Copy
19.april 2022
 

Arbejdsglæde for ledere og medarbejdere

Mange af jer har sikkert holdt en dejlig påskeferie med lunt forårsvejr og sol fra en skyfri himmel. Fridagene har forhåbentligt givet plads til refleksion og mental afslapning. Måske er tankerne også vandret hen mod din arbejdsglæde - eller mangel på samme. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har udviklet et spørgeskema, som arbejdspladser kan bruge til at tage temperaturen på arbejdsglæden og det psykosociale arbejdsmiljø.

Spørgeskemaet kan du i første omgang bruge til at stille dig selv spørgsmål fx om du føler dig engageret i dit arbejde, eller dine opgaver er meningsfulde? Spørgsmålet kan også være, om dit arbejde tager så meget af din tid eller energi, at det går ud over dit privatliv. Måske kan spørgsmålet også handle om, hvor tilfreds du egentlig er med dit job, når du lægger plusser og minusser sammen. Du kan finde spørgeskemaet fra NFA her 

Det er selvfølgelig vigtigt at have for øje, at din egen arbejdsglæde selvfølgelig skal ses i sammenhæng med den organisation, som du er en del af. Det psykosociale arbejdsmiljøarbejde er noget som hele arbejdspladsen skal forholde sig til, for at ledelse og medarbejdere sammen kan gøre en positiv forskel på at styrke arbejdsglæden. 
Er du opmærksom på, at der 19.april 2022 åbnes op for ansøgninger i Velliv Foreningen? Her kan I søge op til 10.000 kr. til Danmarks Mentale Sundhedsdag i uge 41 2022 til et selvvalgt arrangement hos jer. Som noget nyt er ansøgningsfristen allerede 3.juni, og det betyder, at I allerede kan forvente svar 1.juli. Det gør forhåbentligt planlægningen lettere for jer. 

Jeg hjælper gerne med at udarbejde en ansøgning til Velliv Foreningen til Danmarks Mentale Sundhedsdag, og du kan jo se på de to links, hvad jeg fx kan bidrage med.
https://www.danmarksmentalesundhedsdag.dk/inspiration-til-event/find-udbyder/sammen-forebygger-vi-stress-og-mistrivsel-i-arbejdsfaellesskabet/
eller
https://www.danmarksmentalesundhedsdag.dk/inspiration-til-event/find-udbyder/samarbejde-kommunikation-og-trivsel-i-arbejdsfaellesskabet/
 

Skal du med på lab22 konferencen i oktober?

Brancheforeningen Arbejdsmiljørådgiverne står i spidsen for at afholde årets konference om ledelse, arbejdsliv og bæredygtighed.
Det store spørgsmål er, hvordan skaber vi arbejdspladser, der tiltrækker og fastholder de dygtige medarbejdere?

På konferencens forskellige laboratorier vil vi undersøge temaerne:

1. Strategisk ledelse – hvordan kommer vi fra data til forandring?
2. Robotterne kommer – det digitaliserede arbejdslivs dilemmaer og potentialer
3. Mellem magt, krænkelser og psykologisk sikkerhed – hvad og hvordan?
4. Kontrol, lovgivning og systemer – hvad virker?
5. Kan man blive sundere af at gå på arbejde?

Konferencen afholdes i Nyborg den 2. - 4. oktober 2022. Læs mere her

Tak fordi du gav dig tid til at læse nyhedsbrevet!
Du kan læse de tidligere nyhedsbreve her

Ring til GLIFBERG PROCESSER på mobil 2021 3515 eller send en mail til kontakt@glifbergprocesser.dk, så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

Bedste hilsner

Birgitte 

Din professionelle ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. 
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller om arbejdsfællesskaber
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er: 
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du opdaterer dine oplysninger eller slettes fra listen her


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp