Copy

Februari 2019

NIEUWSBRIEF
ALEGRIA HEALTH

Home     Over ons     Wat doen we     Contact Alegria Health     Blog/Nieuws

Een heel zonnige morgen deze morgen.

De februari nieuwsbrief alweer op uw virtuele deurmat. Ondanks dat de factor 'tijd' hier in de Algarve niet lijkt te bestaan, gaat het toch ook voor ons best snel en dat komt omdat we met zoveel zaken omtrent gezondheid bezig zijn. Het is niet alleen maar fysieke gezondheid wat bij ons de klok slaat. (als we het dan toch over tijd hebben) Heeft u zich bijvoorbeeld al ingeschreven voor het programma Innerlijk Meesterschap olv Marlon Brammer, waarbij quantum fysica het leidend voorwerp is?  En binnen de quantum fysica is tijd natuurlijk bijzonder relatief. 

We hopen dat u lekker even de tijd neemt om deze nieuwsbrief door te nemen en natuurlijk zien wij te allen tijde uit naar uw aanvullingen of andere proza. Bij voorkeur via Margaret of sacha@alegriahealth.com

 
De voordelen van de Atlantische oceaan

Een opsomming van de gezondheidsvoordelen van verblijf aan zee

 

Natuurlijk weten we dat we opknappen van een verblijf in Portugal, maar wat gebeurt er nu precies in uw lijf. Hieronder wat zaken op een rij:

 • Het ontspant lichaam en geest: het menselijk brein reageert positief op wat ‘blauwe ruimte’ wordt genoemd, wat betekent dat we ons meer ontspannen voelen als we de zee zien. Het zien van de zee, luisteren naar de golven en zwemmen in het water geeft onze hersenen rust en helpt ons om ons meer verbonden te voelen met onze omgeving. Het geluid en de kleur van de golven kalmeren en verjongen ons lichaam en geest.
   
 • Uw stemming verbetert meteen: het jodium in de zeebries compenseert onze serotoninespiegels, waardoor angst en stress verminderen. Dat is de reden waarom mensen die in de buurt van de zee wonen hogere niveaus van geluk ervaren.
   
 • U valt gemakkelijker in slaap: de zeebries versnelt het vermogen van het lichaam om zuurstof te absorberen, wat ons helpt uit te rusten. Water, zonlicht, frisse lucht en lichaamsbeweging helpen ons lichaam zich klaar te maken om te slapen.
   
 • Continue een grote hoeveelheid aan vitamine D. Vitamine D versterkt je lichaam, is van levensbelang en tijd doorbrengen onder de Atlantische zon geeft je de dosis die je nodig hebt. 6 -12 uur per dag maar liefst in de Algarve. Vitamine D helpt bij de bestrijding van depressie en versterkt de botten, het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel. Bovendien zorgt het zonlicht voor gezonder haar, nagels en huid.
 
 • Ook uw longen zullen u dankbaar zijn: de zoute zeewind is rijk aan jodium en zeezout, die onze longen reinigen, de behoefte aan antibiotica verminderen, onze sinussen helpen schoon te maken en onze ademhaling vergemakkelijken.
   
 • Het is goed voor uw hart: mensen die in steden aan zee wonen, hebben een gezondere hartslag. Dit komt omdat de luchtdruk en de hoeveelheid zuurstof in de lucht ook hoger is.
   
 • De zee is daarnaast een natuurlijke genezer: zeezout helpt wonden te genezen. Het jodium in zout is een natuurlijk bactericide, wat betekent dat acne, snijwonden of zelfs inwendige ontstekingen sneller genezen na een duik in de zee.
   
 • Het beschermt uw immuunsysteem: het jodium in de zeewind helpt het immuunsysteem, dus wonen in gebieden in de buurt van de zee zult u beschermen tegen ziektes en infecties.
   
 • U zult de voordelen van magnesium ervaren: zout water vult de huid met magnesium, een element dat nodig is voor de spierfunctie, bloedstolling en het metabolisme van voedingsstoffen. Het helpt ook om de productie van schildklierhormonen te normaliseren en bevordert de opname van fosfor, magnesium en calcium.
   
 • En daarnaast is het strand de beste sportschool: oefenen op het strand heeft een positief effect op gewrichten en spieren. Sport beoefenen in de rust en stilte van de zee helpt de hersenen om zich beter te concentreren en maakt de activiteit meer de moeite waard. Zwemmen of duiken is goed voor mensen met vochtretentieproblemen en zwaarte in de benen; onderwatersporten zijn goed voor het verminderen en wegwerken van spataderen; en zwevend in de zee leidt bloed door van de extremiteiten naar de buikstreek en de hersenen, waardoor de bloedsomloop verbetert en mensen meer alert en actief worden.

Kortom, wacht niet langer en boek uw verblijf bij Alegria Health 

 
Kennismaken met Michele Wolters


Michele Wolters 

Meet onze nieuwste aanwinst in de persoon van Michele Wolters.


 

Michele Wolters woont alweer tientallen jaren in de Algarve en heeft daar haar bedrijf Algarve Housing eigenhandig van de grond getild. Vanwege haar affiniteit met zorg, gezondheid plus alles wat daar mee te maken heeft en het feit dat Alegria Health enorm in de groei is, mogen we haar rekenen tot een van onze vaste krachten die de ‘backbone’ van onze organisatie in Portugal vormt. Michele houdt van alles wat groeit en bloeit en draagt ook de nooddruftige honden en katten een warm hart toe. Regelmatig staat zij geheel onbaatzuchtig op de zondagsmarkt van Ferragudo spullen te verkopen voor het hondenasiel in Portimao. Wij zijn er trots om Michele in ons team te hebben. 

Houd haar in de gaten, u kan nog wel eens een e-mailtje van haar verwachten !!! 

Reizen voor mensen met Dementie en hun mantelzorgers
Onze groepsreis voor mensen met dementie en hun partners van 8-15 maart 2019 stroomt al aardig vol.

Deze reis is begeleid vanuit Nederland en zal worden aangevuld met begeleiding vanuit Portugal.
Een bijzondere reis met leuke uitstapjes, onder meer een boottocht langs de prachtige Portugese zuidkust maar bijvoorbeeld ook begeleide gesprekken voor de partners. Opdat iedereen weer opgeladen en verfrist terug naar Nederland keert.

Download hier de brochure of liever;
meld u snel aan via margaret@alegriahealth.com
Longarts en Psychiater voor ouderen komen naar de Algarve
Het begint een vast ritueel te worden. Nederlandse artsen die naar de Algarve komen, voor onderwijs maar ook om hier bij te dragen aan het gezondheidsnetwerk van Alegria Health. Voor Noord Europeanen die hier op (gezondheids) vakantie komen, voor Nederlandstalige residenten enzovoort. 6-8 maart zal een Nederlandse longarts ons hier bezoeken om in gesprek te gaan met de Nederlandse huisartsen en ook om hier de mogelijkheden van een Longrevalidatie centrum te onderzoeken.

De kwaliteit van de lucht hier in de Algarve is van buitengewone positieve invloed op het gezond functioneren van uw longen en mede daarom brengt hij dit eerste bezoek. Wellicht heeft u vragen aan hem? Laat het ons weten via sacha@alegriahealth.com 
 Tevens zal in navolging van de geriater, een psychiater gespecialiseerd in ouderengeneeskunde hier poolshoogte komen nemen. In Nederland wordt momenteel aan een plan van aanpak gewerkt om de ouderen geneeskunde hier in Portugal naar een nieuw level te tillen. Dit is natuurlijk van grote interesse van de ouderen populatie hier in de Algarve maar ook in Nederland wordt dit op de voet gevolgd door belanghebbende partijen. In onze volgende nieuwsbrief leest u meer over het bezoek. Mocht u voordien ook vragen hebben aan onze ouderen psychiater, schroom niet en stuur uw reactie naar sacha@alegriahealth.com

 
Gezondheidsbeurs zondag 25 mei
Op zaterdag 25 mei 2019 organiseren wij, samen met de NCA, de eerste editie van de Alegria Health Gezondheidsbeurs Wij bieden u de gelegenheid om u als eerste aan te melden voor deze beurs. Wilt u meer naamsbekendheid, mensen informeren en begeleiden, producten demonstreren, adviseren, verkoop bevorderen en een gezonde boodschap overbrengen?

De ALEGRIA HEALTH GEZONDHEIDSBEURS is een goede manier om uw doelgroep persoonlijk te bereiken! Deze beurs is gratis toegankelijk voor de bewoners, vakantiegangers, overwinteraars in de Algarve een doelgroep die zich bewust is van het belang van een gezond en fit leven.
 
De vier thema’s zijn:

 • medische preventie
 • sport en vitaliteit 
 • gezonde voeding
 • zorg en welzijn.
Biedt u een gezond product of gezonde dienst, een activiteit of een test? We nodigen u graag uit als deelnemer aan deze beurs. Hieraan zijn voor u de volgende kosten aan verbonden:

100 euro per dag.
Het is een ideale manier om uw organisatie te promoten in de Algarve.
Tevens zal er een preventieplein aanwezig zijn.
Het Preventieplein betreft een voor de deelnemers gratis gezondheidscheck uitgevoerd door verschillende medisch specialisten.
Deze gezondheidscheck is uniek vanwege de multidisciplinaire samenwerking, het gemak, de snelheid, het kosteloze en vrijblijvende aspect. Er wordt gedurende 1 dag(deel) een screening gedaan door verschillende medische disciplines (wij kiezen voor de term screening vanuit juridische overwegingen er zal dan ook geen dossier worden gevormd). 
Aan het einde van de screening ontvangt de deelnemer een gratis advies. Het is geen regulier consult, een eventueel behandeltraject zal altijd via de eigen huisarts verlopen. De huisarts blijft de regie houden in het voorschrijfbeleid.

Wat:  Alegria Health Gezondheidsbeurs
Wanneer: Zaterdag 25 mei van 10:00-16:00 uur
Waar:  Malo Clinic, Villamoura

Aanmelden
Het is belangrijk dat u zich aanmeldt. Om de kwaliteit van het aanbod te waarborgen en de opzet van de beurs te kunnen uitvoeren kan het zijn dat, wanneer er van één doelgroep te veel aanmeldingen komen, andere aanmeldingen voorrang krijgen. U kunt zich aanmelden door te mailen naar : sacha@alegriahealth.com
Daarna hoort u zo spoedig mogelijk of u definitief deel kunt nemen en krijgt u meer informatie.
 
Het thema gezondheid is constant in beweging.
Wij ontwikkelen samen met u mee naar een veelzijdig, actueel en bovenal gezond aanbod.
Op zaterdag 25 mei openen wij graag samen met u de deuren naar de eerste Alegria Health Gezondheidsbeurs?
 
De organisatoren van de Gezondheidsbeurs zijn:
Alegria Health,
Hoegezondbenik.nu
mmv Malo Clinic
Voor vragen kunt u contact opnemen met Margaret Krijnen (+31 6 24905178) of Michele Wolters (+351 963 717 094)  

Volgende maand in de nieuwsbrief
- Sinasappelhoofdstad Silves
- Mark Rink over Imergencies
- Portugese verpleegkundigen aan de slag in Nederland via Alegria Health
- Orthopedie in de Algarve
- Verslag reis schouwend specialisme

 

Heeft u tips, op of aanvullingen of wilt u weten hoe u snel bij ons een (zorg) reis kunt boeken ? Ga naar www.alegriahealth.com 

CONTACT
Copyright © 2019 Alegria Health, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp