Copy
View this email in your browser

Democratie, dood of springlevend
Dinsdag 22 februari om 19 uur

Kom jij ook meepraten over de verkiezingen op 16 maart?

Het vertrouwen in de politiek is het afgelopen jaar fors gedaald. De oorzaken zijn divers zoals bijvoorbeeld een andere kijk naar het coronabeleid, een regeerakkoord dat afwijkt van de programma’s van de politieke partijen, de afhandeling van de toeslagenaffaire maar ook de bevingsschade in Groningen worden genoemd. Naast de landelijke politiek heeft ook de lokale politiek een probleem om de burger te vinden en de burger de politiek en het beleid.

Toch blijkt dat het vertrouwen in de samenleving niet gedaald is, sommigen zeggen zelfs dat die gestegen is. Mensen treffen elkaar, mensen uit verschillende groepen ontmoeten elkaar, de zorg voor de buurman/vrouw blijft hoog. Kortom zijn de verkiezingen voor de politieke partijen zoals we die ook op 16 maart gaan houden wel een juiste afspiegeling van de echte democratie of moeten we anders kijken?

Samen kijken we naar burgerinitiatieven, burgerparticipatie en de vele kleine initiatieven op micro lokaal niveau. Is de burger nog vertegenwoordigd in het politieke debat, wie is die burger en nog belangrijker wie is/zijn het niet.

Programma:
19.00 Inloop
19.15 Samen naar de uitzending kijken
20.00 Pauze
20.30 Debat
21.45 Afronding en nazit


Er zijn 30 plekken beschikbaar. Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig voor deze avond. Wel een mondkapje om binnen te komen. Als je eenmaal zit kan je je mondkapje afzetten. 

Deze Tegenlicht Meet Up 040 komt tot stand in samenwerking met de Bibliotheek Eindhoven. Voor deze avond zetten we koffie en thee klaar die je zelf kunt pakken.
Gratis entree. Een donatie voor de organisatie van de Tegenlicht Meet Up is welkom.

Meld je hier aan!
Lees Tip:
Op de website van het Eindhovens Dagblad verschijnen in het kader van de meet ups regelmatig interessante opinie stukken.
Foto’s:
Met name de gastsprekers en moderator zullen gefotografeerd worden. Wie als publiek deelneemt aan een Tegenlicht Meet Up 040 kan gefotografeerd worden. Deze foto’s kunnen gepubliceerd worden op onze website of op de social media kanalen van Tegenlicht Meet Up 040. Als u niet herkenbaar op foto’s zichtbaar wilt zijn, kunt u dit aangeven bij onze gastvrouw bij binnenkomst of bij één van de Tegenlicht vrijwilligers.

Ook na afloop van de Tegenlicht Meet Up kunt u hierover contact met ons opnemen via info@tegenlicht040.nl. Wij zullen de betreffende foto dan verwijderen. Het kan voorkomen dat andere bezoekers van de Tegenlicht Meet Up 040 foto’s maken, op dit beeldmateriaal en het gebruik ervan hebben wij geen invloed.
De Tegenlicht040 Meet Ups worden mogelijk gemaakt door vrijwilligers, donaties van bezoekers en onze partner: de Bibliotheek Eindhoven 
Copyright © Tegenlicht Meet Up 040. All rights reserved.

Uitschrijven voor deze e-mails? Dat kan hier.


This email was sent to <<E-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tegenlicht Meetup 040 · Emmasingel 22 · Eindhoven, 5611 AZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp