Copy

V.O.S. Reinaert Nieuwsbrief - oktober 2021

Korfbal VOS SG Waas in actie!

 

Nieuwe korfbal-fusie verloopt goed!


Korfbal op VOS is uit zijn as herrezen. Door een slimme samenwerking tussen VOS korfbal en SG Waas is er terug een werking met 2 volwassen ploegen en 2 jeugdploegen. Na een paar maanden kennismaking is Vos SG Waas al een dikke maand bezig aan hun seizoen, maar hebben nog geen geluk gehad een match te kunnen winnen. Er is wel veel enthousiasme om hard te blijven trainen om zo hopelijk binnenkort de eerste overwinning binnen te halen. Eind oktober zullen ze hun seizoen in de zaal starten. Nu zondagmiddag kan je ze nog op VOS vanaf 13u aan het sporten zien.


Ons medeleven en veilig sporten
 
Op 07-10-2021 bereikte ons het trieste nieuws dat een speler uit de reeks van V.O.S. Reinaert, Niels De Wolf (27 jaar jong), het leven heeft gelaten n.a.v. plotse hartproblemen na de wedstrijd. Niels speelde bij WS Sombeke. Vanuit de club wensen we ons voltallig medeleven te betuigen aan de familie, vrienden en ploeggenoten. Veel sterkte.

We willen graag onze kennis van EHBO bij de vrijwilligers van VOS versterken om in zo’n situaties hopelijk het verschil te kunnen maken. In een eerste actie hebben we nu al een AED toestel aan de ingang gehangen. Wil je daar aan meewerken, wil je bijleren of heb je veel kennis ter zake? Graag een seintje bij alwyn@vosreinaert.be

 

 

Volleybal smasht seizoen op gang!


Het nieuwe seizoen is hoopvol gestart voor VOS Reinaert volley:De 3 ingeschreven ploegen zijn versterkt met nieuwe, energieke dames:

Laya, Astrid, Evelien, Lieselot, Leen, Vanja, Jolien, Hannah, Sien, Kato & Emma, van harte welkom in onze club!
 
Op woensdag wordt er stevig getraind in de sporthal van Sinaai  met Wouter en uiteraard sluiten we deze avond af met gezellig samen iets drinken in de cafetaria bij nieuwe uitbater Lars! Rond de tafel bespreken we de komende matchen en eventuele strategieën, maar er wordt vooral veel gelachen en gezwansd! ;-)
 
Iedereen die ons wil volgen, kan een kijkje nemen op onze FACEBOOK en de rangschikking volgen via site van ons Sporta verbond  Jullie mogen ons natuurlijk ook altijd komen aanmoedigen op vrijdagavond in sporthal Sinaai vanaf 21u!

 

Terugbetaling lidgeld mutualiteit
 
Al veel leden vonden hun weg naar de inbox van de secretaris om hun papier voor de terugbetaling van het ziekenfonds te vragen. Je kan tot 20 euro terugkrijgen van je inschrijvingsgeld, afhankelijk van de mutualiteit waar je aangesloten bent. 
 
Heb je nog geen aanvraag gedaan? Stuur een mailtje naar nand@vosreinaert.be met de vermelding van je mutualiteit en je krijgt een ingevuld papier teruggestuurd.


Nu Woensdag - 'Veilig joggen in den donker' om 18.15u op malpertuus
 
"Hey, als we nu eens volgende woensdag samen gaan joggen om 1815u. als de gastjes voetbaltraining hebben? Het wordt donker en al ... miscchien is dat veiliger en aangenamer? Ot gemakske ... 9,5km/u ... 8km ... wa peisde?"

Een greep uit de leuke conversatie tussen Barabara & Pj vorige Woensdag toen ze alleen terugkwam van het joggen. Een idee dat al langer in de steigers stond was, maar nu dus een feit wordt. Veilig koggen in den donker. Iedereen welkom met de nodige kledij en verlichting. We doen een klein toerke in het mooie landschap rond VOS. Je kan achteraf ook douchen in een kleedkamer voor heren en eentje voor dames. Meer info bij barbara@vosreinaert.be
 

 

Toert met Kaffee - digitale middag met de zilvervossen

Maandagmiddag 20/09 vond de eerste ‘Toert met kaffee’ sessie plaats. Aangezien we als bestuur ons bewust zijn dat niet iedereen zo’n digitale vingers heeft, stonden er 3 kanjers paraat om alle problemen rond digitaal inschrijven en betalen op te lossen. Eigenlijk was het een drogreden om samen gezellig in het laatste zomerzonnetje toert met kaffee te nuttigen. Een tiental geinteresseerden daagden op. Verschillende stemmen gingen op om nog eens iets leuks te doen voor een ouder publiek zoals bijvoorbeeld een kleurenwhist toernooike. Alle ideeen welkom bij pj@vosreinaert.be. Wordt vervolgd.

Alle resterende digitale vragen kunnen op  digitaal@vosreinaert.be ,  samen sterk!


Eerste R1 overwinning in 4e provinciale

 

Eind vorig seizoen besliste het Bestuur van V.O.S. Reinaert om met de eerste ploeg de overgang te maken van het recreatief voetbal naar 4e provinciale. De spelers en staf zijn blij met deze nieuwe dynamiek en uitdaging.
 
Het niveau ligt een beetje hoger waardoor we na 4 wedstrijden overblijven met 3 op 12. Geen fantastisch resultaat, maar gezien de massale aanwezigheid en enthousiasme gaan we ervan uit dat er nog veel punten volgen.
 
Op zaterdag 25-10-2021 vond een historische wedstrijd plaats van FC Sint-Niklaas tegen V.O.S. Reinaert. De eerste driepunter in 4e provinciale. De wedstrijd eindige op 3-6. Lees onderaan deze nieuwsbrief het wedstrijdverslag, geschreven door onze voorzitter.Wedstrijdverslag FC Sint-Niklaas - R1 VOS Reinaert

Na twee nederlagen in het eigen vossenhol was de hele kern erop gebrand voor eerherstel te zorgen tegen FC Sint-Niklaas. Op de terreinen aan de Puyenbeke site- die bij menig wase sportliefhebber mooie herinneringen oproept- kwam R1 aan de aftrap met ervaren rotten Peeters, Van der Gucht en Jacob op de bank maar met een onvervalste Koslowski-tandem op de middenstrook, de snelle Danso op de flank en de solide Van Goethem naast De Smedt achterin. 

Hoewel we goed aan de wedstrijd startten en we in alle linies onze voet naast die van de tegenstander konden zetten kwamen we op een hoekschop, de eeuwige achilleshiel, op achterstand. In tegenstelling tot het hoofd te laten hangen schakelden we, onder aanvoering van roerganger Apers, nog een versnelling hoger. Danso zorgde met wat geluk voor de gelijkmaker en Berisha strafte geklungel van de doelwachter af. Reinaert had de wedstrijd nu stevig in handen en we konden aanspraak maken op veel meer dan de 1-2 ruststand. 

Na drie wissels, onderlinge onrust en een staalkaart van alles wat teamsport niet dient te zijn, kwam er toch nog elf tegenstanders met het mes tussen de tanden de kleedkamer uit. Berisha smoorde de verse moed al snel in de kiem maar de veer was nog niet definitief gebroken. Na een vlotte combinatie kwam de tegenstander alleen voor Kahzadpour, 2-3 op het uur.

PJ Koslowski, die op deze historische zaterdag over wel drie longen leek te beschikken, vlamde een afgevallen hoekschop strak tegen de touwen. Enig smetje op de prestatie van de overigens zeer adequaat fluitende scheidsrechter Lambrecht, was het catalogeren van dit licht afgeweken atoomschot als een owngoal. Wij kunnen de flegmatieke fluiter echter geruststellen, Pieterjan heeft er die avond geen stamkruik minder om gedronken!

Toen Danso vijf minuten later zijn tweede van de avond liet optekenen, dit enig mooi vierde met de duidelijk in zijn nopjes zijnde R. Cool en we de secuur en vurig verdedigende De Witte nog konden vervangen door ranke reiger Peeters, wisten we dat we de buit over de streep zouden trekken. Toen de aalvlugge Berisha nog maar eens in het straatje werd gestuurd en vakkundig de aan de rust ingevallen doelwachter vrolijk omspeelde, bezondigde laatstgenoemde zich aan een opzettelijke fout binnen de zestien. Rood en strafschop. De bezoekende trainer, die zich ’s anderendaags meteen zou inschrijven voor een cursus groepsdynamica, zag zich nu gedwongen een veldspeler onder de lat te droppen daar zijn twee (!) doelwachters ondertussen onder de douche stonden. De Smedt maakte, met twee spitsen in de achterzak, de oversteek richting penaltystip en klaarde de klus. Van der Gucht kwam de moegestreden doch steeds grillig dribbelende Mistiaen vervangen en deed zo nog wat wedstrijdritme op in functie van de komende weken. Later die avond zou hij dit echter weer tenietdoen.

De talrijk opgekomen supporters zongen, dansten en toonden zich een olijke twaalfde man. Een late tegentreffer was er een voor de statistieken en nadat De Klerck zich vergewist had van het welzijn van een groggy tegenstander (beterschap!) kon het feest echt beginnen. 

VOS Reinaert had zijn eerste driepunter gepakt in vierde provinciale en had dit gedaan op een manier die in lijn ligt met het DNA van de club: strijdend, verbindend en zelfbewust. 
Niets doet vermoeden dat wanneer we ons zo elke week presenteren het verhaal in vierde provinciale geen succes zou worden. Men weze gewaarschuwd!

Jorik

 

Vragen of antwoorden over deze communicatie? Aarzel niet om communicatie@vosreinaert.be aan te schrijven! 

Sportieve groeten en tot snel op VOS!

Jorik, Nand, Mats, Pieter-Jan, Alwyn, Tom en Evert

Wil je veranderen hoe je deze mails ontvangt ?
Je kan je voorkeuren wijzigen or voor deze lijst uitschrijven.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VOS Reinaert · Cadzandstraat 11b · Sinaai 9111 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp