Copy

Det händer mycket i NyköpingsregionenNytt hotell planeras vid Rosvalla
Nyköpings arenor/Rosvalla är Nyköpingsregionens största inomhusarena. För att ytterligare stärka arenans roll planerar flera entreprenörer i regionen att bygga ett hotell i anslutning till arenan. Exakt plats är inte klart än. Planerna är att hotellet ska ha ca 300 bäddar av budgetkaraktär.
 


Scandic Stora Hotellet har expanderat
När vi ändå är inne på ämnet hotell så har nu familjen Mellanders stora expansion invigts. Tillsammans med fastighetsägaren Kungshem har hotellet byggts ut med 46 rum och flera konferensrum. Hotellet ligger mitt i centrala Nyköping och är ett av de få privatägda Scandichotellen i landet.
 


Nytt resecentrum i Nyköping
Att få klart för byggnation av ett helt nytt resecentrum där både kommunen, länstrafiken och trafikverket är inblandade är komplicerat. Men nu siktar man på en byggstart till 2022.
 

Ny förskola/skola i Oxelösund
Oxelösund har ökade barnkullar och behovet av en ny förskola/skola har funnits i flera år. Nu är bygget i full gång. Den nya skolan ska vara anpassbar så att den klarar snabba förändringar av befolkningen. Oxelöskolan – som den kommer att heta – ska stå klar årsskiftet 2021/22.


Bostadsbyggandet  starkt i båda orterna
Det är fortfarande full fart på bostadsbyggandet i regionen. Storstädernas inbromsning har inte märkts hos oss. Det är ett bra tecken på regionens attraktionskraft.Back to Work 5 sep
Varmt välkommen till höstens första trevliga mingelkväll – Back to Work, tillsammans med Nyköpingsregionen och Östsvenska Handelskammaren.
Njut av god mat, träffa andra företagare och lyssna till inspirerande föreläsaren Ted Axelsson – ”Förvandla feedback till framgång”.
Mer information finns här!

 
Take Off Skavsta 18 september
Stockholm Skavsta Flygplats är Sveriges tredje största flygplats och ligger 20 minuter från Nyköpings centrum. Med den kommande Ostlänken kommer flygplatsen att få ett mycket bra strategiskt läge som regional flygplats från Linköping till Stockholm. Den 18 september arrangeras en konferens som handlar om flygets framtid med klimatutmaningar som fond. Konferensen äger rum på Connect Hotel, Skavsta.
Mer information finns här!Nyköpingsregionens tillväxtdag den 19 oktober
I höst arrangeras det återigen en stor mässa och mötesplats för Nyköpingsregionen. Ett givet tillfälle för alla verksamheter som söker ny kompetens, vill visa upp sitt företag som en attraktiv arbetsplats, marknadsföra utbildningar, stöd/matchning eller letar samarbetspartners. Det kommer bli en mässa för personer som letar nytt jobb, en ny karriär, utbildningsmöjligheter och inspiration. 
Mer information finns här!
 

Företagsluncher i Oxelösund
Den 18 september drar Oxelösunds kommun igång sina månatliga företagsluncher igen. Höstens luncher kommer att ske på Charlies, Järntorget i Oxelösund.
Mer information finns här!


I vår kalender hittar du alla höstens aktiviteter för dig inom näringslivet.

 Nyhetsbrev från Nyköpingsregionen
 

Nyköpingsregionen
Besöksadress: Storhusqvarn, 611 32 Nyköping
www.nykopingsregionen.se | info@nykopingsregionen.se | 0155-750 00

Lägg till oss som din kontakt.