Copy

NYHEDSBREV 1-2021

Foråret er snart på vej, og hvad har vi så lært det sidste år?

En forsigtig genåbning af samfundet er på vej, og det er der helt sikkert mange, som er glade for. På samme vis som andre er bekymret for, om genåbningen mon går for hurtig.

I snart et år har vores arbejdspladser været præget af coronarestriktioner, som har krævet noget af hver eneste af os. Ledelse og medarbejdere har sammen skulle hjælpe hinanden med at få løst de udfordringer og forandringer bedst muligt, som er fulgt med denne her pandemi.

Ingen af os har stået i sådan en situation før, så der er masser af læring både for den enkelte leder, medarbejder og hele organisationen. Året har budt på nye måder at arbejde på, fordi det ikke har været muligt at mødes fysisk eller gøre det, som vi plejer - eller oftest gør i vores egen afdeling eller organisation.

Forskere er i fuld gang med at undersøge, hvad denne tid gør ved arbejdsmiljøet, vores måde at arbejde på og vores mentale sundhed. Det bliver spændende at følge resultaterne.

I mange af mine samtaler med ledere og medarbejdere, gives der udtryk for, at "jeg glæder mig til, at vi kan komme tilbage til det, vi plejer at gøre, når det her corona er overstået".

Jeg tror, at vi hver især skal være meget opmærksomme på, at vi ikke kan komme tilbage til noget som helst. Livet forstås baglæns men må leves forlæns, som filosoffen Søren Kierkegaard en gang har sagt. Så i stedet for at ønske os tilbage til noget, så må vi lære af alt det, vi har gjort det sidste år.

Hvilke positive erfaringer og læring har vi med den nuværende opgaveløsning? Hvad er faktisk muligt at fortsætte med at gøre, som vi ikke havde tænkt var muligt før. Men som vi faktisk har bevist godt kan være en farbar vej til at understøtte et sundt og godt arbejdsmiljø og samtidig sikre, at kerneopgaven løses bedst muligt til glæde for borger, bruger eller kunde.

Forandringsvillighed, mod til forandringer og løbende justeringer er og bliver en del af både nutiden og fremtiden. Vi kommer ikke tilbage, men står et nyt sted beriget med både positive og negative erfaringer gennem det sidste års tid, som selvfølgelig skal tænkes ind i arbejdsfællesskabet.

Her har både ledelse, MEDudvalget, TRIO og den enkelte medarbejder en vigtig opgave for at sikre læring, arbejde med forandringslogikker og understøtte sammenhold og sundt arbejdsmiljø på hver enkelt arbejdsplads.
 

"- Det er historisk, at vi i Danmark nu for første gang får en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø... og bekendtgørelsen udgør et vigtigt fundament for at sikre reel ligestilling mellem det fysiske og psykiske arbejdsmiljø"

Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister, ifølge bm.dk

Læs mere om bekendtgørelsen her
Jeg er jo optaget af at bygge bro mellem forskning og praksis på de danske arbejdspladser. Derfor deltog jeg i 2019/2020 som rådgiverenhed i et spændende praksisnært udviklingsforløb med følgeforskning kaldet BIFROST-projektet, der styrker mental sundhed på SMV-området sammen med 5 andre rådgiverenheder. Projektet var finansieret af Vellivforeningen.

BIFROST står for Bæredygtige Indsatser til Fremme af ArbejdsmiljøRådgivning om SMV’ers TTA-praksis.

Nu er de spændende resultater fra udviklingsforløbet samlet på en ny hjemmeside
smvbrobygger.dk Her kan du også læse om den case, som jeg samarbejdede med vidensbrobygning om.
Så hvis du sidder og tænker, hvordan I også kan bruge mig på jeres arbejdsplads og evt. få midler til aflønning til honorar og andet fra Velliv Foreningen, så ring til mig. Så kan vi sammen udarbejde en ansøgning til næste ansøgningsrunde i foreningen. Der er ansøgningsfrist 20.april 2021 (inden da skal sendes en prækvalifikation). Svar kan forventes medio september 2021.
 
Du må ha´ en dejlig dag - passe godt på dig selv og hinanden.
Sammen skal vi nok klare skærene.

Bedste hilsner
Birgitte
 
 
Din ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer mental sundhed samt et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. Der også hjælper jer med en dialogbaseret arbejdspladsvurdering.

Giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

 
Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2020 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine oplysninger eller slettes fra listen her.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp