Copy

NYHEDSBREV 6-2020

Fætter Corona

Så blev landet næsten lukket ned igen og sorte skyer hænger over os, her få dage før juleaften og et kommende nytår.

Smittetrykket er stigende de fleste steder, og mange borgere er allerede blevet testet - heraf en del positive. Det er jo ikke godt, at flere bliver smittet. Vi kan dog glæde os over, at vi har mulighed for at blive testet, da det jo kan hjælpe os til at få brudt smittekæderne efterfølgende.

Selv har jeg været uheldig at blive smittet med covid19 men er heldigvis sluppet med lette symptomer. Jeg er snart klar til at træde ud af isolationen igen, når jeg har været symptomfri i 48 timer. Det er jeg dybt taknemmelig for. Desværre er andre ramt langt hårdere og meget syge. Så ham her fætter Corona er en kedelig og uforudsigelig karl, som skaber alt for mange forstyrrelser, nu hvor julefreden snart skal til at sænke sig over det ganske land.

Jeg har haft et par travle måneder, og det er super dejligt. Der har derfor ikke været tid til at tænke på julegaver. Også her bliver det et mærkeligt år. For med de nye coronarestriktioner, lukning af det lokale indkøbscenter fra i dag og fortsat corona-isolation kan det nu godt være, at året bliver uden julegaver. Ja, en helt igennem anderledes jul bliver det i år, hvor dem jeg skulle holde jul med ligger syge med corona, øv...
Lad os håbe, de bliver så friske, at de trods alt kan nyde julemaden om en lille uges tid.
De sidste par uger har jeg samarbejdet med en virksomhed om et projekt finansieret af Velliv Foreningen. Her er ledelse og medarbejdere præsenteret for det evidensbaseret og valideret læringsinstrument Persolog Stress Profil. Vi har haft individuelle samtaler, hvor vi har gennemgået den enkeltes stressorer, stressadfærd og copingstrategier. Det har været nogle interessante samtaler, hvor folk er blevet klogere på egen adfærd og copingstrategier.

De fleste af vores samtaler blev dog ændret til online samtaler, da det stod klart, at fætter corona kunne have besøgt mig. Som konsulent kræver det jo også en vis forandringsparathed og andre måder at agere på, når planlagte forløb viser sig ikke realiserbare. Jeg ville gerne give en tilbagemelding face to face, men her måtte vi arbejde på en anden måde grundet omstændighederne. Det viste sig dog, at onlinemøder godt kunne bruges her, og læringen er vel, at hvor der er vilje er der vej. Sammen finder vi ud af det.

Heldigvis er ingen i organisationen blevet smittet af mig. Selvfølgelig er det meget uheldigt - og også med en vis følelse af ubehag - at skulle orientere en kunde om, at jeg potentielt kunne have smittet to medarbejdere. Dette er dog heldigvis ikke sket, så vi er alle åndet lettet op.

Jeg ser frem til en god temadag i det nye år, så snart restriktionerne er lettet lidt. Så ledelse og medarbejdere forhåbentlig kan mødes sammen med mig og drøfte, hvordan Stress Profiler kan anvendes i en organisatorisk sammenhæng og i deres arbejdsfællesskab.

For det er vigtigt at have for øje, at forebyggelse af usund stressadfærd og trivsel aldrig kan være den enkeltes ansvar alene. Heller ikke hvis man rammer muren og går ned med stress. Det kan aldrig blive et individuelt problem, men skal altid ses i den kontekst, man er en del af som leder og medarbejder. Her tænker jeg fx på rammevilkår, ledelse og samarbejdskultur.

Det kan vel siges meget enkelt. På arbejdspladsen og i arbejdsfællesskabet er det alles ansvar at arbejde forebyggende og skabe et sikkert og sundt arbejdsmiljø.
Så hvis du sidder og tænker, hvordan I også kan bruge mig på jeres arbejdsplads og evt. få midler til aflønning til honorar og andet fra Velliv Foreningen, så ring til mig. Så kan vi sammen udarbejde en ansøgning til næste ansøgningsrunde i foreningen. Der er ansøgningsfrist 12.januar 2021 (inden da skal sendes en prækvalifikation). Svar kan forventes primo maj 2021.

Tre forudsæt­ninger for et godt samarbejde mellem arbejdsmiljørådgivere og små og mellemstore virksomheder

  1.  At rådgiveren forstår virksomhedens situation og dens erfaringer og udfordringer.
  2.  At rådgiveren er god til at opbygge relationer.
  3. At rådgivningen er baseret på bedst tilgængelige viden, værditilførsel og brugbare redskaber. 
Kilde: Forskningsprojektet Bifrost.

Vi taler mere åbent om stress nu

Jeg har tidligere fortalt om, at jeg har deltaget i det spændende forskningsprojekt BIFROST sammen med 5 andre rådgiverenheder. Det er der nu kommet en fin artikel ud af i Mit Arbejdsmiljø.

Her kan du læse om, at små og mellemstore virksomheder ikke er så vant til at bruge eksterne arbejdsmiljørådgivere. Forskningsprojektet undersøger, hvordan virksomhederne med målrettet rådgivning kan blive bedre til at forebygge og håndtere stress. En af projektets andre deltagere er ugeavisen Rødovre Lokal Nyt, som her fortæller, hvad de fik ud af at deltage sammen med deres rådgiver i projektet.
https://mitarbejdsmiljo.dk/artikler/vi-taler-mere-aabent-om-stress-nu
Lad mig slutte dette nyhedsbrev med at ønske dig og dine kære en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

Jeg håber, vi ses i det nye år, og at 2021 bliver året, hvor det igen bliver muligt at mødes og få en masse gode oplevelser sammen. Jeg ser frem til et 2021 med fornyet styrke og samarbejdsmuligheder.

Jeg vil gerne takke alle jer kunder og samarbejdspartnere for dette særlige år, som på alle måder har været uden sidestykke.
 
Bedste hilsner
Birgitte
 
Din ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer mental sundhed samt et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. Der også hjælper jer med en dialogbaseret arbejdspladsvurdering.

Giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

 
Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2020 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine oplysninger eller slettes fra listen her.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp