Copy

NYHEDSBREV 6-2021             Klik for på se nyhedsbrevet online

Skal du også bevæge dig i Danmarks Motionsuge? 

I mit sidste nyhedsbrev skrev jeg om sundhedsmiljø som ny vision på arbejdspladsen. Det vil jeg følge lidt op på her. Danmarks Motionsuge er en ny bevægelsesfest i uge 41, hvor klubber, kommuner, organisationer og foreninger på tværs af landet åbner op og inviterer danskerne til at prøve noget nyt – helt gratis, læs mere her

Måske har du allerede aftalt med dine kollegaer, at I skal hen til nogle aktiviteter under eller efter arbejdet, som skaber bevægelse og fællesskaber på en ny måde i løbet af ugen? Sundhedsmiljø på arbejdspladsen handler bl.a. om, at I kan bevæge jer noget mere på arbejdspladsen både i uge 41 og fremover. Som leder eller arbejdsmiljørepræsentant kan I med fordel gå forrest og vise nogle nye eller flere bevægelser, som inviterer andre til at være med. Det kan ske på møderne, i pauser, eller hvis I lige trænger til at få rystet kroppen, så I kan tænke klart bagefter. En rask løbetur rundt om huset, kan også være en mulighed. Bevægelse skaber grin, forebygger mistrivsel og styrker både den mentale og fysiske sundhed - også når du er på arbejde. Så kom godt i gang med at bevæge jer nu.

 

Arbejdsmiljø som en integreret del af kerneopgaven på arbejdspladsen?Ofte ser vi, at kerneopgaven og arbejdsmiljøet er to adskilte ting i den daglige praksis på arbejdspladsen. Hvor der enten fokuseres på kerneopgaven eller arbejdsmiljøet. I fremtiden vil vi nok se behovet for en større grad af integration af kerneopgaven og arbejdsmiljø, hvis vi skal forebygge mistrivsel og sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø for ledelse og medarbejdere.

Hvordan arbejder I for øvrigt selv med arbejdsmiljø og kerneopgaven, og i hvilket omfang tager I afsæt i bekendtgørelsen af lov om arbejdsmiljø nr. 674 af 25.maj 2020? Det må I gerne dele med mig.
 
 
 

Har jeres arbejdsplads også behov for at forebygge sygefravær og nedbringe jeres høje sygefravær?


Så kan du søge puljemidler til et projekt på din arbejdsplads nu. Jeg deltog selv i STARs informationsmøde om den nye pulje i sidste uge. 

Puljen har til formål at nedbringe sygefraværet på offentlige arbejdsområder med et højt sygefravær, eller hvor arbejdsopgaverne gør, at arbejdsmiljøet er særligt belastet. Puljen skal således understøtte målrettet og systematisk arbejde med nedbringelse af højt sygefravær. Der er nu åbnet for ansøgninger til puljen, læs mere her

Jeg hjælper gerne med at udarbejde ansøgningen og også bistå med konsulenthjælp undervejs i projektperioden. Særligt ift. Indsatsmodellen og den fokuseret forebyggelsesdel, hvor trivsel, kerneopgaven og arbejdsmiljø er vigtige indsatser.

Følgende arbejdsområder inden for stat, regioner og kommuner kan søge midler fra puljen:
  • Politi (stat)
  • Beredskab (stat, regioner og kommuner)
  • Fængsler (stat)
  • Hospitaler (regioner)
  • Psykiatri (regioner)
  • Døgninstitutioner (kommuner og regioner)
  • Daginstitutioner (kommuner)
  • Undervisning (kommuner)
  • Erhvervsskoler (stat)
  • Ældreplejen (kommuner)
Ansøgninger skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via styrelsens tilskudsportal senest torsdag den 14. januar 2022 kl. 12:00.

Velliv Foreningen

Igen i år skal jeg mødes med en organisation, som har ansøgt og igen fået bevilliget 10.000 kr. hos Velliv Foreningen til Danmarks Mentale Sundhedsdag i uge 41. To år i træk er der bevilliget penge.

Inden ansøgningen blev sendt afsted, talte lederen og jeg sammen - og hun fik efterfølgende afstemt forventninger til vores temadag med MEDudvalget. Alle er dermed indforstået med, hvad vi skal arbejde med, når vi mødes, og det er et godt afsæt for et samarbejde. Jeg ser frem til dagen og kan kun opfordre til, at I kontakter mig, hvis I vil have hjælp til at søge midler hos Velliv Foreningen.
 
Der er også mulighed for at søge op til 50.000 kr. til lidt større lokale projekter, som vil fremme mental sundhed på arbejdspladsen. Dette gælder for private arbejdspladser. Læs mere her 
Der er ansøgningsfrist 21. april 2022 kl. 23.59. Svar kan forventes medio september 2022.
 
Bedste hilsner
Birgitte
 
 
Din ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle.
Jeg hjælper jer med en dialogbaseret arbejdspladsvurdering (APV).

Giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

 
Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine oplysninger eller slettes fra listen her.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp