Copy
Meer inspiratie ontvangen? Volg ons op Facebook of InstagramOnline versie

Voor alle sterren in de dop: filmsets!

Reizen brengt ons naar andere 'werelden'. Films en series doen dat net zo goed. Ze brengen ons van magische toverwerelden naar de Afrikaanse savanne - en dat soms binnen één dag. Hoe leuk is het om tijdens jullie reis deze twee 'hobby's' te combineren en samen met je kids filmlocaties te bezoeken? Reis met de Zweinstein Expres, maak kennis met Simba, stap in de wereld van The Hobbit of bezoek King's Landing!

Naar de Hobbits in Nieuw-Zeeland
Wist je dat er in Nieuw-Zeeland op meer dan 150 verschillende locaties is gefilmd voor The Lord of the Rings & The Hobbit? In Hobbiton stappen jullie o.a. in de magische wereld van deze films. Tussen de glooiende heuvels kunnen jullie de dromerige huisjes bewonderen en iets drinken in de herberg. Gaaf! Een andere bekende locatie is het Tongariro National Park, waar shots van Mount Doom en Mordor zijn gefilmd.
Meer inspiratie voor Nieuw-Zeeland
Hakuna matata in Kenia en Tanzania
Hakuna matata! Wie leefde er niet mee met Simba, Mufasa, Timon en Pumbaa in de Lion King? De makers van de film(s) lieten zich inspireren door de prachtige landschappen van Kenia en Tanzania. Op ons blog vertellen we welke locaties er voorbijkomen en waar jullie zelf oog in oog met brullende leeuwen, stampende gnoes en hyena's kunnen staan. De film (opnieuw) kijken? Dat kan bij Disney+ of Pathé Thuis.
Lees ons blog
Reis met de Zweinstein Expres in Schotland
Ontdek de wereld van Harry Potter in Schotland. Stap in de Zweinstein Expres en rijd dwars door de Schotse Hooglanden en over het Glenfinnanviaduct. Dit is het beroemde viaduct waar Harry en Ron met de Ford boven vliegen in Harry Potter en de Geheime Kamer (bekijk de scène). Beklim ook (een deel van) de berg Ben Nevis, dat tijdens zwerkbalwedstrijden op de achtergrond te zien was, en ga mee op Harry Potter Tour in Edinburgh.
Meer inspiratie voor Schotland
Naar King's Landing in Kroatië
Zijn de tieners (of jullie zelf) fan van Game of Thrones? Reis dan naar Kroatië. De forten, steegjes en stadsmuren van Dubrovnik vormden namelijk het decor voor King's Landing. Zo vond in Kolorina Bay de Battle of Blackwater plaats, filmden ze voor The Red Keep in Fort Lovrijenac en herken je St. Dominika Street als de plek van de marktscènes. Willen jullie geen enkele locatie missen? Ga dan mee met de speciale GoT-stadwandeling.
Meer inspiratie voor Kroatië
We denken graag mee
Willen jullie tips krijgen van onze gezinsreizenexperts, een reis samenstellen (tip: plan alvast voor 2022) of meer weten over onze flexibele voorwaarden (o.a. geld terug bij code oranje/rood en flexibel omboeken)? Stuur ons een mailtje, bel ons of plan vrijblijvend een videobelafspraak in. We denken graag mee!  
Bel of mail ons
Aangesloten bij de ANVR, de SGR en het Calamiteitenfonds.
Winnaar van Kids Vakantie Gids Award 2020 in de categorie "Verre Reizen"
Instagram
Facebook
Website
Email
Copyright © 2021 Travelnauts
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt inschreven via onze website of via een actie. Je kunt hier je e-mail voorkeuren wijzigen of uitschrijven.