Copy

Nöjda företagare i Nyköpingsregionen

Sveriges Kommuner och Landsting gör varje år en undersökning om företagsklimatet i landets kommuner. Företagare får i undersökningen bedöma kommunernas service på sex myndighetsområden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll samt serveringstillstånd.

Glädjande nog har Oxelösunds kommun klättrat rejält i nöjdhetsrankingen och ligger nu på plats två i länet. 
Vill du läsa mer om mätningen och hur den går till kan du göra det på Sveriges Kommuner och Landstings hemsida. 

 

Ny företagsmark i Oxelösund

Oxelösunds kommun har startat markberedning av ett ca 5 ha. kommande företagsområde. Området kommer att färdigställas i etapper och den första etappen väntas bli klar strax före årsskiftet. Marken ligger i nära anslutning till motorvägen v. 53 mot E4:an. Hör av dig till oss om du vill veta mer.
 

Lokala branschkluster

Ensam är sällan stark men gemensamt går det att påverka utvecklingen. Det vet företag inom expansiva branscher som bygg- och IT-sektorn i Nyköping. De senaste åren har de börjat samverka i lokala branschkluster med stöd av Näringslivsenheten. Vill du veta mer om dessa kluster läs mer här
Den 9 maj har NYKIT Nyköping IT-Kluster, en Vår kick off på Sörmlands museum
 

För dig inom besöksnäringen

Nu drar högsäsongen för besöksnäringen i regionen igång så kom ihåg att  marknadsföra dig på kommunernas sighter, det är helt kostnadsfritt. Här kan du presentera din verksamhet eller dina evenemang.
Nyköpingsguiden
Visit Oxelösund


Välkomna till vårens sista Morgonsoffa 10 maj!

Vi följer vår tradition och ses på Sailor Kickis Krog i Oxelösund för vår sommaravslutning.

Med utsikt mot Oxelösunds Hamn intervjuar vi hamnchef Douglas Heilborn om vad som händer i hamnkvarteren. Hur ser konkurrensen ut mellan hamnarna vid östkusten? Vilka typer av externa affärer vill Oxelösunds Hamn ha? Vi får även lite inblick i hur Douglas är som person och ledare.

EM i segling går snart av stapeln i Oxelösund. Är vi alla redo och beredda på anstormningen av internationella båtar och seglare? Vi träffar Hans Johansson, OXSS och Anders Magnusson kultur och fritidschef, Oxelösunds kommun.  

Vi får en ny krögare på Källan, Jogersö. Vad blir det för satsning och inriktning? Vi träffar Matkreatören i Jönåker AB. Det blir även boktips och lottdragning och traditionsenlig sommartårta. 

Anmäl dig här senast 7 maj
 
 
I Nyköpingsregionen erbjuds du ett brett utbud av aktiviteter. I vår kalender finns alla aktiviteter och event samlade för dig inom näringsliv och företag.

 Nyhetsbrev från Nyköpingsregionen.
 

Nyköpingsregionen
Besöksadress: Storhusqvarn, 611 32 Nyköping
www.nykopingsregionen.se | info@nykopingsregionen.se | 0155-750 00

Lägg till oss som din kontakt.