Copy

NYHEDSBREV 5-2021

Velkommen tilbage fra ferie

 
Ferien er ved at være overstået for mange af os, og de fleste er også vendt fysisk tilbage på arbejdspladsen efter mange måneders hjemmearbejde.

Det har være godt at trække stikket og holde ferie. For mit eget vedkommende har den stået på afslapning i det danske sommerland og en uges højskoleophold med salsa og kor. Ferie i Danmark og højskoleophold - ja, begge dele kan klart anbefales, når batterierne skal lades op.

 

Sundhedsmiljø som ny vision på arbejdspladsen


 

Mange arbejdspladser i Danmark har i en årrække tilbudt sundhedsfremmeinitiativer til medarbejderne fx. tilbud om stresshåndteringstræning, sund kost ved siden af traditionel kost i kantinen, tilbud om rygestopkursus  eller tilbud om fysisk træning i arbejdstiden.

Forskninger viser dog, at disse initiativer sjældent bliver tilbudt eller brugt af dem, som har mest brug for det. Det gælder særligt de kortuddannede.


Sundhedsmiljø er en ny tilgang til sundhedsfremme på arbejdspladsen, der handler om at designe et sundhedsskabende arbejdsmiljø, hvor man bliver sundere alene ved at gå på arbejde og udføre sine arbejdsopgaver. Det kan fx handle om politik og beredskab, der forebygger og håndterer stress. Kantinen tilbyder kun sund kost. Røgfri arbejdstid og at organisere arbejdets indhold, så det bidrager til forbedret fysisk form.
 

”Ved at indarbejde sundhedsfremme i den måde arbejdet organiseres og udføres bliver sundhedsmiljø en mere bæredygtig tilgang sammenlignet med tidligere sundhedsfremmeindsatser på arbejdspladsen. Derfor vil vi arbejde for, at denne tankegang får fodfæste på mange arbejdspladser i flere brancher til gavn for sundheden, arbejdsmiljøet og produktiviteten på arbejdspladser i Danmark”
Andreas Holtermann, professor fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.


Forskerne afprøver forskellige indsatser for at blive endnu klogere på, hvad der virker ift. visionen om sundhedsmiljø. Hvis din arbejdsplads er interesseret i at vide mere eller evt. deltage, så kontakt professor Andreas Holtermann på mail aho@nfa.dk

Læs mere om Sundhedsmiljø her

 

Ny pulje på vej...Har jeres arbejdsplads også behov for at forebygge sygefravær og nedbringe jeres høje sygefravær?


Så vær opmærksom på, at der snart udmeldes en pulje, som din arbejdsplads kan søge. 

Puljen har til formål at nedbringe sygefraværet på offentlige arbejdsområder med et højt sygefravær eller hvor arbejdsopgaverne gør, at arbejdsmiljøet er særligt belastet. Puljen skal således understøtte målrettet og systematisk arbejde med nedbringelse af højt sygefravær.

Jeg hjælper gerne med at udarbejde ansøgningen og også bistå med konsulenthjælp undervejs i projektperioden. Særligt ift. Indsatsmodellen og den fokuseret forebyggelsesdel, hvor trivsel, kerneopgaven og arbejdsmiljø er vigtige indsatser.

Følgende arbejdsområder inden for stat, regioner og kommuner kan søge midler fra puljen:
 • Politi (stat)
 • Beredskab (stat, regioner og kommuner)
 • Fængsler (stat)
 • Hospitaler (regioner)
 • Psykiatri (regioner)
 • Døgninstitutioner (kommuner og regioner)
 • Daginstitutioner (kommuner)
 • Undervisning (kommuner)
 • Erhvervsskoler (stat)
 • Ældreplejen (kommuner)

Ansøgninger skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via styrelsens tilskudsportal senest torsdag den 14. januar 2022 kl. 12:00.

Læs mere på STARs hjemmeside.

I kan nå det endnu

Det er muligt at få op til 10.000kr. til jeres arbejdsplads, hvis I sender en ansøgning afsted til Velliv Foreningen.  Pengene kan bruges til at afholde en temadag/workshop på Danmarks Mentale Sundhedsdag i oktober 2021.
Ansøgningsfristen er senest 23.august, og der gives svar på ansøgningen 7.september 2021.
Der kan søges op til 10.000 kr. for perioden 9.-17.oktober 2021, begge dage inklusiv.
 
Der kan være forskelligt fokus på dagen alt efter jeres behov. Her er nogle temaer, som Velliv Foreningen støtter:
 • Genstart efter corona
 • Arbejdsglæde
 • Stress
 • Kommunikation og samarbejde
 • Organisationsændringer
 • Andre temaer
Jeg hjælper gerne med at udforme en ansøgning sammen med jer, så kontakt mig endelig, hvis I og jeres arbejdsplads også vil bakke op om Danmarks Mentale Sundhedsdag i oktober.
 
Bedste hilsner
Birgitte
 
 
Din ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe brobyggende arbejdsmiljørådgivning mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle.
Jeg hjælper jer med en dialogbaseret arbejdspladsvurdering (APV).

Giv et kald på mobil 20213515 eller send en mail på kontakt@glifbergprocesser.dk så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

 
Tak for at du gav dig tid til at læse Nyhedsbrevet!
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller arbejdsfællesskaber
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2021 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Vores email er:
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du kan opdatere dine oplysninger eller slettes fra listen her.

 


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp