardering voor hun werk laag.

Aan de hand van een aantal stellingen en video’s uit de VPRO Tegenlicht uitzending “De nieuwe elite “ geven we invulling aan de avond.

Programma:
19.15 uur inloop
19.30 uur start discussie/debat
20.30 uur pauze
20.45 uur tweede deel
21.45 uur afronding en napraten
22.00 uur zaal gesloten

Gasten

Sander van Doorn, Directeur bij Huybregts Relou

Laurent de Vries, voorzitter college van bestuur Summa College


Moderator
Ineke Hurkmans


Gratis entree. Koffie en thee is tegen betaling beschikbaar in het Bibliotheek Café.
Een donatie voor de organisatie van Tegenlicht Meet Up 040 is welkom. 

Deze Tegenlicht Meet Up 040 komt tot stand in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven.

Meld je hier aan!
Lees Tip:
Op de website van het Eindhovens Dagblad verschijnen in het kader van de meet ups regelmatig interessante opiniestukken.
Foto’s:
Met name de gastsprekers en moderator zullen gefotografeerd worden. Wie als publiek deelneemt aan een Tegenlicht Meet Up 040 kan gefotografeerd worden. Deze foto’s kunnen gepubliceerd worden op onze website of op de social media kanalen van Tegenlicht Meet Up 040. Als u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit aangeven bij onze gastvrouw bij binnenkomst of bij één van de Tegenlicht vrijwilligers.

Ook na afloop van de Tegenlicht Meet Up kunt u hierover contact met ons opnemen via info@tegenlicht040.nl. Wij zullen de betreffende foto dan verwijderen. Het kan voorkomen dat andere bezoekers van de Tegenlicht Meet Up 040 foto’s maken, op dit beeldmateriaal en het gebruik ervan hebben wij geen invloed.
De Tegenlicht 040 Meet Ups worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers, donaties van bezoekers en onze partner: de Bibliotheek Eindhoven 
Copyright © Tegenlicht Meet Up 040. All rights reserved.

Uitschrijven voor deze e-mails? Dat kan hier.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tegenlicht Meetup 040 · Emmasingel 22 · Eindhoven, 5611 AZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp