Copy

16.december 2022


Nu står juleaften for døren og også en velfortjent juleferie. Snart bliver det nytårsaften, og mange af os har sikkert et nytårsforsæt. Nytårsforsæt kan for nogle komme til at betyde en lidt dårlig start på året, fordi vi måske alligevel ikke formår at overholde vores nytårsforsæt. Nytårsforsætter kan sagtens være gode, især hvis vi ved, at vi kan overholde dem.

Måske skal jeres organisation have et nytårsforsæt i år? Noget positivt som I vil sætte særligt fokus på i jeres arbejdsfællesskab. Måske at blive bedre til at holde gode pauser eller have en positiv omgangstone hele året? 

Der bliver nok at tale om i 2023 med den nye flertalsregering hen over midten med de tre partier Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne. Vi har fået et nyt politisk grundlag for Danmarks regering kaldet Ansvar for Danmark, som indeholder en langt række reformspor, som helt sikkert vil få betydning for den enkelte arbejdsplads i de kommende år. Ane Halsboe-Jørgensen (A) er ny beskæftigelsesminister på området og skal stå i spidsen for at få omsat de politiske ønsker på beskæftigelsesområdet til konkret handling, læs mere her

Da de tre partiledere trådte frem og præsenterede regeringsgrundlaget i onsdags, blev arbejdsfællesskabet i regeringen nævnt flere gange. Trods forskellige positioner og partifarver var de enige om at være et arbejdsfællesskab.

Tillid, samarbejde og arbejdsfællesskab er jo centralt, for at vi kan levere gode resultater, hvad enten vi taler om en ny regering eller den enkelte arbejdsplads. Reformer og forandringer kalder på nysgerrighed og dialog med alle parter, men også på en opmærksomhed på hvordan vi tager hånd om den usikkerhed, der opstår blandt ledelse og medarbejdere i kølvandet på forandringer. 

De 9 psykiske faktorer for sundt arbejdsmiljø

Travlhed og høje følelsesmæssige krav på arbejdet behøver ikke føre til dårligt arbejdsmiljø. 
I et nyt forskningsprojekt fra Scandinavian Journal of Work, Environment & Health har forskerne set på, hvilke typiske kombinationer af psykiske faktorer i arbejdet, der findes blandt 70.000 lønmodtagere i Danmark. Der indgår 9 forskellige psykiske faktorer i analysen: Anerkendelse, kvantitative krav, tempo i arbejdet, følelsesmæssige krav, indflydelse, retfærdighed, rolleklarhed, rollekonflikter samt samarbejde og støtte fra kollegaer.
Du kan læse mere om forskningsprojektet her.

Det har stor betydning at kunne bevæge sig på en sund måde i krydsfeltet mellem motivation, travlhed og forebyggelse af uhensigtsmæssig stressadfærd.
Medarbejdere og ledere kan uddannes eller støttes i at få øget viden om mental sundhed på arbejdet, så de kan genkende og håndtere mentale sundhedsudfordringer på arbejdet og på den måde undgå stress og langtidssygemeldinger. Kontakt mig gerne, hvis I er interesseret i en workshop så medarbejderne i jeres organisation kan blive klogere på de 9 psykiske faktorer for sundt arbejdsmiljø. 

Vellivforeningen støtter lokal arbejdsplads

Siden sidst er jeg startet op på et samarbejde med en lokal IT-virksomhed, hvor vi efter en ansøgning til Vellivforeningen nu er så heldige, at virksomheden har fået midler til deres arbejdsplads. Det næste års tid vil vi derfor sætte fokus på den primære forebyggelse og lære anvendelsesorienteret redskaber at kende. Virksomheden vil lære at være proaktive ift. forebyggelse, så det styrker trivslen for ledelse og medarbejdere. Målet er at mindske sygefraværet og styrke samarbejdet i virksomheden, og dermed bidrage til et sundere arbejdsmiljø.
Tak fordi du gav dig tid til at læse nyhedsbrevet! 

Ring til GLIFBERG PROCESSER på mobil 20213515 eller send en mail til kontakt@glifbergprocesser.dk, så finder vi ud af, hvad der er behov for at arbejde videre med i jeres arbejdsfællesskab.

Bedste hilsner
Birgitte 

Din professionelle ledelsesrådgiver og arbejdsmiljøkonsulent som arbejder med at skabe bro mellem forskning og praksis, der fremmer et sikkert og sundt arbejdsmiljø for alle. 

Du kan læse de tidligere nyhedsbreve her
Følg med på Facebook, hvor GLIFBERG PROCESSER fortæller om arbejdsfællesskaber
Følg GLIFBERG PROCESSER på Twitter
Læs mere om GLIFBERG PROCESSER på hjemmesiden
Kontakt GLIFBERG PROCESSER her
Følg GLIFBERG PROCESSER på Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 GLIFBERG PROCESSER, All rights reserved.

Skriv til: 
kontakt@glifbergprocesser.dk

Ønsker du at ændre dine nyhedsbreve?
Du opdaterer dine oplysninger eller slettes fra listen her


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GLIFBERG PROCESSER · Gunnekær 28 · Rødovre 2610 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp