Copy

NYHEDSBREV 3-2019

Er du klar til at holde juleferie?


Ja, siger du forhåbentligt...
Har du gjort dig overvejelser om, hvordan du vil forberede dig på at gå på juleferie? Hvad skal du nå af arbejdsopgaver, inden du siger til dig selv eller andre, at nu kan du holde en velfortjent ferie? Hvad kan vente med at blive løst, til du er retur fra ferie?

Skal du eller vil du egentlig være til rådighed under din ferie, og kan du så samtidig kalde det at afvikle ferie?
Hvad med mobilen, skal den være åben eller lukket? Må samarbejds-partnere sende sms eller kontakte dig på mobilen, mens du holder ferie?

Hvad med alle mails, som tikker ind på kontoen, mens du holder ferie? Læser du mails undervejs i din ferie? Eller venter du med at læse alle dine indkomne mails, til du vender retur efter ferie?


 
Der er mange spørgsmål, der kan stilles i forbindelse med at skulle afvikle ferie. Nogle kan ligefrem opleve følelsen af at være eller blive en smule stresset af at skulle afholde ferie. Tempoet sættes op for at nå det hele.

Det er en god ting at få afstemt forventninger - først og fremmest med sig selv - og med ens nærmeste leder om forventninger til om og i hvilket omfang, man skal være til rådighed under en ferie.

Skal du fx bruge din søndag på at tjekke mails, for at være klar mandag morgen, når du vender tilbage fra ferie, eller skal du først læse mails mandag morgen, når du møder ind igen?

Hvilken arbejdskultur, arbejdsmiljø og arbejdsfællesskab vil du gerne være en del af og hvilken betydning får det så for, hvordan du agerer og forholder dig til forberedelse, afvikling af ferie og retur til jobbet igen?...


Personlig Prioritering og Planlægning

Kom godt ind i 2020 - gode tips:
  • Bloker kalenderen dagen før du går på ferie - ryd op på skrivebordet - sæt autosvar på mailboks
  • Undgå møder og bloker din kalender den første dag, du er tilbage fra ferie - skab dit overblik - start stille op.

Lav gerne et par sætninger til dig selv, hvor ordet TID indgår fx "tiden løber fra mig", "tid til mig", "tid til familien". Skriv de sætninger der giver mening for dig lige nu og erstat derefter de samme sætninger med ordet LIV.
Hvad får du øje på nu?


Denne lille øvelse vil sikkert skabe refleksione over, hvad du også kan bruge dit liv til i 2020. Hvad der er vigtigt for dig, så du trives i arbejdsfællesskabet og lever livet med hele dig!


 
Jeg har tidligere skrevet om, at det er vigtigt at vende stille og roligt tilbage efter ferie. Det gælder stadig!
 
... men hvad nu hvis du befinder dig i en organisation, hvor det at holde ferie ikke bliver påskønnet tilstrækkeligt. Arbejdsbyrden har i for lang tid været alt for voldsom. Hvor du skal præstere maksimalt på første dag, du er tilbage fra ferie (hvis din ferie vel og mærke ikke er blevet inddraget, eller du er blevet pålagt arbejde under din ferie). Hvor der tilsyneladende ikke er fokus på at forebygge mentale sundhedsudfordringer, hverken for medarbejdere eller ledere.

Hvem har så ansvaret for at sige stop? Dig selv, din leder/chef, din arbejdsmiljørepræsentant, din tillidsrepræsentant, TRIO eller arbejdsmiljøorganisationen?

Hvad gør du egentlig, når du både fysisk og psykisk mærker, at du er ved at ramme muren eller komme ud over kanten?
Måske kan du finde inspiration i min artikel til Social Udvikling - Social- og Ledelsesfagligt tidsskrift - 4-2019.

Artiklen fokuserer på TRIO-samarbejdet og ledelse som et helt centralt omdrejningspunkt i forhold til at styrke , udvikle og vedligeholde bæredygtige arbejdsfællesskaber og sundt arbejdsmiljø.

Læs artiklen her
Siden sidst har HRviden udgivet en podcast #34 hvor GLIFBERG PROCESSER igen er med til at tale om mennesket på arbejdet.

Denne gang taler vi om temaet: God konsulentskik - hvordan virksomhed, medarbejder og konsulent får det bedste ud af hinanden.
Lyt med her

I mit næste Nyhedsbrev i 2020 fortæller jeg som lovet om et spændende arbejdsmiljøprojekt BIFROST-partnerskab, som jeg deltager i. Det er en ny brobyggermetode til AM-rådgivning om forebyggelse og håndtering af mentale sundhedsudfordringer blandt SMVér. Vi forventer at starte op først i 2020.
Mere om det på et senere tidspunkt...
 
Jeg håber, at vi ses i løbet af det nye år...
 
Jeg kommer gerne forbi til en kop kaffe, så giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk

Du og din familie ønskes en glædelig jul samt et fredfyldt og lykkebringende nytår.

Bedste hilsner

Birgitte
Ledelseskonsulent og arbejdsmiljørådgiver

Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2019 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Our mailing address is:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp