Copy
Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie

De Levenseindekliniek heet voortaan Expertisecentrum Euthanasie

Expertisecentrum Euthanasie is sinds 4 september de nieuwe naam van de Levenseindekliniek. Met de wijziging wil de organisatie meer duidelijkheid creëren over de aard van haar werkzaamheden.


 

Euthanasie zit een beetje in ons dna

De naamsverandering van de Levenseindekliniek, voortaan Expertisecentrum Euthanasie, brengt ook veranderingen voor de Stichting Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie met zich mee. Deze stichting vertegenwoordigt zo’n 15.000 vrienden, mensen die de organisatie een warm hart toedragen. “Ik verwacht dat onze vrienden heel goed zullen begrijpen waarom de naamswijziging nodig was”, stelt bestuursvoorzitter Pieter Swildens. “Waar wij voor staan, daar gaat het om. En dat verandert niet.”
 

Een nieuwe naam: wat betekent dat voor mij?

Er komt veel kijken bij het introduceren van een nieuwe naam. Achter de schermen verandert er een heleboel. Daar merkt u als vriend weinig van. Vanaf nu kunt u terecht op onze vernieuwde website: expertisecentrumeuthanasie.nl/vrienden. Hier vindt u ook het laatste nieuws over de ontwikkelingen bij Expertisecentrum Euthanasie. Bent u donateur en heeft u onze gegevens opgeslagen in het adresboek van uw bankomgeving? Dan adviseren wij om dit aan te passen naar Stichting Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie. Het rekeningnummer blijft ongewijzigd. De naamswijziging heeft verder geen invloed als u ons gemachtigd heeft voor een automatische afschrijving. De eerstvolgende afschrijving met de nieuwe naam is op 25 september 2019. Heeft u ons opgenomen in uw testament of steunt u ons via een periodieke overeenkomst, dan blijft dit gewoon geldig.

Heeft u vragen neem dan contact met ons op via 070 891 26 21 of vrienden@expertisecentrumeuthanasie.nl.

 
 

Vriend werft vriend

Praat u wel eens met familie, vrienden en kennissen over euthanasie? Dan hebt u vast ook gemerkt dat u niet de enige bent die zich betrokken voelt bij dit onderwerp. Aan geïnteresseerden kunt u natuurlijk deze nieuwsbrief doorgeven. U kunt ook een extra nieuwsbrief of informatiemateriaal aanvragen als u belt met 070 891 26 21. Wij sturen dat dan direct op.

Nieuwe vrienden zijn van harte welkom. Ze ontvangen drie keer per jaar de nieuwsbrief ‘Vrienden voor het leven’ en uitnodigingen voor vriendenbijeenkomsten met actuele thema’s zoals euthanasie bij dementie, stapeling van ouderdomsklachten of bij psychiatrische klachten.

Dankzij onze vrienden kunnen wij:

  • De continuïteit van onze euthanasiezorg garanderen
  • De interne ontwikkeling van Expertisecentrum Euthanasie ondersteunen
  • (Huis)artsen begeleiden bij euthanasietrajecten
  • Nascholing aanbieden voor (huis) artsen
  • Wetenschappelijk onderzoek doen
  • Voortdurend werken aan maximale zorgvuldigheid
  • Kennis versterken over euthanasie en levenseinde bij Vrienden van  Expertisecentrum Euthanasie


Interessant


 

Meld u aan voor onze vriendenbijeenkomsten

Wilt u een vriendenbijeenkomst bijwonen? Schrijf u snel in. De belangstelling is doorgaans groot en vol is vol. Na aanmelding ontvangt u het volledige programma en de routebeschrijving. Zie hieronder de data. 

> Vrijdag 27 september: Wij zijn Expertisecentrum Euthanasie
> Vrijdag 25 oktober: Extra vriendenbijeenkomst
> Vrijdag 22 november: Themabijeenkomst 'Euthanasie bij psychiatrie'
> Vrijdag 13 december: Themabijeenkomst 'Nabestaanden en verwanten'


Aanmelden kan via expertisecentrumeuthanasie.nl/vriendenbijeenkomst
 

 

U bent momenteel aangemeld voor de nieuwsbrief van Vrienden van Expertisecentrum Euthanasie (voorheen Vrienden van de Levenseindekliniek).

Via de volgende link kun je je gegevens wijzigen of jezelf afmelden voor de nieuwsbrief. Stuur deze nieuwsbrief door naar een vriend.